Nejste přihlášen/a.
doplněno 26.11.16 11:03: Nemůže se třeba falešná víra skrývat za skutečnou víru lásky, myslím tím oblbnutím a manipulací? Pokuď čtu bibli tak zloba není motivací křesťanů. V bibli se píše o lásce, naslouchání, ale ne ve jménu boha činte zlo a nenávist. To mne připadá zvláštní.
doplněno 26.11.16 12:19: Jak Bůh asi rozlišuje křesťanské církve, koho více miluje a koho méňe. Ten můj sbor si myslí, že má přednostni právo spasení. Když jim řeknu,že v kostele se mi ulevilo a cítila se svobodná bez manipulací, tak na mne chtěli hromadně vkládat ruce ať odeženou u mne ducha katolicismu. Říkám jim je jen 1.společný bůh,tak proč to děláte. Oni tvrdí, že sborovej bůh dává víc lásky a je jiný druh boha. Tím mne úplně vytačejí a furt si hrají, že jsou nad lidi něco víc sekty manipulativní.
0x
Konfese a charakter jsou dvě zcela mimoběžné věci. ![]()
doplněno 26.11.16 12:41:
Každá křesťanská odnož počítá s přednostním právem spasení. Právě proto vznikají a odštěpují se od "kmenové"církve. Občas jsme o tom diskutovali s jedním z povolaných, který byl svého času u adventistů a pak už se jen smál své naivitě. ![]()
0x
Růženko, ten váš Bůh žije v kostele nebo křesťanském sboru? Pastor je jeho kamarád? Myslím, že svého Boha máte v srdci a věřte mi, že je mu celkem jedno, jestli mu chodíte zapět se sborem a v kostele prosedíte celý den. Myslím, že lidem na vás vadí něco jiného než jen to, že nezpíváte ve sboru.
Normální křesťané se z principu nemohou nesnášet. Pokud někdo pociťuje k druhým trvalou zlobu a nenávist, pak není křesťanem, i kdyby se tak nakrásně nazýval a myslel si to o sobě. Prostě nechoďte mezi sektáře; ekumenické hnutí je dost rozšířené a nejen mezi katolíky.
Liduš, myslím, že Růženka nemluví o tom, že by chodila zpívat do sboru (i když to se také nevylučuje), nýbrž o různých novoprotestantských křesťanských společenstvích – která mohou někdy mít i rysy sekty.
doplněno 26.11.16 16:22:
Však já ji také znám.
Už jsme toho tady od ní četli dost. Mě by jenom zajímalo, zda to jsou skutečné problémy, nebo jen nějaké fiktivní. Na druhou, nějakou představu o věcech zřejmě má, toto by si jen tak nevymyslela (protože ono to, bohužel, skutečně tak funguje). Minimálně se pohybuje v podobném prostředí.
doplněno 26.11.16 16:27:
Různé protestantské církve označují svá shromáždění jako "sbory věřících", o zpěv tam nejde... Ale podle toho, co zde Růženka píše, tak jde spíš opravdu o nějaké sektáře (tj. o nějakou sektu na křesťanském základě).
0x
- asi Vás nemají z nějakého důvodu rádi ...
doplněno 26.11.16 22:47:
ruzena60
- to je pak těžké - to nemáte nikoho jiného, než tyto blázny? - pokud mezi ně stále chodíte, tak je asi přese všechno potřebujete a musíte se tedy přizpůsobit, to se nedá nic dělat !
Růženo,
proč si pořád ubližujete? Proč chodíte mezi lidi, kteří o Vás nestojí, a kteří Vám to dávají (podle mne) dost nevybíravě najevo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.