Nejste přihlášen/a.
RADOSTNÁ ZPRÁVA PRO POCTIVÉ ZAMĚSTNANCE! Po velkém úspěchu EET a odstranění zlodějských podnikatelů, což zaměstnanci radostně přivítali, bude příští rok rokem zavedení EKZ – ELEKTRONICKÉ KONTROLY ZAMĚSTNANCŮ. Zjistilo se totiž, že zaměstnanci okrádají své zaměstnavatele o miliardy korun ročně a tak stát od firem vybírá menší daně. Jeden zaměstnanec krade papíry do kopírky, další sponky, další úklidové prostředky, na dílnách se kradou šrouby, matice,nářadí, prostě všude samý zloděj. Tak si zaměstnanec po vstupu do zaměstnání nasadí čepičku s kamerou a ta bude nepřetržitě přenášet jeho pracovní režim. Tuto kameru, stejně jako podnikatelé EET kasu, si zaplatí ze svého, zajistí její propojení na server a v případě pohybu mimo dosah signálu data odešle ihned po jeho získání. Náklady za kameru a každoměsíční servis mu budou kompenzovány jednorázovou částkou odpočtu z jeho výplaty 5.000,-Kč. Neposkytnutí videa bude pokutováno částkou až 0,5M korun. Toto opatření poctiví zaměstnanci jistě přivítají, neboť z firem odstraní nepoctivce a zloděje. A kdo proti tomu bude protestovat,tak je jasné, že mezi ty zloděje patří.
Dal jsem to záměrně do rubriky vtipy. Ale lidi se už neumí smát a bavit se. Berou život až příliš vážně. Prosím o zavření otázky.
Já myslel, že školení v Bohnicích ještě probíhá a Vy už jste doma. Jak se má Mudr Chocholoušek
Chocholoušek se má dobře a pozdravuje Vás. Vzkazuje, že se máte co nejdříve stavit, páč jste vynechal několik zdravotních kontrol
Vy jste asi hodně mimo, že? Zaměstnaci pracující se zbožím, které se dá ukradnout ,už běžně pod kamerami pracují. Stejně tak jsou například při odchodu podrobováni osobním prohlídkám. Je sledována jejich komunikace, maily, mohou mít zakázáno i mít na pracovišti mobil. Manžekla pracující ve státní instituci má na PC nainstalovaný program, který umožňuje nadřízeným sledovat, co právě zaměstnanec dělá, co má na obrazovce, jaké má spuštěny programy, každý klik. Jsou samozžejmě logovány navštívené www stránky.
Já pracuji v soukromé firmě a naše PC, tedy náš hlavní pracovní nástroj, jsou sledovány také. Víte, já jsem poctivý zaměstnanec, a než bych nosil proplatit účtenky sekretářce, raději si běžné věci, jako psací potřeby, bloky i nějaké drobnější nářadí nejenže nekradu domů, ale naopak kupuji za svoje.Stejně tak toaletní papír si nosím vlastní. Ale jsem si vědom, že ne všichni zaměstnaci jsou poctiví (stalo se nám už, že jeden zaměstnanec kradl a prodával produkty naší firmy za zády vedení) a firma a tedy i já na tom tratíme, proto bych se opatření, které by vedlo k odhalení podvodníků nebránil, protože je to v zájmu všech poctivých lidí, aby zlodějům v našem státě pšenka nekvetla. Logicky by tedy mělo být i v zájmu podnikatelů, zbavit se nekalé podvádějící konkurence a také nálepky OSVČ = podvodník.
Navrhuji další krok po EET, a totiž nařídit všem vlastníkům motorových vozidel povinnost za vlastní peníze instalovat do vozidel zařízení GPS, měsíčně platit za mobilní připojení a trvale odesílat na portál informace s max. prodlevou 2s o rychlosti vozidla. Současně navrhuji zřízení portálu, kde budete mít možnost nabonzovat souseda, že zařízení v autě nemá.
Dodržovat silniční zákon musíme přece všichni. Je potřeba konečně srovnat podmínky na silnicích, není možné, aby ti ohleduplní neustále dopláceli na piráty silnic. Ti co rychlost dodržují se přece nemají čeho bát. Ten kdo na to nemá, tak ať autem raději vůbec nejezdí.
Kdo bude proti zavedení protestovat, tak je jasný pirát silnic a do dnešního dne porušoval předpisy a jezdil na úkor ostatních! Na toho si samozřejmě posvítíme.
Ale vždyť je to jen otázka času a zvyku. Nepochybuji že něco podobného během pár let přijde. Nová auta to budou mít povinně ve výbavě (už kvůli eCall) a do starých si to budeme muset od nějakého data koupit. Ostatně i mýtné brány, u kterých bylo slibováno že rychlost měřit nebudou, ji nakonec měřit budou a váš pohyb neustále sledují.
ano, smysl to má jako EET. Podepsali jste už petici Ivo Hucla proti této zlodějině od Babiše? Je možné podat žalobu na Babiše za EET za něco jako škodu velkého rozsahu, vlastizradu a obecné ohrožení?
Tak to vidíte, to jen svědčí o tom, že se vlastně zaměstnanci mají čím dál tím lépe, zatímco živnostníci čím dál tím hůře. Kde nic není, tak z toho se taky nic nemůže platit. Taky si povšiměte jak jsou ty grafy postavené. V roce 2005 byla minimální daň 6000 kč proto tak vyskočilo.. A bylo to jen 26 miliard. Když se dává na důchody a dávky asi 500 miliard, je jasné, že ze živnostníků to stát stejně nevytáhne - není z čeho. Musí se hledat zdroje jinde. Třeba optimální jsou nepřímé daně. Takže možná, kdyby se daň z příjmu všem živnostníkům odpustila, vlastně by se nic nestalo. A pro zaměstnance je ta daň stejně jen nějaké číslo na pásce - ty zajímá jen čistá mzda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.