Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem student a mám nemoc, která se jmenuje chividělávatóza... možná to také znáte. Mám prostě strašnou potřebu vydělávat. Už od malička se zajímám o fyziku, ale to moc důležitá informace není. Uvažoval jsem o napsání knihy, ale stále nevím o čem... Zkoušel jsem naprogramovat hry na Unity 3D, ale kašlu na to ze 2 důvodů: 1) Poplatek za příspěvek 2) Made by unity splash screen...
Chtěl bych vydělávat třeba alespoň 200 za měsíc, ale něco na úrovni... neměli byste nějaké nápady
Jděte si někam vydělat prací a pak budete mít volné ruce na práci, kde není výdělek hned. Například jít do nějaké restaurace mýt nádobí, najít si zimní smluvní brigádu na odklízení sněhu, apod.
Až nebudete tak spěchat na výdělek, zkuste se podívat třeba na programování robotů LEGO v jazyce EV3.
viz lego.com/... a v tom lego.com/...
Školství teď pláče po odborném vzdělávání, i na základní školy chce kupovat roboty, 3D tiskárny apod, ale nikdo z učitelů s tím neumí zacházet.
Zkuste se podívat třeba na prosté programování EV3, třeba vás to zaujme, zkuste udělat pár vzorových programů, nabídnout nějaké škole, nebo výrobci, naučit se ještě něco víc, udělat sbírku řešených úloh, nafotit, udělat web, spojit se s nějakým vydavatelstvím technické literatury, třeba BEN, a stát se průkopníkem v zavádění robotických programovatelných hraček pro základní a možná i střední školy. Střední odborné školy jsou na tom dobře, mají borce, kteří umí zázraky, tisknou na 3D tiskárnách, školy jsou bohaté, kupují různé roboty a hlavně si kluci mezi sebou vyměňují zkušenosti a učí se vzájemně od sebe prakticky okamžitě. Ale i někteří učitelé by se rádi něco naučili, pozor, nechtějí platit, chtějí všechno zadarmo, to byste se musel spojit s ředitelstvím a udělat si s nimi smlouvu, třeba na hodinová školení v jejich prostorách s využitím jejich interaktivní tabule a dalšího vybavení a jejich robotů. Svůj tam neberte, to by vám ošoupali a rozbili.
Je to sice na webu, ale školy (ZŠ) a učitelé o tom nic nevědí, třeba se v této oblasti najdete?
Ale taky můžete prodělat.Nejdřív je třeba investovat. Musíte sehnat nakladatele, kterému se kniha bude líbit a riskne to.Ten obecně bojuje s tím, aby prodal stovky titulů. To jsou investice do papíru, tiskárny, vazeb, výtvarné podoby. A těch knih by bylo potřeba prodat tisíce.. V naprosté většině psaní člověka u nás neuživí. Jsou vyjímky, jako Wieweg, Láďa Hruška s kuchařkou.
Je videt, ze jsi vazne jeste student. Porad se mas co ucit. Lepsi totiz nez penize vydelavat je penize utracet.
Pokud se Ti vyplatí dělat jen za 200 Kč na měsíc, roznášej letáky. Není tam velký výdělek, ale vzhledem k tomu, že jsi skromný, to určitě bude stačit. Jaga.
Vnuk /studující SŠ/ si celoročně přivydělává jako průvodce v jednom historickém objektu. I během roku, nejen o víkendech. Dostává jako student 100 Kč/hod. Jiný zaměstnanec by majitele asi vyšel dráž. Vše je ošetřeno smlouvou. Ovšem, jeho kamarád, také student, brigádničí v ZOO. Většinou na parkovišti. Ten dostává jen 55 Kč/hod. V létě to je docela příjemná práce, teď v zimě tam stát bych tedy nechtěla.
Vnuk si také rád vydělá, přesto mě překvapilo , že jde provádět i na Silvestra. Ovšem, pořád lepší je, když 17 letý kluk pracuje, než kdyby se místo toho na Silvestra ožral. A tak mu docela fandím. Jaga.
Vlastně jsem nepochopila co chcete. Psát knihu když nemám nápad a navíc, kdo by ji vytiskl a prodal, programovat hry když nemám na prvotní investici, nesmysl. 200,- nebo 200 000,-, to je velký rozdíl. Touto chorobou netrpím a ani ji neznám. Co je to práce na úrovni? To jakobyste řekl, že chcete být generální ředitel a všechna ostatní práce je podřadná. Být vámi tak se učím abych se v životě uplatnil. Rada roznos letáků se vám jistě jeví jako podřadná práce, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.