Nejste přihlášen/a.
Nevím proč ale bolí me hlava jako kdybych mel uměle sladidlo, přitom sem žádné nemel, jak me tolik může bolet hlava z zničehonic?
Netuším, jak bolí hlava po aspartamu (nikdy jsem ho k ničemu nepotřeboval), ale z vlastní zkušenosti vím, že může bolet z mnoha důvodů, někdy i bez nich. Prostě bolí jen tak, bez příčiny. Občas se mi to stává. Pokud je bolest snesitelná, neřeším to, většinou to samo zase přejde. Pokud se bolest stává nesnesitelnou, vezmu si prášek "valetol" (na každého ale funguje jiný) a většinou mám do 1/4 hodiny pokoj.
Bolestí hlavy je hodně druhů. Od krční páteře, po úderu, po probdělé noci, na spáncích souvisí bolest s trávením-žlučníkem, čelo bolívá od ledvin,při změně počasí. Někoho bolí hlava z nedostatku tekutin, jinej zase pil, co neměl. Někdy se hlava rozbolí až po zkoušce, kdy opadne ten stres. I alergie by se taky tak mohla prezentovat. A že zrovna na aspartam? S tím jsem se zatím nesetkala.
Mně umělá sladidla spouští (nebo spouštěla) migrény. Pomalu to povoluje, ale donedávna jsem se mohla pozvracet, když jsem se omylem napila něčeho se sladidly, prostě reflex z toho. Bohužel i chuť stévie toto vyvolává, chutí mi připomíná sladidla. Teď už to vypiju, když něco se sladidly omylem dostanu, a migrénu mi to už nespustilo... ale poslední mi spustil hroznový cukr...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.