Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
je mi čtrnáct, a protože bych si chtěla nově zařídit pokoj, který mi rodiče nový nekoupí, tak bych si chtěla vydělat.
Můj pokoj není nějak velký, 3x4 m.
Pokoj je plný malých skříní, kde se mi moje věci nevejdou. Jednak mám velké věci, jednak jich je hodně docela nových a vysvětlit mé mámě, která přes bazary kupuje oblečení (nejlépe značkové, které potom prodá dráž dál) dovezené odněkad z Anglie nebo odkud, kde to vlastě vyhazují po týdnu od koupi, že další věci nepotřebuji a kdyby jo, tak ne trika, halenky a další blbosti, ale něco jiného, třeba další kalhoty...
Prostě se mi to tam nevleze, pak mám malý psací stůl a malou postel. (jakože není malá, pro děti, ale malou z těch pro dospělé :D 100) Babička, která si sama šetří každou korunu uznala, že je pro mě ten pokoj a zejména skříně malý, že pro dospívající holku se to nehodí a je to dětský pokoj. ZV květnu půjdu na biřmování a babička řekla, že mi dá 10 tisíc a koupí za to skříně, tedy samozřejmě, když se podaří spracovt tátu, který si stojí za tím, že to je studfentský pokoj a jediné, co by se mohlo předělat je jedna skříň a větší stůl, no to bych neměla v tom pokoji už žádné místo. Tak jsem rodičům řekla, že si našetřím 15 tisíc sama, jenže u nás prostě není jak. Napadlo mě potom na jaře sušit byliny, prodat kusy svých vlasů (které jsou barvené, takže nemají žádnou cenu), taky až mi bude patnáct chodit na brigády, i když každý raději vezme někoho, kdo je starší. Kdyby mi babička dala těch 10 tisíc, na jednu velkou skříň po kratší stěně mi to stačit nebude ještě s pár dalšími úpravy na pokoji, protože na zakáízku je všechno dražší. Navíc jsem si na pokoj chtěla vydělat, a tak navíc budu mít svoje i od babičky peníze a více možností. Nevíte, jak si v mém věku trochu přivydělat? Kdybych cokoliv, co jsem dostala prodala, rodiče by mi zakázali mít ty peníze na pokoj a argumentovali by tím, že ty dárky byly za jejich peníze, a tak si nemůžu za v podstatě peníze z jejich dárků koupit nové vybavení do pokoje. Proto mě napadlo ještě dávat do sběru papír a železo, i když jak tak znám tátu, tak mi řekne, že ten papír není můj, ale jejich a železo je taky jeho... Hlídání dětí ani psů, nebo jejich venčení (těch psů) u nás nejde. Jsme malé město, matky jsou s dětmi na mateřské, chtějí si dětí užít, určitě je nedají do péče téměř patnáctiletému spratkovi, sekání zahrad nevím, podle mě mi to jako holce taky nikdo nesvěří, když už tak svým dětem, kdepak cizím. Vydělávat si blogováním je další blbost. Jakkoliv mě může bavit sloh, moje čeština dobrá není, takže bych si spíše vydělala ostudu. Odklízení sněhu, vynášení smetí nebo nakupování starším lidem, to je u nás zkrátka blbost, každý má své blízké, nebo si vystačí na ty věci samy. Navíc jsme z takového místa, kde si každý šetří to svoje a všem všechno závidí. Dojíždění někde dál je taky hloupý nápad, protože to co bych vydělala by určitě nepokrylo náklady za cestu tam a zpět.
Vím, že kamarádka co chodí do jednoho klubu,(je jí patnáct a od patnácti ten klub je...) kde opilcům na zemi spadnou peníze, a tak je tam plná zem peněz, tak mi řekla, že by mi mohla posbírat pár drobných, ale moc to taky nebude.
Roznášení letáků, oči jsem dělala na rodiče už o prázdninách a stejně mi řekli, že si nemyslí, že jsem zodpovědná osoba a že by se mnou byly problémy. A v patnácti na tu brigádu, ... stejně mi to nedovolí a odůvodní to tím, že by museli přiznat můj plat a přišly by o dětské příspěvky (cca 700,- které mi mamky chtěla na střední dávat, jenže nevím, z toho si taky moc nevydělám, pokud si rodiče najdou argument i na ty příspěvky, třeba že to je z jejich daní, nebo něco jiného... že to mám na jídlo a oblečení, ne na pokoj).
Nevíte, jakými jinými způsoby bych si mohla přivydělat? Všechno vidím tak nějak černobíle.
Díky, Bannri
Jen několik poznámek:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.