Které jídlo vaříte nejlépe?

Od: Datum: 26.11.16 18:51 odpovědí: 15 změna: 28.11.16 08:50
avatar

Kdybyste se chtěli pochválit, jak umíte skvěle vařit, jaké menu byste sestavili? Co byste uvařili? Co umíte nejlépe a všem to nejvíce chutná?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.11.16 19:22
avatar

Zapékanou brokolici se sýrem a polévku minestrone.


doplněno 26.11.16 20:06:

Tak receptů je na to na netu mrak. Když to popíšu z hlavy, tak to dělám takhle:

Koupím dvě brokolice, klidně v Tescu, nebo tak, dvě zakysané smetany 30%, 30 dkg 30% sýra - ten v tom červeném obalu, ten zase kupuju v jednotě COOP. :). Vejce, mléko, sůl, pepř, polohrubá mouka.

Doma dám vařit brambory, vodou z brambor poleju tu brokolici - ona tak jako ztmavne a zpřístupní se ten její (asi) chemicky ošetřený povrch pro další umytí pod vodou.

Vezmu pekáč, nakrájím do něj tu spařenou a nakrájenou brokolici, trochu to poleju rostlinným olejem, do asi 3l mísy naleju 1 litr mléka, klepnu 2 vejce, nastrouhám všechen ten sýr, nasypu dvě hrsti polohrubé mouky, vezmu kvedlačku (doufám, že tomu v Ostravě taky říkáte "kvedlačka") a rozkvedlám to na takovou jakoby řidší kašu - pašu. Hustotu řídím přidáním polohrubé mouky. Kašu osolím (tuším 2 polévkové lžíce) a opepřím. Poleju tím tu brokolici v pekáči. Dám to péct odkryté na 200°C asi na hoďku nebo tak, ono to na povrchu krásně zhnědne a začne vonět a vypadat "mňamózně" ..

Datum: 26.11.16 19:25
avatar

Junkers, nebuďte tak skoupý na slovo a dejte recept. Prosííím. ;)


doplněno 26.11.16 19:31:

Albatros, ty křenové rolky, ty budu muset vyrobit. Sběhly se mi sliny! *palec*


doplněno 26.11.16 20:16:

Junkers, děkuji. Budu to muset také jednou vyrobit. ;) Říkáme kvedlačka. Maminka říkala "švrloch". *hi*

Od: nikc®
Datum: 26.11.16 23:00

Junkers, to taky zkusím. Díky za recept. Akorát mě překvapilo, že se to hodinu vaří. Jinak já to dělala klasicky. Uvařila jsem brokolici, pak jí dala do remosky zapéct se sýrem a olejem. S nivou to jde taky. Dělám dobré zapečené brambory se smetanou. Přidám tam cibuli, kukuřici, měkký salám, hrášek, olej a nechám zapéct. Až nakonec se přidá smetana. A včera jsem dělala dobré pohankové placičky. Kdo nemá rád pohanku,tak si ji asi dělat nebude. Je velmi zdravá, proto jsem jí dělala. Recept je na internetu.

Datum: 26.11.16 19:29
avatar

Klasika je klasika, hezky křenový rolky, knedlíčkovou polívku a svíčkovou z divočiny.

Datum: 26.11.16 19:34

"kapusťáky" -všem zatím chutnaly

Velkou kapustu obrat, ty větší listy hodit krátce povařit v nepřikrytém hrnci, nechat okapat, vyříznout z konce listu ten tvrdý střed, byl by tuhý.

Do povařeného listu dát plátek anglické, nebo šunky, šunkového-dle chuti + plátek eidamu-klidně uzeného.

Zabalit jako psaníčko, v dlaních vymačkat vodu a obalit v trojobalu jako řízek.

Podávat k obědu s brkaší, ale lepší jsou ty, co zbydou na večeří-po studenu ;)

Z velké kapusty je jich spoustu a ještě z ní zbyde ten střed třeba na zadělávanou.

Od: m123
Datum: 26.11.16 19:45

Já si musím pochválit polívky. Nejlepší je asi bramboračka a vývary. Moje tajemství je velmi prosté a leckomu se asi nebude líbit, ale zatím to nikdo neprohlídl. Dávám kostku bylinkovýho bujonu. Masox, magi, vegetu apod.. nepoužívám vůbec.

Datum: 26.11.16 19:51
avatar

To je těžké, každé jídlo, které udělá někdo jiný, je lepší než to moje - proto, že ho vařil někdo jiný :-D já třeba dělám dobře česnečku, ale jakmile jsem ji měla u ségry s jarní cibulkou, byla úplně jiná. Po čem se můžou u nás všichni utlouct jsou švédské brambory (brambory zapečené s pórkem a šlehačkou) a taky dělám moc moc dobrý perník. A taky se mi daří mokré lečo, hodně té rajčatové šťávy okolo. Co absolutně neumím je maso, jakékoliv kromě řízků. I přírodní řízek z kuřecích prsou jsem schopná zvorat.

Datum: 26.11.16 21:10
avatar

Kdybych se chtěla pochválit? Jejda, já jím úplně vše, takže vlastně vařím ze všech dostupných surovin. Připravuji mnoho jídel podle spousty receptů, je to můj koníček. Nedám dopustit na čerstvé krevety na mnoho způsobů coby předkrm, umím výborný cizrnový krém se šalvějí a dýňovým olejem, jehněčí kotletky do růžova propečené se silnou jehněčí šťávou s nějakou zajímavou přílohou (těch je spoustu, podle sezony) Moje poslední dobrota jsou křepelky (měli je v akci v kauflandu) na orietální způsob s mrkví,cizrnou,cibulí,šafránem,kardamomem. Koupila jsem v akci kohouta, takže na víně-superdobrota! Dále domácí lasagne s poctivým boloňským ragů, huevos rancheros (doporučuji, jsou skvělá,rychlá a jednoduchá.Když je míň času tak třeba halušky,houbofleky, kaldoun, zadělávané drůbky, chili con carne,kapustová sekaná...atd... Mám výhodu,jíme všichni všechno i ta úplně obyčejná jídla, bramborové placky, dršťkovku, já zbožňuji olomoucký, mňam*ua*

Datum: 27.11.16 10:24
avatar

Marečku, to tedy koukám! A sliny polykám. *palec*

Datum: 27.11.16 21:50
avatar

Díky babi, jak jsem psala, vaření miluju a je jedno jestli mám hogofogo suroviny, nebo uplně prosté. Hlavně žádná chemie a polotovary nebo recepty typu babica a pejsek s kočičkou. Ctím chutě a jejich ověřené a tradiční kombinace, funguje to.

Dělám si vývary kdykoli můžu do zásoby, dají se z nich udělat poctivé omáčky,sosíky k masu,polévky. Třeba koupím uzená žebra v globusu, uvařím, maso dám do halušek,fleků,naplním bramborové knedle a z vývaru super polévku(pórkovou,hrachovou,zelnou...) a jsem tam za pár kaček. Někdy opeču hovězí harfy, pak mnoho hodin vařím, mám silný základ na vývar, který pak proměním třeba ve vietnamskou nudlovou polévku PHO BO a to je teda zážitek*palec* a teď už i já polykám sliny*smich*

Datum: 26.11.16 21:34
avatar

To je hodně těžká otázka. U mě chutná všem všechno. Těžko bych vybírala...

Datum: 27.11.16 15:28
avatar

Ahoj babkazov, nikdy bych se takto nechvalila, ale... kdyz uz se ptate. Je to zrovna aktualni, ve ctvrtek jsem vystrihla skvelou hostinu na dikuvzdani. Tak tedy krocan peceny, bramborova kase ze zlutych brambor, druha z tech sladkych, nadivka z brusinkami a orechy, pecene fazolky v zampionovosmetanove omacce, brusinky a omacka z krutiho vypeku. Tak toto je jidlo na ktere jsem pysna. A toho nadobi...

Datum: 27.11.16 16:51
avatar

Týýýýjoooo! *palec*Taková hostina! Když jsem byla mladá, tak jsme vždycky pekli krocana celého. Teď, ikdyž se dostanu k celému, tak ho rozporcuji. Do prsou nastrkám mandle a špek. Ale tomu vašemu se to nedá přirovnat. Paráááda!


doplněno 28.11.16 07:33:

Mariando, to všecko je pro mě hodně nezvyklé. Žijete tady, v Česku? Příjde mi, že za velikou louží. ;)

Datum: 27.11.16 18:40
avatar

To musi byt vyborne s tema mandlema. Take jsem premyslela ze ho rozporcuji, ale je to na dikuvZdani tak levne, ze je jednodussi udelat rovnou celeho. Ja ho pres noc davam do laku se soli, cukrem, bylinky, cely pepr, nove koreni, cela palice cesneku prekrojena, bobkovy list a jablecny most. Potom to pecu s bylinkovym maslem, ktere dam na prsa a dovnitr krocana dam kusy jablek, rapikaty celer, cibuli a kus skorice. To se pak vyhodi, je to na udelani aroma. Nadivku pecu zvlast na pekaci.

Datum: 28.11.16 08:50

já jsem si kdysi dávno koupila krocana nebo to byla krůta .je to jedno ,ale to maso je neprůstřlné,,i když se to prošpikuje a pod. Takže už jsem to nikdy nekoupila.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.