Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za lidi?

Od: ukulele* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, po celý život se setkávám s pro mě zvláštními lidmi. Rozdělil bych je do dvou kategorií a) na všechno se ptají, ale pro mě bez důvodu, nebo já nevím, jak si to mám vysvětlit a prostě nechápu, proč? Co jim to dává? Víte otázky typu co je to za strom, na co je tohle? Chápu, kdyby to byli celoživotní botanici, dendrologové, tvůrci krajiny, ale ptát se jen tak? No a ta druhá skupina je, jak bych jí nazval, všechno chci ! Co je to za lidi, že jsou schopný napsat, chtěla bych chovat pandu, koalu, kde jí mám koupit? A na odpověď, že to je obtížné, že to jsou zvířata pod Citesem se jedinci ptají, co to je Cites? No doprčic ! Přeci, když chci vlastnit takové vzácné zvíře, tak se o něj celoživotně zabývám, navštívím zemi původu, abych věděl, jaké jsou životní podmínky zvířete a tak dále a nebudu jen něco plácat od stolu od pc, ne? A propo zmiňovaná Panda velká se vůbec nedá koupit, tu může jen darovat, propůjčit čínská vláda, tak jak je možné, že někdo vznese dotaz, že jí chce koupit? Rozumíte takovým lidem?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Člověk bývá tvor zvídavý, tak se ptá. Klidně i na (pro vás) blbosti. Nikdy nevíte, kdy jakou informací budete potřebovat. Takže radši budu zvídavá s všeobecným přehledem, než neobtěžující hlupák.

S tou pandou je to fakt. Ale bývá to i s obyčejným zvířetem. Prostě něco chtějí, tak si to pořídí a pak jsou překvapeni, že "to" má nějaké potřeby... Pitomci. M.

doplněno 29.11.16 23:33:

Souhlasím s @pb

A dodám, že i když o svém IQ nemám valné mínění, dost lidí (a poměrně inteligentních) považuji za pitomce *smich*

doplněno 29.11.16 23:34:

@pt *zeď* ne @pb *zeď*

ukulele*
hodnocení

Víte, mě tohle strašně vytáčí, třeba pořád to ptaní,jak se jmenuje tato rostlina? A lidi jí maj doma a když jim odpovím, latinský název, samozřejmě, tak hned, jak se to jmenuje česky? Na co česky, třeba u kaktusů a sukulentů, nebo orchidejí jsou český názvy úplně debilní. Nikdy nezapomenu, když mi kolega v práci ukazoval fotky jeho rostliny a úplně toužil vědět, jak se ta rostlina jmenuje, on na pc neuměl, ale měl jsem radost, že to chce vědět, myšleno, že se chce vzdělávat v botanice, být lepší, jít dál v mém milovaném oboru. Tak jsem mu doma našel a i jsem mu vypsal, co to je, odkud to pochází a tak dále, dám mu to v práci a asi za hodinu vidím ten papír zmuchlaný v koši, tak jsem ho vyndal, narovnal a dávám mu ho se slovy, tak to ne, já jsem nad tím strávil dvě hodiny svého času, abych tě posunul dál a ty to vyhodíš? A ten debil se mi smál a ten papír přede mnou roztrhal, už jsem mu pak nikdy na nic neodpověděl. A nebo se někdo ptá, nedávno jsem to viděl pod fotkou syrského ibišku, co je to za strom, ale ibišek to není. No TVL, jak je to možný, bába dá na net fotku jasně 100 % syrského ibišku, ale nutí si, že to ibišek není, co to je za tvora? Když něco nevím, tak se ptám, ale nebudu lidem nutit blábol, takže vlastně ona vyvrátila možnost, abych jí poradil, co ona vlastně chtěla? A když jsem jí napsal, že pro všechny normální lidi to je syrský ibišek, ale když ona píše, že to ibišek není, tak je to třeba pibišek, když to ona takto tvrdí, tak se urazila, no fakt nechápu. Něco jiného by bylo, kdyby napsala, že si není jistá, jestli to je ibišek, ale když dám 100% výraz?

ovczaak*
hodnocení

0x

ukulele,zdravím,neodpovím na dotaz. před nějakou dobou jste se,mslm,zajímal o břečtan v přerově...pokud vás to stále zajímá,už ho shodili...*bzum*. nájemníci si odhlasovali,že škodí domu.

ukulele*
hodnocení

Dobrý večer, to je teda velmi smutná, až tragická zpráva. Je mi ho moc líto...ach jo, to jsem snad ani neměl vedět, takto velká a stará mohutná rostlina, to je velká vzácnost.

ovczaak*

prý o to shození bojovali osm let...argumentovali nemožností zateplení a tím,že v tom žilo třicet druhů fauny...tušil jsem,že vám zkazím náladu,omlouvám se.

ukulele*
hodnocení

Néééé, jěžíš, vy se neomlouvejte ! Prosím, omlouvat, nebo spíš kát by se měli ti co to zavinili, jde prakticky o vraždu. Páč něco jiného je břečtan někde na plotě a něco jiného je už břečťan strom, ach jo, ach jo.

ovczaak*

dobře. pověsím tu jednu věc,která mi přijde zajímavá. jde o kořeny stromů pod hradem hukvaldy,třeba se vám to bude líbit. takových stromů tam je hodně...

Co to je za lidi?

park Ćechy pod Kosířem

Co to je za lidi? #2

hodnocení

0x

Těm prvním rozumím, protože jsem též taková. Většinou tedy neotravuji lidi otázkami, pokud to není nezbytné, nýbrž si to zjišťuji sama. Spíš mi uniká, proč se někteří lidé nezajímají o nic (nebo jen o to nejnutnější).

Co se týče druhé skupiny – tak to je spíš taková dětská nemoc. Zřejmě se to někoho drží i v dospělosti.

pt®
hodnocení

0x

Přece nejsou všichni lidé stejní, jako Vy, nemají stejné vědomosti, jako Vy, nemají stejné IQ, jako Vy, nemají stejné rodiče ani předky, jako Vy, nemají stejnou výchovu, jako Vy...

každý člověk je individualita a proto nás někdy překvapí jednání, dotazování, vyjadřování druhých, tak to prostě je...

někomu se můžete zdát divný zase Vy...*klik*

mecik*
hodnocení

0x

Že se člověk táže i na nemožné to chápu. Třeba se mu to někdy na něco hodí. Ovšem druhá skupina je nebezpečnější. Často ne , že jenom chtějí, oni si to i pořídí a pak chudák zvíře, rostlina. Jednou mne vytočila moje šéfová. Má prý ráda květiny. Přinesl jsem jí kytici mých oblíbených mečíků. Když jsem pak po necelém týdnu viděl tu bídu-voda stará, odkvetlé květy neotrhané, prostě ostuda na stole, říkám si, ty že máš ráda kytky?

I tady je u dotazu na pěstování kytky, fotka, s hrůzostrašnou, utýranou rostlinou, v plesnivém květináči s nějakou podivnou, hnusnou hmotou, místo půdy. Že se člověk musí divit, že to někdo může mít doma.

martheczka*
hodnocení

0x

No jednu dobu jsem tady taky narazila na dotazy : co je to za rostlina...a bylo jich víc. Lidé se snažili odpovídat a radit ale odezva žádná - žádné děkuji atd. Myslím, že si děcka ve škole potřebovaly doplnit údaje do herbáře a byly líné si informace zjišťovat samy v knihách či na netu. Dělá to hodně lidí - jsou líní si údaje sami zjistit a pořád se jen ptají. Vy se snažíte poradit a nakonec vás mají za chytrolína.:( Není to o inteligenci ale o lenosti. Přece, když si sama tu informaci vyhledám - tak si ji i lépe zapamatuji, než když mi to někdo řekne. Můžu zajít třeba i do knihovny, když nemám PC a internet doma.

hodnocení

0x

Ano, rozumim takovym lidem.

Kategorie a) muzou byt bud male deti a nebo muzou byt jednoduse zvedavi a zvidavi a nebo je nenapada lepsi tema k hovoru, nechteji jen tak mlcet a treba si mysli, ze to pomuze rozproudit konverzaci.

Kategorie b) jsou bud male deti nebo jsou jako male deti, nebo to mysli jen tak ze srandy a nebo si skutecne neuvedomuji, ze to nebude jen tak.

-

Pamatuju si, ze jednou sem se zde ptal na strom a zrovna Ty jsi me poradil, ze jde o Blahocet Chilsky a jeste si pridal spoustu zajimavych faktu. Od Te doby si ten strom pamatuji a jsem o to zase o kousek chytrejsi. Diky Tobe. A slo presne o tu pouhou zvidavost, kdyz me ten strom svym vzhledem zaujal, jinak nejsem zadny zapaleny botanik. Ani vzdalene.

Mimochodem asi rok sem se tam tu a tam vracel, jestli nenajdu nejaka seminka, ale v tom parku bylo spousta veverek a vsechny sisky na zemi byli vzdy prazdne...

-

A propos. Jak casto se setkavas s tim, ze chce nekdo pandu? Ja jen, ze to pises jako by potkavani podobnych lidi byla tvoje dennodenni zkusenost. :)

sebod*
hodnocení

0x

Tak každý známe něco jiného. No, někdo možná nezná nic ;). Ale třeba zrovna k těm zmiňovaným rostlinám. Proč by se někdo na něco nezeptal. Třeba i na pampelišku, když ji nezná. Já se tady taky ptám na počítače a moje otázky musí někomu připadat děsně hloupé *hi*. Tak když jsem na něco tele, tak se zeptám chytřejších třeba tady na poradně. Chce to více tolerance. A že někdo ani nepoděkuje? No, to už je jeho problém.

A k tomu zmiňovanému kolegovi z práce. On asi nepotřeboval jakékoliv bližší informace. Stačil mu název. Tak to prostě je, netřeba se kvůli tomu zlobit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]