Nejste přihlášen/a.
Zdravím kolegyně a kolegové, chtěl bych se s váma podělit o takovou nepříjemnost.
Poslední rok nebo už možná dva, se mi neustále vrací jeden a ten stejný sen a pokaždé se stejným výsledkem. Děj se odehrává v bytě, ve kterém žiji už 6 let nebo v bytě, kde jsem žil předtím přibližně let 8. Probudím se ve své postely, v noci. Všude je tma, ale je to taková ta plotma, kdy okny prosvítá trochu světla.
Vstanu a přesunu se k vypínači, ale světlo nelze rozsvítit. Dříve jsem dokázal i dojít k jističům a zkusit nahodit jističe, také neúspěšně. Od té doby co se tento sen opakuje častěji, tak stačí zkusit rozsvítit vypínač v pokoji nebo v chodbě a zachvátí mě neskutečný strach a panika, rozhlédnu se a vidím postavu, siluetu nebo stíny, co se ke mě přibližují, někdy rychle a někdy pomalu. Každopádně pokaždé začnu řvát, ale nemůžu. Nejde to. Je to takový řev, jako kdybych měl přes pusu pásku. Potom se probudím a ještě slyším dozvuk toho řevu a jakoby vycházel ze mě. Mám pocit, že křičím i ze spaní. To nemá kdo ověřit, ale příjde mi to tak.
Děj se mění jen minimálně a dneska už mě to opravdu namíchlo, když se mi tento sen zdál snad 5x po sobě i ve formě sen ve snu. prostě šílené. Nemám z toho nějaký špatný myšlenky nebo tak, úplně mě to nedrásá, už jsem si zvykl a naučil se, že křikem se vzbudím, ale chtěl bych vědět, PROČ! Dneska už jsem dokonce povzbudil onu postavu ať dělá a jde po mě, když se nějakou chvilku nezjevila, dokonce jsem stihnul projít celej byt po tmě a zkusit všechna světla.
Ale nedokázal jsem křičet, dokud se něco neobjevilo, proč taky že. takže jsem jí pobídnul, ať pohne, ať už to mám za sebou. Nenapadá někoho co by to mohlo znamenat? Já jsem rozhodnutý pro příště být alespoň trochu připraven, nepropadnout panice a postavit se tomu, ale mám pocit, že to něco je silnější než já.
Už se mi totiž podařilo postavu a stíny poprosit aby si daly odjezd a oni poslechly, ale čtvrtá postava se sice vytratila, ale hned se vrátila a šla po mě okamžitě...tohle se dělo v tom jednom snu, šla po mě a já jí odehnal, tak okamžitě jiná a pak zase jiná a až ta čtvrtá se nedala odradit a zase jsem začal křičet a probudil se...
No nevím co už více říci, snad jsem to popsal dostatečně. Není to nic příjemného, ale ani dramatického. Jen mě zajímá proč se to tak opakuje, odhadem jednou za měsíc, možná 2x, ale dneska to opravdu bylo šílené a nejsem si vědom ničeho, co by mohlo být spouštěčem.
Tak děkuji, za pročtení a možná pár nápadů jak z toho ven. ( mimochodem, 2x už jsem dokázal přetvrořit svůj vlastní sen, alespoň částečně, uvědomit si, že jsem ve snu, zůstat v něm a podle toho jednat, ale tady tohle, je opravdu nějaký moc silný, až mi to nahání trochu strach.)
Přesně jak říká sebod® dojdi si k někomu takovému ale dávej bacha na šmejdy co chtěj jenom prachy.
Já si myslím, že bez rozhovoru s vámi nelze sen vyložit. Celé to může vypadat tak, že se bojíte nějaké změny, až se strach změnil na noční můru. Mohly by to být obavy, strach. Co? Máte pohodový život, bez obav z budoucnosti, ze změny?
Myslím, že každý má alespoň trochu strach z budoucnosti, zároveň si nemyslím, že já bych ho měl nějak výrazně vyšší než ostatní, zaměřuji se hlavně na přítomnost. Určitě existují hodnoty, kterých bych chtěl dosáhnout a na která zatím nedosáhnu, ale to chce vše čas a to si uvědomuji. Změn se nebojím, naopak mám změny rád. Opravdu nevím, co by mohlo být spouštěčem, ale určitě to není jen tak nějaký náhodný sen, tomu nevěřím, nějaký význam to má a je pravda, že jen já na to musím přijít, ale absoluně nevím jak, protože mě nic nenapadá. Myslím si, že jsem vyrovnaná osoba a že si s sebou neberu něco špatného z minulosti, se vším jsem se vyrovnal poměrně rychle. Například z rozvodu rodičů, rozchodu s přítelkyní apod. Možná, že to jen někde ukládám a leze to na povrch v téhle podobě, opravdu nevím co za tím je. Ale nic mě netíží, pokud nepočítám drobnosti, co řeší každý.
Tak pokud to máte opravdu ve spaní, tak si myslím, že si tlačíte na nějaký orgám v těle, třeba na srdce a tělo v sebeobraně spustí sen, abyste se vzbudil a změnil polohu ve spaní. Mně se nedávno zdál také sen, že mně někdo tak silně obejmul a stisk byl tak silný, že jsem myslela, že se nenadechnu a volala jsem ze spaní, jak říkáte, jako se zalepenou pusou, až to vzbudilo manžela a ten vzbudil zase mně. No a ležela jsem si na srdci, zamotaná v noční košili a v přikrývce, že jsem se nemohla hned ani vymotat. Takže se tělo začne bránit snem. No a pak jsem se rozmotala a už spala zase v pohodě. Takže jestli se v noci příliš vrtíte a pak se zamotáte do pyžama a do přikrývky, tlačíte si na srdce, tak se spustí sen, abyste se vzbudil. Spáváte v pokoji sám? Možná si nechejte otevřené dveře, aby Vás mohl někdo vzbudit, když začnete ze spaní "volat"...
Děkuji za odpověď, ale tomu nepřikládám moc velkou váhu. Já se vzbudím sám během chvilky potom, co začnu křičet a spíše mi příjde, že se probudím panikou a strachem, ten strach je totiž opravdu veliký. V tom snu řvu a více se bojím, čím více se to přibližuje. Navíc tuhle noc se mi to stalo opravdu mockrát a to jsem ležel všelijak bez pyžama No opravdu to není nic tak dramatického, už jsem si na to zvykl. Respektive jsem si zvykl na to, že křikem se probudím, ale až se jednou neprobudím křikem, tak netuším, co se bude dít dál.
a ani na to nechci raději pomyslet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.