Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslední leč - vhodný oděv

Od: tazatelka odpovědí: 5 změna:

Pánové myslivci (ale i věci znalé dámy) - co je vhodný oděv (či naopak není) pro honkyni na poslední leč? Na samotný hon to mám vyřešené pro různé počasí, tam vždy ctím tradici s ohledem na pohyb terénem, ale každým rokem trochu bojuji s tím, co bych si vzala na sebe pak na poslední leč (když mám možnost se po naháňce/honu převléknout), ale nejsem si úplně jistá, zda je to dané oblečení vhodné. Nejsem ani členem MS ani adeptem, jsem vždy jen honkyní se psem. Nechci nikoho ze starších myslivců urazit nepatřičným oděvem, ani ty mladší myslivce (resp. vrstevníky) moc provokovat a moc žen se mezi námi neobjevuje, abych měla možnost to okoukat. Bych se i zeptala na místě, ale většinou po pár panácích zelené už řešíme jiná témata ;) jíme, pijeme, tančíme...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

tazatelka. Vidíš to. Po pár panácích zelené se už řeší něco jiného ;). Píšeš: tančíme. Tak jsou tam i jiné ženy, ne? Záleží na tom, jak je poslední leč pojata. Může to být ples, ale i jenom takové spíš posezení.

tazatelka
hodnocení

Ano, jsou. Většinou o dost starší než já, pokud jsou to manželky a nebo přespolní, tak zůstávají v loveckém a po večeři se po chvíli rozloučí a odvezou partnery domů. Jsem si dobře nahrála s tou zelenou - ale nepřála bych Vám vidět mě, jak se přehrabuju v obsahu šatníku a vymýšlím vhodnou kombinaci...chlapi to mají prostě v tomto případě MNOHEM jednodušší. Je na vhodný oděv nějaké pravidlo - musím/mám se držet stejných barev jako na naháňku nebo mohu více experimentovat? Jak to bývá u Vás na poslední leči? Ještě upřesním pojetí - není to poslední leč/ples jako myslivecká zábava (to budu ještě řešit, tam zřejmě pozvání neuniknu - ale ráda si nechám poradit) ale posezení s jídlem, pitím a živou hudbou pro účastníky naháňky/honu.

Píšete, že se nejedná o ples, ale spíš posezení, takže zapomeneme na večerní plesové róby. Já bych volila buď dlouhé kalhoty /kvalitní, ne žádné rifle/, nebo splývavou delší sukni. Obojí v tmavé barvě, za sebe mám ráda černou. No a oživit to slušivou pastelovou halenkou - bledě modrou, světle zelenou, žlutou, oranžovou.../opět za sebe - nemusím růžovou/.

Bude to slušné a pohodlné oblečení ke stolu i k tanci. Budete se cítit dobře, uvidíte. A navíc to oblečení, které navrhuji, má ve svém šatníku každá žena.

V žádném případě kostýmek, nebo nějaké výrazné šaty, to je opravdu pro takovou takřka rodinnou akci zbytečné. Prostě něco hezkého, ale neformálního, aby s Vámi myslivci rádi tancovali a nosili Vám hodně panáčků zelené. ;) Jaga.

sebod*

Jago. Nene. Žádný pastel. To by tam pěkně mezi ostatními svítila. Jak píše blešík: barvy lesa. Hnědá, zelená, šedá.

hodnocení

0x

Tak těchto akcí jsem v životě absolvovala dost, je to už 30 let zpátky, ale tradice nse nemění. Řekla bych, že barvy zelená, hnědá jsou základ, ale taky si myslím, že ani džínami nic nepokazíte, pokud budete mít nějakou tu výše uvedenou barvu k tomu. Nevím, jak ve velkých městech, ale třeba na vesnici, ale i v Pardubicích, obzvláště u mladých, to stačilo. Hlavně nic křiklavého, červeného, ani ten pastel bych nevolila. Prostě přírodní barvy - země, les a víc bych neřešila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]