Nejste přihlášen/a.
Pění se ve mě krev a tak se nezlobte že to tady budu ventilovat.Dnes si to štráduju po Mladé Boleslavi.Na přechodu pod nemocnicí skočila červená a tak čekám.K přechodu po pár vteřinách došly dvě matky (okolo 30ti let).Jedna vedla za ruku dítě a druhá měla dítě vedle sebe(tem dětem mohly být tak maximálně 4 roky).Obě ponořené do hovoru.Z ničeho nic se to dítě co se nedrželo rozběhlo na přechod kde jezdila auta.Protože jsem stál blíž k silnici tak jsem ho už v silnici chytil a zatáhl k jeho matce.
Ani ve snu by mě nenapadlo co se odehraje.Nejprve zahvízdaly kola auta co jelo k přechodu.Z auta vylezl pán co si asi myslel že je dítě moje a zařval ať si koukám haranta hlídat.Sedl do auta a odjel.Ta matka dítěte nejprve koukala jak husa a hned jak odjel ten chlap začala normálně řvát jak nepříčetná co já mám co sahat na její dítě.Do toho se do mě pustila i ta druhá.Na celé kolo na mě hulákaly že dnes je to samý pedofil.Lidé se otáčeli.No prostě hrozná ostuda.
Zachoval ses správně.
Dítě je v pořádku, tobě se taky nic nestalo, a to že matky žijí v jiném světě ty už nezměníš.
Že jsou řidiči hovada, to je vidět na silnicích často. Že už i matky nevědí co je správné, tak to je smutný. Matka svým vzorem formuje dítě a pokus se chová jak píšeš, tak už teď lituju příští generaci.
Kdo takový zážitek udělá v dospívání (a nemá z rodiny správnou výchovu a slušnost k ostatním), tak se příště otočí a bude se dívat jinam. A když náhodou někdo bude potřebovat pomoc, tak musí doufat, že tam aspoň jeden slušný člověk ještě zbyl.
Udělal jste správnou věc, kdyby jeho matka (kdákající slepice bez mozku) o dítě přišla asi by jí kdákání přešlo. Vy máte svědomí čisté a opravdu jste udělal hrdinský čin. Ten řidič, který Vás zpražil nemohl vědět, zda se jedná o Vaše ci cizí dítě. On předpokládal, že je Vaše. Ty dvě nány jsou napřesdržku.
jj, možná se časem zamyslí (asi ne) a v duchu vám poděkují. S tou záchranou života je to fakt. Jste dobrý!
A s tím chováním dnešních maminek - Seděl jsem nedávno v lavici v kostele, přede mnou začal bít kluk cca 8 let mladší sestru. Cvrnknul jsem ho do ucha prstem a přísně se podíval. Byl najednou klidný až do konce - jenže to mne pak doběhl s matkou před kostelem a ta mne seřvala, že co biju její děti... Chovat se to neumí, spráskat to každé ráno (myslím ty matky). Pak z toho vyroste naše "zlatá mládež" - za pár let se budeme bát pozdravit.
Ono to chování dětí pochází hlavně od rodičů. Však se stačí podívat kdekoliv, kde je nějaká akce rodiče vs děti. Děcka skákají, lezou úplně všude a rodiče, místo toho, aby je okřikli, dělají já nic, já muzikant. Já svoje děti vedu pořádku, neustále je napomínám když něco dělají a když se poté člověk rozhlédne, tak se diví. To je ta slavná volná výchova samorozvíjejícíhose détěte...pak to jsou frackové nevychovaní na Ntou.
Zdravím,
normální to není. Bohužel svět je tak nastaven. Lidé jsou více zlí, agresivnější, bezohlednější a sebestřednější. Je to opravdu katastrofální obrázek společnosti.
Základní slušnost, úcta a respekt jsou dneska vzácnou ctností a neoplývá jí mnoho lidí. Nosit nálepku hodný/slušný je "out" a hlavně se to nevyplácí. Taky jsem zažila něco podobného, od té doby jsem hodně opatrná s "pomáháním".
Zachoval jste se správně. Ty dvě slepice by si zasloužily vpálit jeden výchovný hák na čelist.
Buďte rád, že na Vás "dotčené" matky pouze řvaly. V dnešní době bych se se nedivil, kdyby to nějaká matka začala řešit přes právníka a při soudu žádala vysoké odškodné, třeba za psychickou újmu dítěte, protože na něj sáhl cizí člověk. O nařčení z pedofilie ani nemluvě, to je pro některé lidi argument, jak dostat člověka do kriminálu. Možná to přeháním, ale dnešní doba je bohužel taková. Nic proti Vám (a neberte to ode mě jako osobní útok) ale příště se starejte sám o sebe - myslím to v dobrém. Já se tím řídím a nikoho si nevšímám. Nevzal bych ani peněženku ze země, natož pomáhal nějakému cizímu dítěti. Nechci mít s nikým problémy.
Nezlobte se na mě, ale Váš názor rozhodně nesdílím a nedpororučuji. Je hezké starat se sám o sebe, ale jak to tu bude vypadat? Ano, doba je taková, že tomu bohužel nahrává, ovšem pokud je někdo v problémech nebo vidím, že se něco může stát, prostě zasáhnu bez ohledu na pozdější problémy.
Jako nechat např. dítě jít mezi automobily a vědět, že ho srazí, zabijí a toto nechat být, všímat si svého?Já bych se na sebe do smrti nemohl podívat do zrcadla, aniž bych se ze sebe pozvracel.
Vy máte svůj názor, já mám svůj názor. Já si nenechám od matek nadávat nebo se tahat po soudech. Vy klidně můžete.
Ta matka byla zrejme v šoku a potrebovala se asi odreagovat krikem, jinak by to byla jen hloupa dura. Zachovat se spravne chce odvahu vyrovnat se i s nasledky dobreho skutku, zbabelec by nechal dite jeho osudu a matku trestu z nedbalosti, ale nenechte se pro priste odradit, k dobru se vsechny zasluhy pricitaji az posmrtne
almos ano, velmi si vylepšil tímto dobrým skutkem karmu na rozdíl od lidí, kteří vidí nebezpečí, ale nepomohou, protože jejich názor je starat se pouze o své problémy. Každému se to však vrátí v jejich příštích životech...
Zřejmě jste člověk bez svědomí, jinak k tomu nemám co říct...
Myslím, že si na "příkladnost" této své zásady jednou vzpomenete, až se to obrátí proti vám. A vězte, že trest bývá často tvrdší než vina, protože je to nastřádané.
Dítě mělo být zachráněno, jeho anděl strážný to tak zařídil, abyste stál poblíž, přece jste si to nerozmýšlel, ale jednal jste impulsivně. Kdyby to byla přirozená selekce, dítě již by bylo po smrti, takže vše je tak, jak má být, nebyl jste na tom místě náhodou. Myslím, že příště byste zase neváhal, byla to vaše přirozená reakce, ty hloupé ženy pustte z hlavy a sám sebe pochvalte... děkuji vám.
angell - byla to jejich pudová okamžitá reakce - matky a její kolegyně, které ve snaze obrátit pozornost přítomné veřejnosti pri vám samotnému, aby ony z toho byly "venku", při vědomí toho, že dítka tomu všemu nerozumí. Nemálo procent našeho národa bohužel taková někdy bývá. Nezoufejte, vaše svědomí je vám nakloněno a nejen vám, jste pašák a chlap na svém místě, díky..
Úplně tu situaci vidím. Udělala bych přesně to samé co Vy, ale určitě bych nemlčela. Ta krá.a by neměla možnost otevřít hubu, protože bych ji seřvala já a než by se vzpamatovala, tak bych byla pryč. Ale ono to nakonec vyjde nastejno, protože ona je tupá a tupou zůstane. To dítě jste pro tuto chvíli zachránil, ale ono stejně k nějaké úhoně přijde jindy. A nejlepší na tom bude, že právě tahle ženská si nikdy neuvědomí, že to je její vina a bude řvát a svádět vinu na okolnosti a lidi ji budou ještě ke všemu litovat. Už raději přestanu psát, protože to nemá smysl. Ale takových lidí jako je ona je bohužel hodně.
Neberte si to osobně. Řidič nevěděl, že dítě není vaše a matka dítěte s tou druhou byly hloupé. Měly poděkovat, to je jasný. Bude líp. Měl jste jim taky něco říct.
Já to vidím tak, že dospělý člověk se nejlíp zhodnotí sám. Pokud sám víte, že jste tomu děcku pomohl, tak to je to hlavní a mějte dobrý pocit. A je téměř jedno, jestli vám ty slepice nadávaly, nebo vás chválily. To je jen taková "omáčka" kolem. Je dost možné, že matka neunesla vlastní chybu a vyřvala se na vás, tak někteří reagují. Kámoška se k ní logicky přidala. Třeba jí to později dojde, a nebo ne, s tím nic nenaděláte.
prostě dvě mladé nerozumná trdla, které jsou už "matky"...
Ale Vy jste charakter a rychle jste jednal a správně, klobouk dolů...jste borec...
co na to říct ! - nedivím se, že se potřebujete někde vypovídat - na Vašem místě bych asi v prvním šoku chtěla : volat policii, poslat stížnost na ministerstvo, dát paničky k soudu, atd. atd. - ale asi by Vám to všechno bylo dnes prdlajs platné, můžete mít jedině tak dobrej pocit, že jste zachránil dítě.
Ale jak už je to na tom světě navíc tak legračně zařízené - nikdy nemůžete vědět, jestli jste zachránil Einsteina, matku Terezu, nebo Hitlera. Blbý, ne?
Deti blbek se zasadne nezachranuji.
Nemyslící rodiče vychovají rozumné dítě jen v mizivém množství případů. Stojím si za tím co jsem napsal, přesně tak jak jsem to napsal.
Všechny děti jsou přitroublý, nemůžou za to, zachraňovat se musí 24/7, představte si, že kolem Vás proběhne dítě, můžete ho chytit, a o pět vteřin později je z dítěte mastnej rozjetej flek. Já bych si to vyčítala do konce života. I kdybych si říkala, že za to může hloupá matka.. Takže čistě logicky, kdybych nehnula brvou, ublížila bych nejvíc sama sobě.
>nomohakon
to co píšete je ale do nebe volající hloupost, proto doufám, že nemáte hloupé děti, nebo, že se nedejbože nechcete rozmožovat.
Vím že to co napíši bude znít tvrdě,ale já pomáhám jen lidem co znám a kteří si to zaslouží. Všechny ostatní mám na salámu ať se děje cokoliv,protože stejně jako tobě se i mě hodněkrát stalo že jsem dopadl pro dobrotu na žebrotu. I hodně podobný případ se mě stal,ne na silnici ale na přehradě. Byl jsem plavat a vidím že kluk,tak 9 let cca plave z posledního a už se začíná topit,matka na břehu zabraná do hovoru. Samozřejmě jsem jej vytáhl a taky jsem si vyloužil řev že co na něj hrabu,že je to prej výbornej plavec a podobný sračky. Úplně v klidu jsem k ní přišel,řekl jsem jí že lituju že jsem jej vytáhl a že příště jej nechám utopit a šel jsem pryč.
Zkolabovanýmu člověku na zemi bych zavolal sanitku,od nehody bych taky neujel,ale tím to hasne,pro cizí žádnou námahu-je zkrátka taková doba že za dobré skutky se platí,proto je už pro cizí nedělám
A teď si vemte, že jsou lidé, co by se pro cizí rozdali. A na vlastní děti kašlou. Děti takových rodičů očekávají pomoc a lásku od někoho, kohokoliv i třeba cizího. Protože vlastní rodiče na ně kašlou. Nejde jen o rodiče, které vás sprdnou za to, že jste pomohl jejich dítěti, ale o to dítě. To dítě si zaslouží Vaši pomoc, když matka není na blízku. Nemůže za svoje rodiče a za to, že Vám jeho matka vynadala.
Tak to jste ještě dopadl dobře. Ty matky jsou hysterky a jsou i takové, které by to "řešili" dál. Jeden pedagog v hudební škole učil 13-letou žačku, která si vymyslela, že jí osahával. Při šetření se přišlo na to, že je to výmysl, ale rozneslo se to a rodiče z obav "co kdyby" už k němu děti nedávali. Musel skončit a najít si práci v jiném městě.
Víte o čem to vlastně je? Ono je to o tom, že nepatříte k těm 90 procentům lidí, kteří jsou prostě nevšímaví. Určitě jste na té ulici nebyl sám. Kolik dalších lidí si všimlo, že se dítě rozběhlo do silnice? Je evidentní, že jste byl jediný. Takže patříte k lidem, kteří "hasí co je nepálí" a ještě za to od ostatních dostanete přes ty popálené prsty. Tohle dobře znám. Vykašlete se na to a pokračujte žít tak, jak jste zvyklý. Klidně "haste" dál, já to také dělám. Taková je moje nátura a tu nezměním a hlavně nechci. A je mi úplně fuk co si o mně určitá část populace myslí. Důležité je, co si o sobě můžu pomyslet já sama a jestli si mohu své počínání obhájit sama před sebou. A jsem přísným soudcem hlavně vůči sobě samé. Někdy to je docela těžké, protože chyb se člověk nemůže vystříhat úplně. Ale jsem člověk, ne anděl, tak si musím někdy i přiznat, že jsem možná udělala chybu. Ale to už jsme se dostali někam jinam...
Ano, setkávám se s tím také, dneska nesmíte upozornit matku, aby si zklidnila dítě, natož abyste umravnil dítě, v tom okamžiku jste Vy ten špatný a matky jak sršně. Mateřství je svátost, dítě je bůžek, okolo kterého se vše točí. Matka s dítětem má všude přednost.
Ne všechny matky tento model uznávají, najde se jich dost, které jsou normální.
Chápu Vás, dobrý pocit ve Vás přehlušil pocit hořkosti. Snad se Vám již nálada trochu spravila, když jste vše hodil sem a přečetl komentáře.
Matka je kráva. I když kráva je velmi užitečné, milé a chytré zvíře, takže v tomto případě je to urážka kravičky-zvířete. Matka je nevděčná a hloupá, ale nebujte nic, když bude takhle dál vychovávat své dítě, tak to dítě jí to jednou vrátí i s velkými úroky.
Zažila jsem něco podobného, i když tu nešlo o život. Asi 4 letý chlapeček v obchodě s textilem házel na zem lentilky. Hodil a rozdupl, hodil další a dup. Na zeleném koberci fleky s barevnou drtí. Napomenula jsem ho, ať to nedělá, že to nepůjde vyčistit. Načež jeho matka se do mne pustila, co si to dovoluju, že je to její dítě, ať se starám o sebe./// Podruhé ve vlaku. Dvě děti asi 9 a 5 let se celé hodiny o něco tahaly, provokovaly se, hlasitě pokřikovaly. Seděla jsem přes uličku. Číst se nedalo, už z nich bolela hlava. Lidé jen kroutili hlavami, že rodiče svoje rozjívená děcka vůbec nenapomenou.I promluvila jsem klidně k dětem, jestli by se mohly zklidnit, že tu nejsou samy. Otec, zdálo se, že se zastyděl. Matka se na mne zle podívala. Ale nic. Dál se řvalo a řádilo. Asi za půl hodiny vystupovali. Všem se ulevilo. Matka se na odchodu na mne otočila a pěkně jedovatě na mne zařvala: " Babo hnusná!" Stihla jsem jí jen říct, že tahle výchova se jí vymstí.
Někdy mně to přijde, že se už děti nerodí z lásky, ale díky jen těm pár pohybům...pak si dítě vynutí pozornost jednáním, které je výstřední...
S lobotomií mozku nic nenaděláte..., bohužel
Zažila jsem matku, jak jde přes přechod se svým dítětem, byl to asi prvňáček, ale chovala se tak, jako by to dítě ani nebylo její. Díky tomu ho málem přejel autobus. Navíc to dítě ještě za vlastní chybu seřvala. Bylo vidět, že se jí velmi bojí. Měla i psy a i s těmi zacházela špatně. Byla nafoukaná, arogantní to panička se spoustou peněz - samozřejmě od slušně vydělávajícího manžela.
Měla jsem křížence vlčáka a miloval míčky, nic víc ho nezajímalo. Na procházce jdeme okolo matky s dítětem - předškolním, a to dítě se snažilo mého psa nakopnout. Tak jsem mu vynadala. Jeho matka ani necekla. To bylo její štěstí, protože jsem byla fakt pořádně naštvaná! Sama ho měla napomenout. Pak jen čteme či slyšíme o pokousaných dětech... Známý mají vlčáka a jejich dítě mu schválně zavřelo ocas mezi dveře. Pes se s bolestí ohnal - nekousnul! - byl to reflex - a dostal ještě výprask. Já bych seřezala to dítě i rodiče! Ostatně mně by se to nestalo, protože odmalička jsem dítě vychovávala k lásce ke zvířatům a přírodě. Žádné šťouchání do očí, tahání za ocas, uši...
No nic, těch příkladů lidské blbosti mám stovky. Ale vy si můžete říci, že jste pravděpodobně zachránil dítěti život. Takže "velíškovu" cenu si určitě zasloužíte!
Řidiče chápu - myslel že je tvoje. Taky bych tě seřval Mohl jsi ho přesměrovat "Nepatří ke mně, řvi na tuhle paní"
Matka - ber to tak, že z toho byla v šoku/ úplně mimo a co se vlastně stalo jí došlo až za chvíli. Nejlepší obrana je útok a ona se podvědomě bránila. Stres dokáže úplně vypnout mozek.
Příště jí můžeš předběhnout, děcko jí strčit do ruky a seřvat ať si ho líp hlídá, že ho ze silnice má tahat ona a ne ty.
Nevšímat si "cizího děcka" když vidim že jde pod auto - to fakt ne. A schválně ho nechat jít, to už vůbec.
V Boleslavi to neznám, ale myslím, že u přechodu u nemocnice by mohla být kamera. Zkuste si vyžádat video, nějaká TV by se toho určitě ráda chytla. Tu řvoucí matku by vypátrali, a začali by se jí vyptávat a ostudu by měla ona, ale ne jen u lidí na přechodu v Boleslavi, ale celostátně. Kdyby se to dozvěděl její manžel či přítel (prostě otec dítěte), asi by jí pěkně proplesknul a né jen jednou. Ona by se Vám možná ještě i přišla omluvit. Ono je totiž taky možné, že ani neviděla, že jí parchant vběhnul pod auto, když se vybavovala s kámoškou, ale viděla už jen to, jak ho držíte. A ten chlap-řidič co na Vás držkoval, jí na to ještě více upozornil. Chyba byla, že jste to dítě jen stáhnul zpátky (a mlčel jste) a okamžitě jste ji nevynadal, nebo jí aspoň neokřikl. A že jste hned neřekl totéž řidiči, že parchant není váš, pak by řval na ní a ne Vás. Byl jste ve správnou dobu na správném místě, reagoval jste správně, když jste to dítě zachránil, ale už jste k tomu nedal tu omáčku, že jste nic neřekl řidiči, ani jste hned nevynadal té matce. A v ten okažik jste se dostal do těžce defenzivní pozice, kdy každý účastník - Vy, řidič i matka s kamarádkou jste viděli jiný příběh. Z vašeho pohledu jste zachránil dítě, ale řidič si o Vás myslel, že si nehlídáte fakana, a matka fakana a její kámoška si myslely, že jí osaháváte fakana a jste pedofil a řvali okolo a pak si to mysleli i ostatní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.