Nejste přihlášen/a.
Přiznám se,jak jsem si koupila první s tím obrázkem,tak jsem se fakt štítila.Byla to zrovna operace plic,cigaretu mi to nezhnusilo,ale vypadalo to jak upoutávka na horor.Stejně mám krásnou kovovou krabičku na cigarety,kam si je přendávám,protože jinak jsem měla tabák všude po kabelce a cigarety často pomačkané.
Celé je to pokrytectví jako spousta věcí v dnešní době. Zrovna včera jsme si doma říkali, proč třeba na láhvích alkoholu nejsou obrázky poblitých ožralců nebo u každého bůčku fotky vyžraných odpudivých lidí. Nebo proč se něčím nepolepí auta, hlavně nákladní, my bydlíme u silnice a často nemůžeme kvůli smradu vůbec větrat. Jsou to všechno kašpaři, co to vymýšlejí.
Ono je to těžký. Já mám dojem, že nikotin m docela zhoubný vliv zejména na mozkové buňky. Vidím to u nás v rodině, tchán i tchýně hulili docela fest, První dostal raka tchán - ten přišel o zuby, vlasy byl na operacích ale vykřesal se z toho, byť si vytrpěl své. Tchýně ji dostala o něco později, ta trpěla jako zvíře - syn jto viděl, přesto všechno hulí taky. Je sice na konci puberty, což samo o sobě silně snižuje IQ, ale pořád žije v bludu, že jemu se to přece nestane.
Takže za mě jsou ty obrázky o ničem. Kuřáci jsou něco jako feťáci - prostě pro cígo by udělali horší věci, než koukat na ošklivý obrázek.
Ač zapřísáhlý nekuřák říkám, že je to hloupost. Kuřáky to rozhodně neodradí, většinou přestanou jen ti, kteří na to nemají nebo trpí vážnou nemocí a prostě musí. Ať si své zdraví ničí, když chtějí, ale štvou mě tím, že házejí vajgly z oken jakoby neměli na popelník. Určitě tu někdo napíše, že jeho zase štvou psí extrementy v parku, proto dodávám, že mě taky, já po svém psovi uklízím a kokhokoliv vidím, že to nedělí upozorním, občas se eěkdo zastydí, občas se mi vysměje. Ale výchova je třeba.,
O nic jiného nejde, jenom prachy. Argument, že nikotin škodí a pasivní kuřáci trpí ... pod vlivem chlastu mě kdejaký trouba může zabít, trpí děcka, ženský co žijí s alkoholikem, záchytky sice účtují ale nikdo jim nic nezaplatí, léčení stojí majlant a když si chlastem zničí játra, dostane důchod. Na pracovní úraz nedosáhnete na body i když nemáte ruku (OVĚŘENÝ FAKT!), rakovinu plic dostane i člověk který nekouří (OVĚŘENÝ FAKT) takže, proč ty obrázky a starost vynucenou zákonem někdo neřeší u alkoholu? Protože některým to jde tak lehce nakukat (nakakat?) do hlavy
danys:
Už průměrně inteligentní člověk pochopí, že o žádné odnaučování nejde, jet jen takový alibismus. To co se vybere na daních je přednější.
Tvůj projev leccos prozrazuje , aneb postřelená husa...
Určitě to pozitivní vliv má, na děti, které s tím začínají. Když se rozhodují zda-li s tím začít laborovat, nemívají kompletní informace pro a proti. Ty motivy "pro" jsou navíc v obrovské výhodě - dostaví se hned, narozdíl třeba od mrtvice nebo rakoviny.
No jasně,má to zapůsobit hlavně na mladistvé/děti,ale potom bych souhlasila jak tady zaznělo,že by to mělo být i na alkoholu,autech...
Sice si cigaretu ráda dám,ale nepovažuju se za kuřáka.Je to pro mě pochutina jako alkohol nebo sladkosti.Kdyby byla společnost zlejší,možná by to pomohlo.Kolikrát někdo kouří na zastávkách,u baráků...kdekoli a lidé se bojí říct"prase co tady hážeš ty vajgly ..."apod.Mělo by to větší efekt jak obrázky.No a taky bych ještě zdražila,pořád jsou levné,když si je může koupit kdejaký mládežník.
- lidi si zvyknou na všechno - za chvíli si kuřáci obrázků ani nevšimnou. Horší pro ně bude, když nebudou moct kouřit v hospodách. Asi se začnou scházet jinde, nebo pít doma.
Čuldo, jedné akce v nekuřácké hospodě jsem se zúčastnil teď v sobotu. Celou dobu byla min. polovina lidí venku, kam se chodilo kouřit. Tam se lidi bavili, tam se dělala sranda, tam to žilo. Uvnitř ve sterilním prostředí, sedělo pár jedinců, kteří se zimy báli, a byla tam děsná nuda. Lidi byli naštvaní, že se uvnitř nic neděje, dovnitř se každý šel jen ohřát, a tak jeden po druhém odcházeli. Já to nakonec taky nevydržel a šel jsem domů. Být celou dobu na mrazu jsem nehodlal být. Takže si myslím, že to bude konečná, další hřebíček. Uvidíme.
A nějaké obrázky? Na krabičkách? Jsou k smíchu. Kdyby ty krabičky ležely někde uvnitř na stole, tak by to možná nějaký smysl mělo, ale venku? V té tmě? To by ty obrázky musely světélkovat, aby si jich vůbec někdo všiml. Zas jedno z mnoha opatření, které jen tahá peníze někomu z kapes, a zajišťuje zisky jiným, nic jiného.
Lucie, a k čemu je takováhle "osvěta", když se hned vedle krabiček s obrázky, prodávají neprůhledná pouzdra na ty krabičky? Vždyť to jsou vyhozené peníze, a hlavně zbytečná snaha, degradace všeho toho snažení, od poslanců, přes parlament, senát, až po výrobce. A každý kdo to vidí, z toho má dílem srandu, dílem to kritizuje. Prostě se z toho stala komedie, jak je v Čechách zvykem.
nikdo-to je pravda odvěká,že problémy, pomluvy a vážné věci se řeší na kuřárně.V práci "chytří"nekuřáci chodili aspoň pít kafe na kuřárnu,ať nejsou mimo dění.Zvláště když se jednalo o něce,kde by šéfové mohli kuřáka upřednostnit.Pro mě by byla ideální hospoda/bar s terasou a francouským oknem,ať nejsou obě skupiny tak odříznuty,ale jinak to bude tak jak jste to zažil.
Jinak nevím kdo na obrázcích vydělal,ale nějaká osvěta být musí.Vždyť se musí udělat aspoň prevence ať společnost neřve,že to stát podporuje.
nikdo-to máte stejný paradox jako s tou prací o svátcích.Včera na ČT reportáž o tom jak prodavačky v Ahold trpí,povídaly jak berou menší jak mimnální mzdu(s nadsázkou,nedívala jsem se pozorně)ale ať mi nikdo netvrdí,že si nechtějí vydělat s příplatkem za svátek,když mají bídné výplaty.Že touha být doma s rodinou byla tak silná.Takhle je zákon ,ale jen na některé svátkya ty ve které se nesmí prodávat,stejně budou lidi makat vzadu a vybalovat nebo dostanou jinou práci.Takže taky na hlavu postavené.
Kuřáci za r. 2014 dali jen na dani za cíga 60 000 000 000. 60 miliard. Kdyby se přestalo kouřit tak stát zkrachuje. Vážně. Podívejte co nám vše slibuje Babiš za těch jeho 18, které stejně nevybere. Nebylo by ani na důchody. A to se nebavím o alkoholu... Pokrytectví co svět neviděl. Kouření škodí zdraví, budete mít rakovinu, ale přes těch půl bilionu za 10 let drží ČR nad vodou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.