Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korzet na záda

Od: paja122 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Před třemi dny jsem dostala korzet. Zatím ho mám jen na 3 hodiny zítra na 4... Hrozně mě tlačí na boku a do zad. Mělo by to vůbec tolik tlačit? Hrozně to bolí. Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

S korzetem zkušenosti nemám. Ovšem vzhledem k tomu, jakou plní funkci, se mi zdá pochopitelné, že musí hodně tlačit. :) Navíc i ta počáteční doba nošení (jen několik hodin) je zjevně kvůli tomu, aby si člověk na něho zvykal postupně.

hodnocení

0x

Záleží, na jaký problém s páteří, jsi korzet dostala. Jestli na skoliozu, pak je to vpořádku. Právě proto si musíš zvykat tak, že čas prodlužuješ. *mala* Lituji tě, vím že to není příjemné. Vůbec! Ale musíš vydržet! Drž se, nedej se bolesti!

lidus*
hodnocení

0x

Záleží jaký, ten co byl od Zp byl šílený a ten co jsem si doplatila super. Já ho měla po zlomenině páteře cca 7 měsíců. Konzultujte potíže s lékařem.

balzerka
hodnocení

0x

Měla jsem ho na zlomeninu obratle. Bylo to dávno / 1986/, to byly takové ty šněrovací s kosticemi. Taky tlačil a já se v tom potila a kousalo to. Tak jsem si ho dávala přes tílko i halenku. Prostě přes oblečení. On taky není všemocný, je hlavně pro ten pocit pevnosti. V akutní fázi musel být klid. Nejdřív spaní v sádrovém lůžku. To byly noci, to teprv tlačilo! Později korzet, ale pak se hodně spravilo cvičením, hlavně břišních svalů..

ahojky*
hodnocení

0x

Ahoj, já s tím zkušenosti mám, také mám korzet a neboj, když ho budeš nosit, pohybovat se v něm, tak za týden už ho nebudeš skoro ani cítit ;)... Zvykání na korzet je fakt hrozný :(... A mám ho na skoliozu *plac*...

paja122
hodnocení

Já ho mám taky na skoliozu na 23 hodin denně *plac*

ahojky*

Já ho mám na 24 hodin denně *plac*... Ale rozhodně ho zkoušej nosit na noc.. Ono se to nezdá, ale v noci jak se kroutíš všelijak, tak si tím ty záda křivíš, tohle mně řekli doktoři *plac*...

doplněno 20.11.16 18:49:

A protože já mám ty záda docela dost křivé, tak ho nosím pořád, kromě na koupání *smich*... Ale zvykala jsem si na něj pomalu... Mamka mi ho dávala na noc, potom jsem to zkoušela do školy a po škole jsem si ho tak na hodinu sundala a odpočinula si.. Tak za týden jsem si na něj zvykla a teď je to můj kamarád... Nikdy bych si ho nesundala ;)... Protože když si ho sundám, tak bez něj hodinu vydržím a pak mě záda začnou bolet *plac*...

doplněno 20.11.16 19:08:

Jo a možná počítej s tím, že se ti začnou postupem času dělat tukové bouličky, se kterými buďto půjdeš na chirurgii a nebo se to prostě musí vymáčknout... Ale tím tě nechci strašit :)... Záleží, jak máš citlivou kůži... Možná ji budeš mít čím dál tím víc citlivější, kvůli tomu korzetu... Doporučuji ti, objednat si bílé trička pod korzet, které sají pot *palec*... Nejen, že nebudeš muset mít korzet na holém těle, nebo prostě na normálním tričku, ale v korzetu se nebudeš tolik potit a bude to i pohodlnější *palec*...

Není v něm třeba v létě horko?

doplněno 20.11.16 19:28:

Jasně, zdraví je přednější. *palec* Naše babička si zničila (hodně zkřivila) záda v učení, korzet nenosila a už někdy od 50 let s tím měla hrozné problémy (už tehdy nemohla skoro chodit bez hůlky).

ahojky*

ildika, hrooooznéééé horko *slunce*.. Ale musíme to vydržet... Oplachovat se studenou vodou *smich*...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]