Nejste přihlášen/a.
Zdravím, došel mi ze školy dopis že mám doložit svoji nepřítomnost jinak za 10 dnů od převzetí tohoto dopisu přestávám byt jejich studentem. Musí mi ještě poslat druhý dopis že mě vyloučili nebo ne? Už je to těch 10 dní a nic mi nedošlo. Já to potřebuju jen kvůli pojišťovně jinak to až tak důležitý není.
Nic ti už posílat nemusí. Prvním dopisem bylo řečeno vše. Ze seznamu školy tě vymazali a je na tobě, co s tou informací uděláš. Ale dej si pozor, protože úřední šiml vypadá neškodně, ale najednou ti dojde účet, klidně několik let pozpátku.. A tY se nebudeš stačit divit. A nevykroutíš se, nevymluvíš to na úřadech. Zaplatíš!
Zákon: "Žák, který do 10 dnů od doručení výzvy do školy nenastoupí nebo nedoloží důvod nepřítomnosti, se posuzuje, jako by vzdělávání zanechal posledním dnem této lhůty; tímto dnem přestává být žákem školy."
Ale "oni Vás nevyloučili", Vy sám jste se rozhodl zanechat studia. Já bych sice postupovala jinak, oznámila bych to písemně vedení školy, ale pokud Vám za to škola nestála...
Do 8 kalendářních dnů od ukončení studia (nejpozději 19. den po obdržení dopisu) byste se přihlaste u své zdravotní pojišťovny jako osoba bez zdanitelných příjmů (OBZP).
Pojistné musíte poprvé uhradit za měsíc, kdy od 1. do posledního dne za Vás pojistné neodvede stát nebo zaměstnavatel. Splatnost je vždy 8. kalendářní den následujícího měsíce. Letos jde o1.337 Kč, od ledna to bude víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.