Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křesťani mne pomlouvají a zraňuji

Od: ruzena60 odpovědí: 14 změna:
Chodila jsem do křestanského sboru a nyní už ze zdravotních důvodů tam nechodím, protože nevydržím bolestí páteře seďet 4hodiny na jednom místě. Pastor mi řekl po telefonu, že absenci ve sboru tolerovat nebude a choval se arogantně ke mne. Navíc mne pomlouvá i u mých známých, aby se semnou vůbec za trest nebavili. Nedávno jsem potkala moji kamarádku, kterou jsem tam poznala. Já ji zdravím, jak procháí kolem mne a ona dala nosánek nahoru a naschvál ani mi neodpovědela na pozdrav. Zřejme ji pastor zakázal semnou komunikovat a takto navádí i ostatní křestany proti mne. Nestačí jim,že jsem si na chvilku sedla v kostele a pomodli se. To oni za víru neuznávají, jen tu svoji nucenou se vší morální poslušností. Jakmile neskáču jak oni pískájí, tak se chovají hůř než nevěřící a jsou zlí. Účelem křesťanství je upřimná víra v boha a k bližním se chovat jako ke svým bratrům, bez zášti,nenávisti a s pochopením a pomoci. Tady mi házej klacky pod nohy a jsou plní sladkých slov o lásce. Můžou se někteří křesťané chovat tak bezcitně a pomlouvat?
doplněno 26.11.16 11:03: Nemůže se třeba falešná víra skrývat za skutečnou víru lásky, myslím tím oblbnutím a manipulací? Pokuď čtu bibli tak zloba není motivací křesťanů. V bibli se píše o lásce, naslouchání, ale ne ve jménu boha činte zlo a nenávist. To mne připadá zvláštní.
doplněno 26.11.16 12:19: Jak Bůh asi rozlišuje křesťanské církve, koho více miluje a koho méňe. Ten můj sbor si myslí, že má přednostni právo spasení. Když jim řeknu,že v kostele se mi ulevilo a cítila se svobodná bez manipulací, tak na mne chtěli hromadně vkládat ruce ať odeženou u mne ducha katolicismu. Říkám jim je jen 1.společný bůh,tak proč to děláte. Oni tvrdí, že sborovej bůh dává víc lásky a je jiný druh boha. Tím mne úplně vytačejí a furt si hrají, že jsou nad lidi něco víc sekty manipulativní.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

0x

Konfese a charakter jsou dvě zcela mimoběžné věci. *slunce*

doplněno 26.11.16 12:41:

Každá křesťanská odnož počítá s přednostním právem spasení. Právě proto vznikají a odštěpují se od "kmenové"církve. Občas jsme o tom diskutovali s jedním z povolaných, který byl svého času u adventistů a pak už se jen smál své naivitě. *smich*

lidus*
hodnocení

0x

Růženko, ten váš Bůh žije v kostele nebo křesťanském sboru? Pastor je jeho kamarád? Myslím, že svého Boha máte v srdci a věřte mi, že je mu celkem jedno, jestli mu chodíte zapět se sborem a v kostele prosedíte celý den. Myslím, že lidem na vás vadí něco jiného než jen to, že nezpíváte ve sboru.

ruzena60
hodnocení

Byla jsem nejprve sborovou křesťankou, ale zhlediska zdravotního mi lékař doporučuje spíše kratší interval sezení a více pohybu. Tak nyní spíše ten kostel. Ale křesťani z různých denominaci se nesnáši a paradoxem je, že se modli ke stejnému bohu a mají stejnou bibli. Jak jde sborový křesťan do kostela, tak vyhrožují a dělají dusno a pomlovají katolíky za modlení k sochám a vyznávání mariánského kultu.Ale obráceně katolici nemaji vnitřní zlobu k jiným křestanským církvím. To dusno snad dělaji snad sekty, nebo já už nevím, proč láska křestanů nemůže být universální mezi všemi církvemi a třídí, kdo je uznávaný lepši a kdo horší. Vzájemná dohoda víry v boha mezi křestany nefunguje?

Normální křesťané se z principu nemohou nesnášet. Pokud někdo pociťuje k druhým trvalou zlobu a nenávist, pak není křesťanem, i kdyby se tak nakrásně nazýval a myslel si to o sobě. Prostě nechoďte mezi sektáře; ekumenické hnutí je dost rozšířené a nejen mezi katolíky.

Liduš, myslím, že Růženka nemluví o tom, že by chodila zpívat do sboru (i když to se také nevylučuje), nýbrž o různých novoprotestantských křesťanských společenstvích – která mohou někdy mít i rysy sekty.

doplněno 26.11.16 16:22:

Však já ji také znám. :-D Už jsme toho tady od ní četli dost. Mě by jenom zajímalo, zda to jsou skutečné problémy, nebo jen nějaké fiktivní. Na druhou, nějakou představu o věcech zřejmě má, toto by si jen tak nevymyslela (protože ono to, bohužel, skutečně tak funguje). Minimálně se pohybuje v podobném prostředí.

doplněno 26.11.16 16:27:

Různé protestantské církve označují svá shromáždění jako "sbory věřících", o zpěv tam nejde... Ale podle toho, co zde Růženka píše, tak jde spíš opravdu o nějaké sektáře (tj. o nějakou sektu na křesťanském základě).

lidus*

Ildiko, u této Růženky je naprosto jedno, jestli u toho zpívá nebo ne, stejně jako "babka"ji už znám. Ale máte pravdu, do kostela nechodím, myslela jsem si, že pěje někde na kůru, jen jsem dumala, proč u toho sedí.

hodnocení

0x

Růženko, už zase? Už zase máte stejný problém, který jsme tady řešli několikrát. Já se jen musím divit, proč se stále stýkáte s lidmi, které nemáte ráda, kteří vám stále ubližují. Není o čem diskutovat.*bum*Konečně odejděte a najděte si jinou partu.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- asi Vás nemají z nějakého důvodu rádi ...

doplněno 26.11.16 22:47:

ruzena60

- to je pak těžké - to nemáte nikoho jiného, než tyto blázny? - pokud mezi ně stále chodíte, tak je asi přese všechno potřebujete a musíte se tedy přizpůsobit, to se nedá nic dělat !

ruzena60
hodnocení

Ne, že jen mne nemají rádi, ale i jiné křesťany, kteří nejsou zrovna jejichkrevní skupina a odmítaji poslušnost sponzorování 1xtýdně od 200-1000Kc.Hodila jsem tam jednou kasičky na sbírku 50Kč.a výčetli mi,že to je málo a chtěli víc. V kostele jsem dala 20Kc.a poděkovali mi.
iz*

Růženo,

proč si pořád ubližujete? Proč chodíte mezi lidi, kteří o Vás nestojí, a kteří Vám to dávají (podle mne) dost nevybíravě najevo?

asd1

Pošli je do háje a najdi si lepší společnost. V reálu vidíš zneužití víry ve svůj prospěch...

Vidíte, že je to sekta, a pořád tam chodíte? Proč si nenajdete nějaké jiné společenství?

ruzena60
hodnocení

Už mi to je jásné, že se nejedná o tradiční naboženskou církev, ale o křesťanskou fanatickou sektu, ježiž účel není sdílet dobré skutky a rozdávat kolem sebe lasku ke svým bližním. Naopak chtějí se "MASKOVAT"za tradiční církev,ale jejich cílem je manipulace,získaní důvěry jen na jejich stranu, návnada pozitivního učení, ovládnutí mysli toho druhého až úplné vygumování mozku pod vyhrůžkami zlého,pokuď od nich odejdu jinám a nakonec zničení celé psychiky. Až se takový jedinec z toho zhroutí a je zralej na psychiatrii, potom ještě napíši sms."Neříkej to doktorům,žes k nám někdy chodil, pastora by to zatížilo a buh by se na tebe moc zlobil"Nakonec nastavá odkopnutí a úplné odmlčeni s naváděním všech společných známých,aby se mnou komunikovali.To by mělo u mne navodiupocity zklamání a viny.Sekta má dokonale propracovanovstrategii, jak uškodit. Dostal se též jako já někdo do podobné situace a rozumi mne, cotjsem prožila v sektě?

krestan
hodnocení

0x

Zdravím Vás paní Růženko.

V ČR je více než 30 státem registrovaných křesťanských církví. Můžete, prosím, uvést o jaký "křesťanský sbor" se jedná? Je to dobré i z toho důvodu, aby si ostatní lidé dali na takovou sektu pozor.

Děkuji za Vaši odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]