Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to znamená, že je to jako u Bucků?

Od: japajp® odpovědí: 7 změna:

V prací jeden kolega říká že tady je to jako u Bucků? Mě zajímá co je to u Bucků. Neví někdo co to zmámena nebo proč se tak řiká?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Tipl bych to na putyku ze Svejka. Ale vyznam nevim svejkmuseum.cz/...
doplněno 20.11.16 18:13: Ale jinak to muze byt dost krajove oznaceni cehokoliv. U nas se rika "Tma jak u Řehulů". A to proto, ze se u nich drive vyrazne setrilo a vsude byla zarovka max 40 W.

hodnocení

0x

Pomalé, ospalé, nudné, nezáživné...

hodnocení

0x

Já to chápu tak, že v hospodě U Bucků (ostatně jako v každé hospodě) každý všemu rozumí, na všechno je machr a do všeho krafá. A protože je 21. století, je i internetový hospoda U Bucků :

www.u-bucku.estranky.cz

ovczaak*

ta hospoda by mohla sedět,já slýchával - a tím u bucků zhaslo - ve smyslu - něco skončilo,zavřeno,hotovo...

vins
hodnocení

0x
U Bucků zhasli...stará Bucková nad ránem hodila přes pípu utěrku a začala vyhazovat opilce spící na stolech... prostě něco definitivně skončilo...

kamilak
hodnocení

0x

V mém okolí i ve všech rodinách kolem mne se říkalo, když byl někdo velice nemocný a šlo to sním pomalu k smrti: "Ten půjede brzy k Buckům", tedy že brzy umře.

hodnocení

0x

Rčení pochází z karetní hry "Mariáš". Znamená ukončení hry. Správná verze zní : "U Bucků zhasli."*mir*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]