Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můj syn - 13 let, si v knihovně půjčil knihu o psychlogii, prý ho to zajímá. Myslím že je to pro něj náročná četba. Ale moje otázka zní - je to pro jeho věk vhodné, nemůže to nějak "uškodit"? Předně potřebuji názor někoho kdo tomu rozumí. děkuji
Já tomu teda moc nerozumím, ale pokud je kluk na úrovni, tak ať si to přečte. Hloupému to nic nedá, chytrému se rozšíří obzory. Někteří lidé jsou v takovém věku mnohem víc v obraze než lidi o generace starší. Jinak kdo tomu dnes rozumí - znám vystudovanou psycholožku, která prodává v Kauflandu salámy.
Myslím si, kdyby ho to nezajímalo ,asi by v knihovně po té knize nesáhl. Nijak mu to rozhodně neuškodí - přečte si co ho zajímá a třeba přijde na kloub tomu o čem přemýšlel. Sedněte si s ním a popovídejte si trochu co mu kniha dává... třeba do ní sama nahlédnete a zjistíte plno zajímavých věcí. Takové odborné knihy ještě nikomu neuškodily.Zvláště v jeho věku už bych měla radost, že se zabývá něčím smysluplným.
Četba mu nejspíše neuškodí. Problém vidím jinde. V tomhle věku se děti všestranně hledají, po stránce psychické i fyzické a často se zbytečně trápí hloupostmi. Pokud syn po takové četbě sáhl, nejspíše jej bude něco trápit, co ale nejspíše v plné šíři v knize nenalezne. Měla byste tedy zjistit, co syna zajímá a jaký problém se snaží četbou takových knih řešit., jak jinak., než nenápadně...
Dnešní děti mají tolik informací okolo sebe, na internetu, v mobilu, že jsou na zcela jiné psychické úrovni, než my, v jejich věku. Tipla bych to, že mají před námi tak 2 roky náskok.
A protože již řeší, jakým studiem budou pokračovat, klidně se může stát, že se dá tímto směrem.
A pokud Vám řekne, že ho to zajímá, tak buďte ráda, víte, jaké má výsledky ve škole, takže jestli na to má, tak ho nechte, ať čte, co mu přijde pod ruku.
Radím ze své zkušenosti, já jsem četla od malička, již v první třídě jsem četla pod peřinou a největší trest pro mě byl, když mi baterku a knihu zabavili. Od 12 - 13 let jsem četla samé válečné knihy o 2. světové válce a noční můru jsem měla pouze jednou až v roce 1976 /20 let/ po knize Na západní frontě klid.
Už jste se do té knihy podívala? Přečetla několik stránek? Já si myslím, že je velice "nečtivá", nezáživná, nad chlapcovy schopnosti vnímat tex, proložený neznámými slovy.
Ne každá kniha o psychologii je nečtivá a nezáživná. Já kdysi v levných knihách koupil tuhle, a ujišťuji tě, že je velmi zábavná a i třináctileté dítě si ji může užít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.