Nejste přihlášen/a.
Manžel šel k lékaři a na poštu, říkám si, že si zatím umyju hlavu. Už jsem si fénovala vlasy a vidím z okna, že manžel už jde domů, šel kolem okna. Nechal si doma klíče, tak si říkám, že určitě zazvoní. Ale nic. Tak jsem odložila fén a jdu na dvorek a volám, ticho, nic, žádná odpověď. Říkám si, asi šel na zahradu, ale stále nic. Po chvíli jsem tedy vzala mobil a volám, kde je. Co slyším, je neuvěřitelné: byl jsem v lékárně a už jdu domů.
Takže byl najednou na dvou místech? Šel mně pod oknem a zároveň byl v lékárně?
Zdravím
Ano, je to možné, o něčem podobném hovoří Ludvík Souček ve své knize Tušení stínu, na východě (tuším nepál indie v těch oblastech) znají fenomén zvaný "eteine" (už jsem to cca 20 let nečetl doufám že "nekomolím") Jde o jev který přesně popisujete když jde někdo k někomu na návštěvu nebo se vrací pak se stává že za oknem již vidíme "jak přichází" ale skutečný návštěvník přijde až mnohem později. Dá se to vysvětlit různými způsoby, buďto jako "dvojník" (ve smyslu "hologramu") nebo jakési "videotelepatie" či bilokace kde je člověk skutečně 2x nebo i vícekrát na různých místech kde skutečně "koná hovoří a jedná jakoby byl pravý" to je známo u křesťanských světců anebo také je to zachyceno v Ind. písmech kde se Bůh který se inkarnoval jako člověk objevuje zároveň na několika místech zároveň a zde koná různé činnosti práce nebo se prostě jen "baví"...Jev jako takový je z historie znám od východu po západ patří mezi "málo prozkoumané jevy" spadá do oblasti zájmu "parapsychologie", není ani vyloučeno že jde o vícero jevů se "stejným projevem" jež ale mají různé příčiny.
Také se mi to jednou stalo, dotyčné osoby ale tvrdily, že neopustily místo kde měli být a o "jiném místě svého zjevení" nevěděli, případ jsem ale nemohl nijak ověřit, možná je tedy i záměna s jinými byť "podezřele stejně" vypadajícími osobami, jisté je, že tam kde se objevily nikdy takové "jiné podobné osoby" nepůsobily,,,,,,,,,
"pckop", že by? Ale neberu žádné léky, kromě půl prášku na vysoký tlak...
"janm", naskočily mně příběhy "Věřte, nevěřte"...
"fiqurek", zkušenost mám jen se svým mužem a ten fakt do hospody nechodí a ani nepije pivo, ani jiný alkohol, zrovna jako já ne. Mně přiveze dcera jednou za rok Amareto, abych měla do cukroví, toť vše...
"hrdalena", to v žádném případě. Když pak přišel domů, tak mu to říkám a také se divil, jako já. Prostě se mně to nikdy nestalo...
Ano věřte nevěřte, několik dílů jsem také shlédl, jinak ale těch jevů "které neznáme" je daleko víc, cíleně je trénovali (a jistě i dnes cvičí) někteří yogíni, většinou ale i tam vznikají jako "vedlejší produkt" snahy zaměřené na poznání "absolutní pravdy" podobně i v západním křesťanském prostředí se to běžně traduje o některých svatých a taktéž šlo o "vedlejší produkt" jisté duchovní snahy, teď si nevybavím jméno světce který si vzpomněl že zrovna má mít modlitbu či kázání "někde jinde" a tak se tam k překvapení ostatních zkrátka a jednoduše "objevil" provedl "obřad" a poroučel se, v tu samou dobu ale zároveň pobýval na tomtéž místě kde se věnoval "jiné činnosti" čili nešlo o "přemístění" a pravděpodobně ani o nějaký druh telepatie nýbrž o "bilokaci" světec dělal dvě věci na dvou různých místech ve stejný čas, jeho motivací bylo pouze to aby dostál "svým závazkům" a vše stihl...ale těch případů by se jistě našlo daleko víc a jistě je ještě víc "nezaznamenaných případů". Vše je v podstatě o tom, že realita "není taková jak si myslíme" anebo "myslíme si že ji známe" ale není tomu tak.
Další případ ale trochu odlišný jev a příčina jevu, je tuším z doby star. Keltů, dvě znepřátelené skupiny bojovníků stály proti sobě, když se najednou na jedné straně objevil zlý mohutný nezranitelný medvěd který ohrožoval své "nepřátele" (druhé vojsko). Dotyčný "vojevůdce" který stál za tímto "podařeným kouskem" však na místě nebyl, byl doma a "spal", mám za to, že při tom dotyčný využil i nám dnes známého "astrálního cestování" kdy na bojišti vytvořil "zastrašující vizi" zda-li šlo o vyvolání kolektivní halucinace v mysli nepřítele nebo se tam "materializoval v transformované podobě" je otázka...zní to jako "pohádka" do té doby, než si "projedete" různé takové "nevysvětlitelné jevy" jež jsou dobře zdokumentovány a to i z poměrně "nedávných dob"
V případě že člověk vidí někde někoho a ví že tam prokazatelně "nemohl být", pak je třeba ještě vyloučit běžný omyl tzn. může se stát že někoho s někým "zaměníme" což se stává také dost často i vzhledem k tomu, že dotyčného nevidíme úplně zblízka a může mít podobnou postavu chůzi i oblečení...
"janm", já to prvně viděla v tom "Věřte nevěřte", je to už dávno, proto jsem si na ty příběhy vzpoměla. Ráda bych to pustila z hlavy. Splést jsem se nemohla. Bydlíme za městem, pod lesem, sousedi ráno odjeli, cizí přijde zřídka a svého muže znám půl století, není nikdo, kdo by měl chodit pod oknem, snad srnky a veverky...
"janm", dobře zkusím to vzít pozitivně, přihodilo se mně něco, co ještě nikdy, je to tak skutečné, vůbec mně to nerozhodilo, jen udivilo.
Matrix, film, jsem neviděla, sci-fi mně nějak neláká.
Domů jsem pustila manžela, přinesl léky a pak se s chutí naobědval (z okna jsem viděla také manžela, jen o čtvrt hodiny dříve)...
-pt
Rozhodně to berte pozitivně, prostřednictvím "těchto jevů" je nám dána jedinečná příležitost "zjišťovat" jaká je realita doopravdy, tzn. v podstatě je "fantastičtější , pohádkovější" a konec konců "virtuálnější" (což ostatně tvrdí otevřeně či skrytě téměř každé světové náboženství vč. křesťanství) než bychom byli rádi nebo "schopni" vůbec připustit. Kupříkladu já vedle již zmíněných "náboženských jevů-zjevení, "jsem několikrát zažil i "jiné" věci kterými se nerad "chlubím" neboť bych byl považován za blázna, ne jen já ale tisíce ba miliony lidí na celém světě zažili sem tam něco "zvláštního" a o většině těchto věcí se zbytek světa z pochopitelných důvodů jen málokdy dozví. Od cca 90 let se to trochu rozvolnilo a to nejen ve východním bloku, takže se o tom začalo "více mluvit" ještě v 50 nebo 60 letech byla na celém světě pravděpodobnější možnost že leckterý "vizionář" skončí "bezpečně za mřížemi" v kazajce aby "neohrožoval zdravý vývoj společnosti". Dokonce i u některých psych. onemocnění se až "nedávno" začalo uvažovat o tom zda jde vždy jen o "nemoc" nebo v tom jsou ještě jiné věci...
-pt
Sice sci-fi také nepatří mezi můj "nejoblíbenější žánr" nicméně na leccos jsem se v minulosti rád podíval a to proto, že jsou tam většinou věci které vůbec nemusí být nereálné naopak mnohdy realita postupem doby mnohé představy i překoná. Co se týče Matrixu dívat se na něj nemusíte, každý kdo se malinko zajímá o nějaké náboženství či duchovní směr většinou narazí na jednu "zvláštní věc" většinou se učí ve smyslu že tento svět "není ve skutečnosti tím čím se nám zdá být" je za ním ještě "jiný svět" někde dokonce světy, jsou tam jiné bytosti (dle směru jsou to andělé, nebo polobozi či cokoliv jiného, v pohanství to byly např. víli, skřeti apod.může jít jak o "zásvětí" tak i o jiné světy ve smyslu jiných planet či paralelních prostorů o čemž dnes fyzika také "horečně uvažuje") Metrix jde ještě dál dalo by se s nadsázkou říci, že tam ožil částečně i "gnostický mýtus" tj. že lidé totiž ve skutečnosti "božské jiskry uvězněné v hmotném těle a světě" jsou drženy v "iluzi" aby nad nimi jejich tvůrci ,ti nižší zaslepení "archonti" vykonávali svou "moc" z čehož jim plyne užitek podobně jako hospodáři z chovu dobytka, který "neví nic o pravém světě za zdmi stájí či ohradami". Ta nejhorší věc pro archonty a pro hospodáře je ,aby lidi (domácí zvířata) objevili, že jsou "klamáni" že tento svět není tím čím se zdá být, a že existuje místo nebo stav, kdy mohou být absolutně "svobodní". V tom momentě dojde " k rebélii" a to je nebezpečné, čili v tomto duchu je i ten Matrix jakkoli "moderní" pojetí hodné 21 století nese "staré poselství" můžete to brát jen tak že se "příjemně pobavíte u filmu", kdo však někdy již trochu o životě přemýšlel rozhodně ho "dané téma" byť možná pro někoho kuriozním způsobem zpracované nenechá tak úplně v klidu...
Paradoxně také to co dnes mladým lidem nedokáže přiblížit "náboženství" které se může odcizit jistým "archaizujícím pojetím" může naopak přiblížit "současná doba"se svými pojmy jako virtuální realita apod. V podstatě snad všechny "náboženství" a směry co kdy na zemi byly a jsou od všelikých animistických kultů šamanství pohanství až po dnešek mluví o "virtuální realitě"...
Jak píší výše, je to chyba v Matrixu. Je otázka, jestli chcete znát pravdu, jestli byste ji unesla a jestli opravdu chcete vědět který z těch dvou byl ten "pravý", a je-li ten "pravý" ten, kterého jste si pustila domů .
Bez legrace, unést pravdu je velmi těžké, jde o to, že si vytvoříme "nějaký obraz reality" a myslíme si že je 100% správný ale až do té doby, než zažijeme "cokoliv" co do toho obrazu nezapadá, pak máme dvě možnosti, buďto na to "zapomenout" jakoby to nikdy nebylo (ale to si pak lžeme) anebo se smířit s tím že "náš obraz reality" je zkrátka značně "nedokonalý" a nejsme alespoň "zatím" schopni "pravou realitu skutečnost pojmout", je těžké si přiznat že realitu ve které každý den žijeme v podstatě "neznáme"
Tak tohle je fakt "husty" , takze nejsme tady nahodou vsichni dvojmo? Treba nam to vysvetli "janm", vypada to, ze on se v tom vyzna
Co se tyce alkoholu, myslim si, ze je spis abstinent stejne jako " pt".
haf
Ne, takové znalosti opravdu nemám , vím jen to málo co jsem si o tom mohl přečíst, takže jestli existujeme ve více verzích netuším i když kdysi jsem zaznamenal i takovou "teorii", ale ta bilokace je např. i u křesťanských svatých čili i "u nás na západě" celkem známá věc, ale v případě toho "dvojníka" který se objevuje jako "avízo" příchodu skutečné fyzické osoby může jít o "různé jevy" nemusí jít a mám za to že nejde přímo zrovna o bilokaci, ale je to jen má domněnka
A kdo prosím vysvětlí mě,co se stalo?Je to pár let,potkala jsem zemřelého souseda a pozdravila a on mě odpověděl.
Bylo to brzo ráno když jsem šla k autu,že pojedu do práce,v tom ho vidím jak jde od sousedů v tom oblečení jak ho znám,tepláky,čepku na hlavě...no a říkám dobrý den a on dobrej..až po chvilce,jak jsem odjela mě zamrazilo,vždyť před dvěma dny umřel?Fakt se to stalo,mluvili jsme o tom doma a nikdo to nechápe,vidím tu situaci jak dnes...
Připomněl mi to uvedený příběh-taky byl na dvou místech zároveň?
Před několika lety jsem byl u případu kdy tři borci fešáci v nejlepších letech 30-40 chtěli zkusit adrealin, nenapadlo je koupit si u rákosníku nějaký adrealin, tak začali zobat na zahradě několik bobulí rulíku zlomocného a poté se rozjeli na nedaleký raut. Víska sousedí s dlouhým tunelem, po několika minutách se vrátili, že v tunelu je veliký hrad a nemohou projet, pokračování bylo zajímavé, jeden skončil s otravou na jipce měl bobulí nejvíce, druhý na psychiatrii a třetího léčila přítelkyně doma.
V 60 letech se hojně dělaly pokusy s LSD, mezi jedny z vizí patří i zážitek opuštění vlastního těla jež lze naučit i bez LSD myslím že dodnes je kontroverzní otázkou zda tyto drogy vždy způsobují jen "halucinace"(ve smyslu vize něčeho co "není" ani zde ani "onde") anebo v některých případech jen "vyřadí" z činnosti "cenzuru" (za ní jsou zodpovědné především čelní temporální laloky mozku, udělají-li "chybu" většinou vidíme "co nemáme", ve smyslu reality která sice existuje ale my ji přirozeně vnímat nedokážem např. paralelní prostor, resp. vidíme ji ale mozek ji "odfiltruje" takže se nedostane do vědomí) V každém případě exper. s drogami není dobrá cesta, u těch "halucinogenů" je pak zajímavé že některé vize jsou pro uživatele "tak nepříjemné" že raději začnou abstinovat protože to už nechtějí zažít např. to LSD.
P.S.
Mnoho "paranormálních zkušeností" udělají i lidé kteří právě "nejsou pod vlivem" ani nemají následky po trvalém užívání jakýchkoliv léků drog nebo alkoholu (těžká závislost) tam se to pak těžko na něco "svádí".
Řekl bych že šlo o "nevědomé" astrální cestování, cestovatel sice většinou "vidět není" ale prý existují techniky jak to udělat aby nás ti co navštívíme i "viděli", tady k tomu došlo zřejmě "samočinně"...Ale taky by mohlo jít o telepatii kdy jste oba na svém místě ale protože jste oba "mysleli na pro vás důležitou schůzku" tak jste byli na sebe naladěni a šlo o jakýsi "videotelefon" ale typuji spíš první možnost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.