Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může číst dítě knihu Psychologie?

Od: jjj odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, můj syn - 13 let, si v knihovně půjčil knihu o psychlogii, prý ho to zajímá. Myslím že je to pro něj náročná četba. Ale moje otázka zní - je to pro jeho věk vhodné, nemůže to nějak "uškodit"? Předně potřebuji názor někoho kdo tomu rozumí. děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já tomu teda moc nerozumím, ale pokud je kluk na úrovni, tak ať si to přečte. Hloupému to nic nedá, chytrému se rozšíří obzory. Někteří lidé jsou v takovém věku mnohem víc v obraze než lidi o generace starší. Jinak kdo tomu dnes rozumí - znám vystudovanou psycholožku, která prodává v Kauflandu salámy.

vilik*
hodnocení

0x
Ještě jsem od vás čekal větu, že ho mlátíte za samé jedničky a že mu nechutná pyvo.
Naopak, měla byste být ráda, že má zájem na sobě pracovat. Sám jsem měl v jeho věku sbírku odborné literatury z oboru, který je mým koníčkem dodnes.
Těžkým pasážím se pravděpodobně vyhne, nastuduje je později.

hahanaj*
hodnocení

0x

Myslím si, kdyby ho to nezajímalo ,asi by v knihovně po té knize nesáhl. Nijak mu to rozhodně neuškodí - přečte si co ho zajímá a třeba přijde na kloub tomu o čem přemýšlel. Sedněte si s ním a popovídejte si trochu co mu kniha dává... třeba do ní sama nahlédnete a zjistíte plno zajímavých věcí. Takové odborné knihy ještě nikomu neuškodily.Zvláště v jeho věku už bych měla radost, že se zabývá něčím smysluplným.

mcfight
hodnocení

0x

Četba mu nejspíše neuškodí. Problém vidím jinde. V tomhle věku se děti všestranně hledají, po stránce psychické i fyzické a často se zbytečně trápí hloupostmi. Pokud syn po takové četbě sáhl, nejspíše jej bude něco trápit, co ale nejspíše v plné šíři v knize nenalezne. Měla byste tedy zjistit, co syna zajímá a jaký problém se snaží četbou takových knih řešit., jak jinak., než nenápadně...

lidus*
hodnocení

0x

Možná by bylo rozumné, aby se zeptal na slova kterým nerozumí, jinak bych to neřešila.

pt®
hodnocení

0x

Já si naopak myslím, že psychologie by se měla vyučovat od první třídy...:)

pohanka*
hodnocení

0x

Dnešní děti mají tolik informací okolo sebe, na internetu, v mobilu, že jsou na zcela jiné psychické úrovni, než my, v jejich věku. Tipla bych to, že mají před námi tak 2 roky náskok.

A protože již řeší, jakým studiem budou pokračovat, klidně se může stát, že se dá tímto směrem.

A pokud Vám řekne, že ho to zajímá, tak buďte ráda, víte, jaké má výsledky ve škole, takže jestli na to má, tak ho nechte, ať čte, co mu přijde pod ruku.

Radím ze své zkušenosti, já jsem četla od malička, již v první třídě jsem četla pod peřinou a největší trest pro mě byl, když mi baterku a knihu zabavili. Od 12 - 13 let jsem četla samé válečné knihy o 2. světové válce a noční můru jsem měla pouze jednou až v roce 1976 /20 let/ po knize Na západní frontě klid.

hodnocení

0x

Já přešel z dětského oddělení knihovny do "dospěláckého" někdy v 10 letech. Nemám pocit, že by mi tam cokoliv uškodilo. Pokud synka zajímá odborná literatura jakéhokoliv zaměření, je to jen dobře.

Jestli to pro něho je nebo není náročná četba, to poznáte podle toho, jestli ji bude číst nebo ne. *frajer*

paw*
hodnocení

0x
Myslim, ze to muze uskodit hlavne vam, pac synek si bude zkouset na vas ruzne postupy, co si v knize precetl. Treba to, ze vy dostanete strach o jeho dusevni zdravi a aby odlozil narocnou knihu, radeji mu koupite vysnenou stavebnici.

hodnocení

0x

Buď hon to bude bavit, nebo ne a knihu nedočte. Nic víc se mu stát nemůže.

hodnocení

0x

Už jste se do té knihy podívala? Přečetla několik stránek? Já si myslím, že je velice "nečtivá", nezáživná, nad chlapcovy schopnosti vnímat tex, proložený neznámými slovy.

Ne každá kniha o psychologii je nečtivá a nezáživná. Já kdysi v levných knihách koupil tuhle, a ujišťuji tě, že je velmi zábavná a i třináctileté dítě si ji může užít.

superknihy.cz/...

jjj
hodnocení

jjj
hodnocení

ano, podívala. Ta kontrétní kniha je vážně moc odborná, natož pro dítě. Ale v knihovničce mám něco jednodušího, šlo mi jen o to, zda mu to nabídnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]