Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám otázku, nevyskytuje se tu nějaký šikovný svářeč (zámečník), který by byl ochoten svařit takový malý bazmek? Je k tomu potřeba ocelový plech tloušťky 3 - 4 mm (rozměry cca 140 x 200 mm) a malý kus trubky, vnitřní průměr cca 130 mm, délka cca 250 mm. V plechu se udělá díra a na ní se přivaří trubka. Nákres bych dodal. Nejlépe z Liberce a okolí.
Případně prosím dejte tip na někoho, díky.
Můžete se mi ozvat na můj mejl:
jiosef@seznam.cz
Snad tě omlouvá že už jsi starší a nemůžeš chodit.
Podle toho jak to píšeš, tak chceš aby si ten zámečník koupil materiál a něco pro tebe vyrobil a ty mu to možná potom zaplatíš?
Já su z Jižní Moravy, takže ti s tím nepomůžu, ale nejjednodušší je zvednout zadek a obejít firmy v okolí. Myslím si že v každé dědině je spousta kutilů, kteří ti to svaří, pokud si zajistíš materiál.
Když najdeš zámečníka, tak buď se domluvíte a vyrobí to znějakých zbytků co tam má, a nebo bude muset napřed sehtn materiál. Ale to už je na tobě, jak se domluvíš.
Nevím, co vás pane Colombo přimělo napsat tento nic neříkající příspěvek. Mýlíte se, chodit mohu, přesto jsem si dovolil vznésti dotaz i sem na toto forum.
"zámečník koupil materiál a něco pro tebe vyrobil"
Zámečník samozřejmě materiál kupovat nebude, pro takto malý výrobek je to nesmysl, je nutno použít nějaké vlastní zbytky.
"ty mu to možná potom zaplatíš"
Samozřejmě, že vše zaplatím, vy snad řemeslníkům za práci neplatíte?
Dodatek
Na té trubce až tak nezáleží, klidně by to mohl být velký jekl, nebo ohnout z plechu čtvercovou trubku
Dobrý den, problém vidím spíše v tom, že Váš dotaz má formu inzerátu - nabízíte placenou práci. Zdravím!
mart - ono to dle popisu vypadá jednoduše, ale bude to vyžadovat zkušeného pracovníka. Otvor do slabého plechu zřejmě vysoustruží a po přivaření trubky se ta slabá příruba horkem zkroutí, tak to bude muset také vyrovnat (zabrousit a odhrotovat). Takže, docela práce a nikoliv pro kutila.
mart - pokud bude svár po celém obvodu trubky, tak se to zkroutí určitě. Kdyby to stačilo bodově, tak by se to zkroutit nemuselo, resp. vyrovnání by bylo snadnější. Jenže, vůbec není jasné, co to vlastně vyrábíte, jak to má být pevné a k čemu to má sloužit. Také vnitřní průměr trubky 130 mm (vnější=?) a jeden rozměr základny 140 mm bude asi problém (chtělo by to větší základnu). No, tak já už jen doporučím najít si vybavenou zámečnickou dílnu v okolí (např. je-li tam někde "učňák", tak by to možná šlo domluvit tam).
Dobrý den, jedná se o jednorázovou záležitost marginálního charakteru, žádnou práci nenabízím. Ale samozřejmě pokud to vadí, tak to smažte. Děkuji za pochopení.
"mart - ono to dle popisu vypadá jednoduše, ale bude to vyžadovat zkušeného pracovníka. Otvor do slabého plechu zřejmě vysoustruží a po přivaření trubky se ta slabá příruba horkem zkroutí, tak to bude muset také vyrovnat (zabrousit a odhrotovat). Takže, docela práce a nikoliv pro kutila."
Ano, to jsem si také říkal, jestli se ten malý lem nebude kroutit, asi by se nejdříve musela trubka přivařit a následně udělat otvor. Na tloušťce plechu ale také nezáleží, klidně může být i 5 mm a to už by se snad kroutit nemuselo. Ale máte pravdu, že to sváření je nejrizikovější úkon, možná to vymyslím jinak, že se ta trubka k plechu nějak přišroubuje.
Pan ben zas se vyznamenal. Inzerce? A samozřejmě se přihlásí ten kdo to umí. Pekař to určitě nebude. Scháněl někdo u firmy tak malou zakázku? Já loní potřeboval vvyměnit okapové žlaby i s háky. Starý typ za nový .Asi 50 metru.Kolik já obešel klempířu a nikdo na tak malou zakázku neměl čas. Jo kdyby tak by na práci celá střecha...Proto se nedivím tomuto dotazu. Snad doufá že je v jeho okolí nějaký kutil který by mu to zhotovil.Já si koupil knihu pro kutily a se zeťákem jsme žlaby vyměnili.
Ta odpověď byla pro ty kteří ho hned odsoudili Jak pro lenost nebo inzeci a taky mu zhotovení nenabídli.Ono skutečně dnes neni jednoduché aby se někdo otravoval s takovou prkotinou. Za minulého režimu za flašku rumu šlo udělat i nemožné
Bene neradíte špatně ani jsem to nikde nepsal. Z jiných diskuzí vím, že poradit umíte. Ale když někdo hledá svářeče,zámečníka tak mu technologický postup. nepomůže. jinak by si to vyrobil sám.
Dobrý den, ta Vaše informace, že jste řešil svůj problém, je jistě pro tazatele přínosná . Zdravím!
jirka2 - ovšem, to já také vím, že sehnat člověka na "prkotinu" je dnes obtížné (vlastní zkušenost).
A poradit se snažím (alespoň po technické stránce), tak se mně nelíbila ta Vaše zbytečná poznámka o vyznamenání se. Ovšem, jestli máte názor, že zde radím zásadně špatně, tak to už neovlivním.
Zdravím.!
Milý "Marte"... Váš dotaz je natolik nekonkrétní, že jste zde vytvořil "bitvu" názorů.
Nikde jsem neviděl co, z čeho, jak, kde, proč... něco vytvořit.
Chybí základní podstata...! To snad pochopíte. A ptát se na to, kdo, kde a jak by to vyrobil je
zcela zcestné.!
Patrně si s tím sám neporadíte. Což je známka toho,,, že neumíte přibít "hřebík do zdi".!
Přijeďte ke mně a já Vám to udělám... a zadarmo.!
Ovšem, pokud přijedete s tím, že je to "asi takhle dlouhý..." a z kapsy vytáhnete "etalon" v podobě provázku...
pak Vás vem čert.
Myslím si, že sám nevíte co chcete. Navíc... si nedokážete ve svém blízkém okolí najít člověka, který to dokáže udělat.
Chyba je ve Vás.!
Přemýšlejte.
2kedar:Co je nesrozumitelné
potřeba ocelový plech tloušťky 3 - 4 mm (rozměry cca 140 x 200 mm) a malý kus trubky, vnitřní průměr cca 130 mm, délka cca 250 mm. V plechu se udělá díra a na ní se přivaří trubka. Nákres bych dodal. Nejlépe z Liberce a okolí.
Podobně vypadá držák TV anteny nebo vyfiny internetu.Dostane se koupit v prodejnách kde se prodávají počítače nebo televize.Trubka je ale větší v průměru.
Přeci píše že nákres dodá tak si o něj požádej emailem.Jinak já havíř to chápu tak že na plech o určitém rozměru a tloušce chce přivařit trubku o rozměrech taky napsaných a kdo se ozve tak dodá nákres do kterých míst ta trubka přijde přivařit.
žádný nákres... nevím, co mám vlastně dělat...
Vzdělání mám strojní, takže úplně blbý v tomto oboru patrně asi nebudu.
V zadání nebylo naprosto nic konkétního, takže jak to řešit..?
Nijak.
Ostrava... Asi trochu "z ruky".
Děkuji za odpověď.
Vezmu to postupně:
"Váš dotaz je natolik nekonkrétní"
Ano, příliš konkrétní nejsem, ale myslím, že uvedené informace byly postačující k tomu, aby nějaký ochotný člověk mohl posoudit, zda-li mi může a chce pomoci. Zatím se mi nikdo takový neozval.
-
"Myslím si, že sám nevíte co chcete."
Vím přesně co chci, ale důležité jsou jen některé rozměry, jiné můžou být v dost širokém rozsahu. Dodal bych přesný nákres, kde by bylo uvedeno, co je třeba dodržet a co lze udělat variantně. Onen šikovný člověk - profík by mi pak sdělil, jak by to nejlépe šlo vyrobit.
-
"Což je známka toho,,, že neumíte přibít "hřebík do zdi".!"
Takže každý, kdo si neumí svařit plech s trubkou, neumí přibít hřebík? Zajímavý názor
-
"Myslím si, že sám nevíte co chcete. Navíc... si nedokážete ve svém blízkém okolí najít člověka, který to dokáže udělat."
"Chyba je ve Vás.!"
No když myslíte
Vem nákres a obejdi kutily/ dílny/ autoservisy v okolí. Pokud chceš někoho ulovit tady tak sem dej ten nákres (resp. výkres včetně tolerancí).
Komu není podle popisu v článku jasné o co jde, tak ten to není schopen vyrobit. Otázka je jen požadovaná přesnost a tím daný postup výroby, hlavně svařování. Pokud to stačí po svaření vybouchat kladivem do přibližné roviny, tak to zvládne většina kutilů se svářečkou nebo autogenem... Lepší je dílna se zakružovačkou (pokud se trubka bude stáčet z plechu), svářečkou a nůžkama (lepší než flexa), příp. pálicí stroj na výrobu plechu s dírou (laser, plazma, vodní paprsek) - spousta kovovýrob to má a nebývá problém vyrobit jen jeden kus.
Osobně bych z nového nechal laserem vypálit polotovar (rovný plech), trubku nejlíp uříznout ze standartní trubky /atyp stočit z plechu/ a pak sehnal někoho šikovného kdo to svaří, příp. bych to celé zadal kovovýrobě/ zámečníkovi. Nebo materiál vzít ze šrotu a pohrát si s tim. Není to raketoplán.
Děkuji za rozumný a přínosný příspěvek. Ta rovina je právě jako jedna z mála vlastností důležitá, plech se nesmí zkroutit, takže to sváření zřejmě nebude reálné a pak bych tedy svářeče nepotřeboval. Trubku asi bude nutno k plechu přichytit pomocí šroubů. Zkusím se na šrotišti podívat po kusu trubky s lemem (přírubou). Nebo lépe po velkém jeklu, u kterého vyříznu kusy boků, zbylé stěny ohnu kolmo k jeklu a pak by to šlo přidělat k plechu pomocí šroubů. Akorát tím vzniká problém, jak ten spoj utěsnit, aby odolával vyšším teplotám, ale s tím už bych si poradil.
Zbývalo by tedy uříznout plech na přesný rozměr a udělat v něm hranatý otvor podle sehnaného jeklu.
Dobrý den, byl by pro Vás velký problém napsat nám konečně jasně, co vlastně vyrábíte? Zdravím!
mart - ano, je důležitá, pokud to má vyrobit dobře. Bude vědět, jak to má být pevné, zvolí materiál a způsob jeho zpracování. Řekl bych, že až najdete toho správného zhotovitele, tak se Vás na toto také zeptá.
Takový nástavec k přikládání do malého kotle. Myslíte, že tato informace je pro zhotovitele důležitá?
Jak jste si všimnul, tak ani ne pro zhotovitele, ale spíše pro rádce a pro ty chronické všechno vím zvlášť.
Na co to je je jedna z důležitých informací
Zas tolik se to kroutit nebude = svařit. Pokud to může být těžké tak vem silný plech, ca 5mm a víc se už moc nehne. Na setiny milimetru to nejspíš nepotřebuješ Sběrna, flexa, svářečka, kladivo... Jestli to chceš luxusní tak polotovar vyříznout laserem a nechat svařit profíkem.
Ukulele to je pěkná blbost, důležité to je hlavně pro zhotovitele (pokud nemá jasně zadaný materiál, rozměry s tolerancema a postup výroby) Zatím to bylo "přivařit trubku k plechu", to by šlo přirovnat zhruba k "hledám kuchaře na uvaření jídla" a ano na co to jídlo má být je důležité... Svatba, vegan, oběd pro rodinu atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.