Jsem češka, která si vzala slováka a žila na Slovensku.Po tom, jak mne můj bývalý manžel týral a mlátil v opilství, tak jsem musela utéct od něj k mým rodičům do ČR., bála se už o svůj život. On mne předstihl s navrhem o rozvod a podal to k soudu. Přišel doporučený dopis na jeho vymyšlenou adresu na Slovensku naubytovnu, kde já jsem prespala jen 1.den. Dopis byl zpět vrácen odesilateli a po soudním výroku on vyhrál rozvodové řízení, protože tam nalhal ve svůj prospěch hodně nepravdivých věcí, že mám milence a jsem ku.va. Navíc mám zaplatit pokutu 2tis.euro za nedostaveni se na rozvodové stání. To jsem se dozvěděla od právničky až později, která to z podatelny ten výrok soudu převzala při mém zastupování. Dále po mne žádá bývalý muž alimenty sám na sebe, že teď nechodí do práce a dělá jen na černo u svého bratra, ale to nezmínil u soudu. Aby toho nebylo málo,najmul si kurátora, který se jel podívat za mnou na tu ubytovnu, kde jsem už nebyla. Za to chce kurátor odmenu 1.tis.euro. Bývalý manžel svým dobrým lhaním a hozením té největší špíny vyhral a soudce stojí na jeho straně. Neměli jsme spolu žaedné děti, dluhy, jen jsem mu nechala vybavení domácnosti bytu, které jsme kupovali po svatbě společně. Problém je ten, že v současné době pomáhám svým těžce nemocným rodičům jako péči o osobu blízkou a nemohu na Slovensko zajet tu zprávu řešit dále v odvolacím řizení. Na pokuty soudu peníze také nemám. Beru jen příspěvek na péči nemocných rodiču a soud nemá žádné slitování a jde tvrdě po mne, jen kvůli rozvodu a já nikomu nic špatného neudělala. Poradte mi co mám prosím v tak složité situaci dělat, kde jsem si vzala péči o své nemocné rodiče a nemohu vyjít vstříc soudu na Slovensku. Děkuji Vám všem za pozornost mého složitého příběhu. doplněno 19.11.16 08:43: Maminka mi říkala, že existuje nějaký zákon, který by měl přihlížet k dobrým mravům. Tomu rozumím, tak že by mne neměl za nedostavení se na rozvodové řízení pochopit situaci s ohledem na mé nemocné rodiče o které se denne starám.
Jéééžiši! To teda je! Šílené! Já si myslím, že byste měla pohledat nějakou právní poradnu, nějakého odborníka. Na netu jsou poradny zadarmo.
adresa
Jak jste se o tom dozvedela, kdyz jste byla kvuli nezname adrese nedostizna a proto zmeskala soud aspon v zastoupeni pravnim zastupcem? Co odvolani proti rozsudku? Chtelo by to resit co nejdrive s pomoci advokata !
doplněno 19.11.16 13:06:
Ale kdo dal avizo o rozvodu na spravnou adresu? Pokud problem vznikl nedorucenim predvolani adresatovi, muzete se hajit tim, ze jste se nemohla dostavit k soudu, protoze jste o nicem nevedela. Dobry advokat by mel snad vedet co a jak obhajit, abyste nemusela platit za neco, co jste evidentne nezavinila, nebo tady nejak mlzite, abyste byla k politovani a skutecnost je trochu jina, takhle to vyliceni udalosti vypada dost nelogicky.
doplněno 19.11.16 13:44:
Adreso2, ona si zrejme vzala pravnicku az po rozsudku, ale jak se o tom soudnim problemu dozvedela, kdyz byla na inkognito adrese, kam ji nemohlo byt nic doruceno - to je zatim nevysvetlena zahada
adresa
A kde se u rozvodového soudu vzal Váš advokát který Vás zastupoval, když jste o nějakém rozvodovém soudu "nevěděla"?
katerinkaj
Vzala jsem si právničku. Ona mi pomůže získat jen rozvodový list a podá návrh na odvoĺání kvůli vyživnému na manžela. Těch soudních poplatků za nedostavení se k soudu se prý už nedá zbavit mi řekla,to je odměna soudce a kurátora za jejich praci, sice nucená, ale zadarmo rozvod dělat nebudou. Ta právnička po mne chce za pomoc provizi 20tis.Kč. Já si musím asi vzít na to všechno pujcku.
Jejda, jejda. To je přitažené za vlasy. Do románu to nedávejte. To by vám nikdo neuvěřil. Soudní rozvodové řízení proběhlo tak, že jste o něm vůbec nevěděla. Jak je tedy možné, že vás na něm zastupovala právnička? Když jste o ničem nevěděla? Takto soudní řízení ani ta rozvodová neprobíhají. A jak to, že nyní máte o průběhu rozvodového řízení tolik informací, když jste tam nebyla? Pokud jste zastoupená právničkou, tak vás z toho snad vyseká. Ale pozor, ať nepropásnete lhůtu na odvolání, ta totiž netrvá věčně. Jinak vám nevěřím ani slovo. Bohužel.
1. Jak sichccete vzít půjčku, když nepracujete? Nikdo vám jí nedá.
2. Pokud byste chtěla něco řešit, tak řešení najdete. Rodiče vám zaopatří hodná sousedka, charita apod a vy si můžete vše vyřídit sama.
3. Po odstěhování do ČR je váš problém, že jste si nezměnila adresu, to ještě v té době rodiče nemohoucí nebyli.
Toto opravdu do románu nedávejte, jsou to bláboly.
katerinkaj
Nejdříve jsem se dozvěděla, že se něco děje, protože mne to teléonicky avizoval muj byvalý manžel. Chtěl se pochlubit tim,že on vyhrál rozvod a vina padla na mne. Po tom co mi to řekl,tak jsem si vzala v odvolaci lhute pravničku a ta mi po tom, co jsem ji dala svoji plnou moc zavolala soudci a ten ji podrobne vylicil o co šlo. Nebylo to zastupovani u soudu advokatem,ale řešeni několik dni po soudním usneseni telefonicky. Advokat a soudce je jedna právni branže, tak to navázání komunikace nebyl problém. Vinu by měl dostat srávně on,za to že mne v podnapilém stavu mlátil.
iz*
Ani na román to, Kateřinko, není. Vinu člověk nedostává, ale buď ji má nebo nemá. Ani soucit tu nejspíš nenajdete. Není sice správné někoho v podnapilém stavu mlátit (správně Vás měl odvézt na záchytku), ale myslím, že na opakovanou podnapilost by podobně reagovalo více lidí... [Nebo jste tím chtěla říci něco jiného?]
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.