Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhada lahvového piva

Od: minda® odpovědí: 8 změna:

Zarazila mě tato situace: koupila jsem lahvová piva, nechala v garáži, kde se netopí. Když pivo přinesu domů, je pěkně chladné, ale jak ho otevřu, pěna vyběhne až ven z láhve. Když jsem minule pivo stejné značky skladovala v lednici, nepěnilo tolik. Teplota se mi zdá stejná. Čím by to mohlo být? Určitě mi nepřemrzlo, chuťově ok.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Nezakverlala jste lahví, jak se pivo přenášelo?

hodnocení

možná trochu, nesla jsem ho v košíku, ale pak aspoň půl hodiny stálo v lednici...

doplněno 01.12.16 18:45:

já jich přinesu víc najednou, dám do lednice a postupně je pijeme, pění všechny - nemůže to být tím, že přešly mrazem, než jsem je koupila? chuť je ale normální...

hodnocení

0x

Záhadu v tom nehledejte, některá piva, vlivem technologie výroby, to dělají. Teď např. Svijanské, 3 dny v lednici a zapěnilo si; jiná várka třeba před měsícem ne. Ovšem na výborné chuti mu to neubere!

pobrdny*

Nevíte, kdo vyrábí Lidlácký Argus 11°? Minulý týden byl v akci, vzal jsem jeden na zkoušku a překvapilo mě, jak je dobrý, pěkná hustá pěna a chuť výborná :) Nerad kupuju "zajíce v pytli", takže tyhle piva "noname" většinou nekupuji, raději si koupím osvědčené značky - Svijany, Platan, Lobkowicz, Regent, Bakalář,Poutník, když mám cestu do Berouna, tak nevynechám Medvěda. Takže jsem vzal toho Arguse jen na zkoušku, když už byl v akci, ale překvapilo mě, jak je dobrý :)

ladinpraha*
pobrdny*

Díky, podle etikety to vypadá na lahvovou 14°special, výrobce Konrad. Je fakt, že Konrad patří mezi moje oblíbená piva :) Ty polské plechovky bych nekoupil, obecně z plechovky pivo za moc nestojí, kdysi mě kamarád přinesl plechovkovou Plzeň z Billy, měli zrovna nějakou akci a brr, bylo to hrozné, přitom Pilsner Urquell...

No vidite, mě se rolovaly ponožky, jak bylo hnusný, je to věc názoru. Myslim, že je to polský(?)

hodnocení

0x

Musíte vyzkoušet. Možná, že to bude "rychlé pivo". :-D Proč rychlé? Až poběžíte na wecko, budete vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]