Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
momentálně řeším v životě jednu věc týkající se dědického práva u kterého si nejsem jistý jak to funguje a chtěl bych se zeptat zda někdo z vás neví jak to je. Takže abych vám popsal situaci tak jde o následující :
Mám pouze otce s tím, že matka již zemřela.
Mé rodiče měli celkově 3 děti neboli dvě dcery a jednoho syna, mě.
Bohužel jedna dcera zemřela, každopádně ještě před tím než zemřela, tak za sebou zanechala potomka neboli dceru.
S tím, že momentálně se neví kdo všechno má po otcovi smrti právo dědit. Samozřejmě jsem tam já jakožto syn společně se sestrou, kde by to mělo jít 50% na 50%, každopádně teďkon se do toho ještě pustila i dcera mé druhé již zesnulé sestry, která tvrdí, že i ona má dědické právo na to co zbyde po mém otcovi, protože prý původně kdyby ještě žila má sestra tak by dědila i ona, ale jelikož už nežije tak prý právo na dědění připadá její dceři neboli ji.
A tak by mě zajímalo jak to ve skutečnosti je, respektive jestli si může dcera mé zesnulé sestry něco nárokovat a nebo ne.
Chci jenom upozornit, že toto teď není můj případ, řeší to jeden známý a tak mě poprosil, abych se zeptal, tak to tedy píši za něj. Takže kdyby někdo z vás věděl na 100% jak to tedy je, tak bych byl vděčný za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.