Nejste přihlášen/a.
Ano, bylo by hodně hloupé se na to, co tě zajímá, ptát kohokoliv jiného, než té, která tě zajímá.
Podle mne jsi svou příležitost promarnil, teď bys měl přát alespoň jí, bezproblémový vztah (nesnažit se vstupovat, kam nemáš, a kde nejsi vítán).
___
PS:
Jak by ses cítil v roli toho přítele?
Říkám, neměl jsem jinou možnost, je to složité a nechci se kvůli tomu tady rozepisovat. Myslím, že kdybych se ptal jí, spíš bych to zkazil mezi náma. Proto bych se raději zeptal té společné kamarádky. Vstupovat mezi ně nechci. Přišlo by mi to nefér nejen vůči tomu klukovi, ale hlavně vůči té dívce.
Tak asi tak vážné jako na založení rodiny to mezi nimi určitě nebude.Prostě spolu chodí. Já být tebou,tak bych to nevzdávat,navíc když si s ní i rozumíš.Měl by jsi něco udělat,aby se ona do tebe zamilovala. Teda moc se jako nevnucovat,ale jemně pochválit jí,jak jí to sluší,a dlouze se jí zadívat do očí a víc nic. Příště zase, jsi kluk,tak budeš vědět jak na to,to budeš vidět jestli to zabírá.No, jestli je ona do toho kluka zamilovaná,tak to poznáš,prostě jí nebudeš zajímat., a tím to pro tebe skončí. Budeš muset hledat jinde. Na tu spolužačku bych se nespoléhala,může být závistivá.nepřejícná,bude žárlit na ní,že má o ní někdo zájem,mohla by vše zkazit.Jsi přece chlap,tak se neboj jít do toho sám.Možná to ona ani neví,že máš nyní nově o ní zájem.
Proč lidi odmítnou to, co se jim nabízí nebo co je snadné a začnou po tom toužit, sotva to získá jiný. Že by ješitnost?Tvoje chyba. Máš se naučit komunikovat, abys mohl cokoliv jednoduše vysvětlit. Tenkrát jsi měl poděkovat za nabídku a krátce vysvětlit, že teď nemůžeš, ale později se rád ozveš.
I teď se tváříš jako tajemný hrad v Karpatech. Jakoby šlo o státní tajemství. Však si to klidně nechej. Když něco nakousneš, dopověz to!
Nevím, jaké problémy jsi řešil. Pokud, jak píšeš, to nebylo finančního ani psychického rázu, pak usuzuji, že jsi měl jiný vztah, který jsi nechtěl nebo nemohl snadno ukončit.
Teď se Ti to už asi povedlo a tak bys rád...jenže už je pozdě. Svou příležitost jsi propásl, nevím, zda z vážného, nebo jen nicotného důvodu. Do zelí nelez! Není to pěkné, sám bys to také zažít nechtěl. Přej jim pěkný vztah.
Najdeš si jiné děvče, může se ale i stát, že se ti dva rozejdou a budeš mít svůj objekt volný. Ale nic pro ten rozchod nepodnikej.
Stalo se mi před spoustou let něco podobného. Promarnila jsem příležitost. V obchodě měli zimní kabát - barva, střih, provedení - no, byl prostě úžasný. Láska na první pohled. Ale také byl dost drahý. Neměla jsem na něj. Tak jsem začala šetřit. Když jsem konečně našetřila, vysněný kabát jsem už nikde nikdy nesehnala. Nezlob se, že tu dívku přirovnávám ke kabátu, ale z mé strany to tehdy také byla ohromná láska. A když si na to občas vzpomenu, je mi to líto dodnes. Jaga.
Byla chyba jí odmítnout a nenapadá mě jedinej racionální důvod, proč odmítnout někoho, kdo se mi líbí. Jedině nějakej psychickýho původu, ale ten ty vylučuješ. V každým případě je to nesmysl, takže tak jako tak je to psychický. Teď ji zkus prostě někam pozvat a uvidíš. Pokud to je pipina, co je s někým jen, aby nebyla sama, tak šanci máš. Pokud bere vztahy vážně, tak je to zabitý. Nic přes nikoho neřeš a jednej pouze a jen s ní. Její přítel tebe absolutně nemusí zajímat, jde jen o ní. Takže vůbec neřeš, jestli je to vážný nebo ne. To je její starost, ne tvoje.
Zdravím
Důležité je záležitost především nějak "uzavřít" protože zvláště máte-li tu dívku ženu rád, potřebujete od ní (má-li vážnou známost) slyšet jednoznačné NE, jedině tak si později nebudete nic vyčítat, a jedině tak budete moci jít dál, nechte si to od ní říct třeba třikrát, víceméně tím rozhodne ona, pak už jen zbývá se s tím smířit. Svévolné zasahování do vztahu není dobré. Osmělte se a proberte si to přímo s ní mezi "čtyřma očima", pět minut a oba máte jasno, vymezíte si hranice kamarádství X vztah, navíc bude to zaručeně "bez drbů". Také jsem to takto kdysi dávno řešil, nejlepší cesta, přímo a oba máte jasno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.