Nejste přihlášen/a.
hodně kamarádů, nebo známích sbírá kameny volné z přírody. Já mám spíše tromolované kameny.Mám jich málo něco přes dvacet a tak bych chtěl dostat pár rad pro začátečníka. Je lepší sbírat tromolované, nebo volné z přírody? doporučíte mi nějaký obchod nebo lokality(bydlím ve Znojmě) . Potřeboval bych pár rad než se tím začnu zabívat.
Zda budeš sbírat tromly, nebo naturaly, to je na tobě Tromlované jsou na pohled leckdy hezčí, u naturálů má zase člověk radost, že si je sám najde. S přírodovědou jsme měli výjezd od oblasti Žulová - Vápená, kde jsme na poli sbírali acháty, o kus dál v leze je známé naleziště křišťálů a v jakýchsi jámách jsme narazili na docela vzácný barevný kámen, název si teď bohužel navybavím. O pár kiláků dále busem je žulový lom, kde jsme objevili molybdenit...
Pokud chceš něco u Znojma, okolo Třebíče se na polích dají najít krásné vltavíny, u Žďáru zase granáty. A kameny nakupuji jedině v obchůdku Jaspis, naproti SOU Přímětická. Prodává je velmi příjemná paní, která tomu nejen opravdu rozumí, poradí a občas u ní narazíš na malý poklad, ale umí ti sehnat i vzácnější kameny
Dovolím si vložit slavnou chvíli naší skupiny hledačů heřmanovská koule
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.