Je cokolada s sedym povlakem spatna?

Od: Datum: 03.12.16 13:57 odpovědí: 5 změna: 05.12.16 08:16

A proc se tam tvori? Muze se jist? Stalo se mi to nekolikrat ze jswm rozbali tycinku rovnou z obchodu. Je to skladovanim nebo cim?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.12.16 13:58
avatar

Je to teplem, pokud myslíme ten samý povlak. Z čokolády se uvolní trocha tuku. Není to na závadu a připadá mi, že některé čokolády tak chutnají i lépe.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.12.16 15:40
avatar

Nic se neděje je to pouze povrchová oxidace nemající vliv na kvalitu a chuť.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vernon
Datum: 03.12.16 16:05
Je to kakaové máslo, za tepla se sráží na povrchu čokolády.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.12.16 16:07
avatar

ten tukový povlak vzniká tím,že je čokoláda uložena v teple.

JB

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.12.16 08:16
avatar

Jednoduchý test: polož na to na chvilku prst. Jestli se šedý povlak pod prstem rozpustí, je to kakaový tuk a všechno je OK. Pokud zůstane, může to být plíseň.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.