Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koťata na pospas, kdo jim pomůže?

Od: pt® odpovědí: 59 změna:

Když jsem včera jela pro děti, tak jsem musela kolem drážního plotu krokem, protože byla na silnici malá koťata. Večer mně to nedalo a až jsem upekla koláče, dala jsem do sklenice nakrájený rohlík a zalila teplým mlékem, vzala pár piškot, misky a vyrazila na obhlídku. Na silnici klid, žádné kotě. Zkusila jsem volat čičí, čičí a za chvíli za plotem dvě očka a tak jsem do jedné misky vyklopila rohlík s mlékem a do druhé piškoty. Za chvíli už kotě bylo u misky a za plotem další očka a další koťátka. Napočítala jsem jich osum. Hned jsem volala Městskou policii, že jsou u dráhy za plotem koťátka, jestli je přijedou pochytat a odvézt do útulku. Jenže u nás je prý útulek jen pro psíky a mám volat Prahu. Tak jsem doma pohledala na internetu a hned jeden útulek oslovila, ale odepsali, že mají plno. A dali mně kontakt na další dva. Napsala jsem jim a čekám na odpověď. Doufám, že někde budou mít místo. Je to hrozné, nevím, jak by koťata přežila zimu a pak by se zase množila a stejné utrpení pro další. Kdybyste věděli o nějakém útulku, že má volno a přijeli by pro koťata, byla by to jejich záchrana. Teď musím na nákup a pro vnoučátka.

59 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Obec je povinna ze zákona se o opuštěné zvíře postarat a to v podstatě může být splněno umístěním do útulku. ochranazvirat.cz/...

Pavli, zákon je jedna věc a realita druhá, já zkusila starostovi na chalupě, předat koťata co u nás nechala cizí kočka, asi se starosta směje ještě dnes. Vzdali jsme to a bezdomovcům poskytujeme azyl, byt + stravu, dnes je jich zatím 6, příjdou a zůstanou z vděčnosti máme postarané o myši, prostě něco za něco. Vykastrovaná je pouze první cizí příchozí Eliška, zas tak velký důchod nemám abych to mohla platit, už tak to stojí dost, odčervit, nakrmit...

sebod*
hodnocení

2x

pt. Jsou aspoň trošku ochočený? Mohla bys je vyfotit? Já bych to dala na FB na jednu stránku, tam se docela daří se koťat zbavovat. Sakra, kdybys nebyla tak zdaleka, tak bych si snad jedno vzala i já.

pohanka*
hodnocení

2x

Anabázi s umístěním kotěte a staršího kocoura, oba nalezenci, jsem zažila v únoru 2012. I zde na poradně jsem uvedla pod ,,Kocour v nouzi a já taky,,. Pracovně celý den mimo a půl týdne u přítele, nebylo možné zvířata ošetřovat.

Kde kočky skončily nevím, staršímu jsem udělala pelech v garáži, ale jak člověk byl od 5 ráno do 6 večer pryč, tak se tam nezdržoval a malého jsem již také nanašla, jestli přes den chodili okolo dveří, a chtěli do tepla, tak nikdo nebyl doma. Snad to zkusili jinde.

Chtěla jsem tím napsat, že to je problém, kočky, koťata umístit.

Drážní domek je opuštěn? Udělejte nějakou dokumentaci, že se pohybují v těch prostorách. Ještě nejsou mrazy, tak snad ještě chvilku vydrží, budou se zahřívat navzájem, ale jedině co mohu poradit, tak bych jim vysypala suché kočičí krmivo, misku s vodou. Trochu je ochočit a potom pochytat do krabice a odvézt do útulku. Po telefonu každý odmítne, pokud je přivezete, tak snad by nemohli.

krutarealita
hodnocení

0x

Nikdo jim nepomůže a umřou. Víte, kolik takových potulných koček po světě běhá? Přece nemůžete chtít, aby se obce respektive útulky staraly o všechny koťata, které nějaký pitomec vyhodil - vždyť by to bylo na blázinec s ohledem na to, kolik takových zvířat je. Jestli je dovezete do útulku a bude tam pro ně místo, tak budete muset zaplatit za jejich umístění. To takhle nefunguje, že vezmu kočku/psa, dovezu je do útulku a ty milý útulku se o ně celý jejich život starej a plať jim stravu, kastraci a veterinu. Jestli jim chcete pomoct, tak si je vezměte vy k sobě domů a starejete se o ně vy... nebo je nechte být.

pt®
hodnocení

Podívejte se, to já také vím, že nezachráním svět, ale co je v mých silách, tak udělám. Kdybych si koťata mohla vzít domů, tak si je vezmu a nebudu sem psát. Potřebovala jsem se poradit a dozvědět se zkušenosti od jiných. Podle mně je útulek řešení, protože pak můžou najít domov. Mimochodem máme z útulku už třetího pejska a vždy u nás v lásce dožili.

pt®
hodnocení

"sebod", obstarali jsme děti i nákup a přijeli jsme domů. Udělala jsem opět krájený rohlík do teplého mléka, vzala sklenici a mobil a šla za plot. Za chvíli, přibíhaly jedno za druhým a pustili se do žrádla. udělala jsem pár fotek. Z druhého útulku mi odepsali a paní si vzala můj telefon. mají sice plno, ale chtěla by jim nějak pomoct, tak uvidím. Čekám odpovědi z dalšího útulku. Koťata vypadají pěkně, možná jim nosí žrádlo ještě někdo. Já určitě ještě koupím granule a uvidím, co bude dál.

Koťata na pospas, kdo jim pomůže?
Koťata na pospas, kdo jim pomůže? #2
Koťata na pospas, kdo jim pomůže? #3
pb®

Proboha hlavně je přestaňte krmit rohlíkem a mlékem. Možná jim to zaplní žaludek, ale žádné živiny z toho nejsou schopné vstřebat a ještě se z toho poserou. Vím o čem mluvím. Momentálně mám ani ne tři týdny nalezené malé koťátko. Našlo si nás v podzemní garáži. Sice mám doma kočky dvě a další jsem nechtěla, ale co, na zahradu se vejde a peníze na žrádlo, odčervení i kastraci jsou. Dnes byla na prvním očkování. Byla vyhublá a s průjmem, protože žrala bůh ví co. Po pár dnech normální stravy - kotěcí granule Brit care a maso průjem ustal a kočka je dvojnásobná. Už dávno jsem si spočítala, že se vyplatí krmit kvalitně, protože je to levnější, kočka sežere méně. Kamarádka má stájové kočky, ale krmí levné granule a na těch koťatech je to vidět. Hubená a s mizernou srstí. To ta moje po pár dnech kvalitního žrádla vypadá mnohem lépe, než ty její, které se u ní narodili.

Útulky jsou přeplněné. V městských hrozí utracení, to mi řekly provozovatelky soukromých depozit, navíc tahle koťata nejsou nijak zvlášť ohrožená. Podle mě by jim bylo nejlíp tam kde jsou, pokud dostanou žrádlo na přilepšenou a elementární veterinární péči. Tedy odčervení a koncem zimy kastraci. Odčervit se dají kočky velice levně, kupovala jsem pastu Caniverm za 265Kč, je toho 10ml a 1ml je na 2-5kg kočku. Tedy za 265Kč se dá odčervit 10 koček. Ještě levnější jsou tablety Caniverm forte pro velké psy, těch je 6 tablet a jedna je na 10kg, dá se rozpůlit, tedy z jednoho balení za 150Kč se dá odčervit 12 koček. Na kastraci se leda domluvit s nějakým depozitem, mají svoje nasmlouvané veterináře, kteří kastrují polodivoké kočky za nižší cenu a třeba i se samovstřebávacími stehy, takže i kočky - samice lze po vyspání z narkózy druhý den vypustit ven a není nutné aby měly 14 dní košilku nebo límec a pak šly na vyndání stehů.

pt®
hodnocení

"pb", velice mockrát děkuju za konkrétní radu, co mám koupit. Jdu na to. Jedu tedy do města pro ty kotěcí granule. Ještě jednou díky, já s kočkama zkušenosti nemám...*placni*

doplněno 11.11.16 16:38:

Tak už jsem tady, koupila jsem 2 kg granulí pro koťata a jednu větší masovou konzervu, tak pro začátek už něco mám. Z útulků se zatí neozvali. "sebod", když tak dej ty fotky FB, díčky. - pt

sebod*

dám. A půjdou odchytit?

My jsme jednou našli koťata na půdě. Podařilo se nám je v takovém koutě pochytat, narvali (*smich*) jsme je do bedny a donesli do obyváku. Tam jsme odklopili víko a to bylo něco *smich**zed*. Ta koťata fakt lezla po zdi :-D. normálně v rohu vyšplhala až ke stropu. Skákaly po záclonách, prohnaly se míšeňským porcelánám *ee*. Chytit je? To nebylo možný, To byli malí upíři, hned prokousli ruku. Když zdemolovaly obyvák, tak už byly značně unavený. Nám přišli pomoc další ozbrojené složky, koťata jsme pochytali a dali do skleníku (bylo to na podzim, tak už tam naštěstí nic nebylo). Tam jsme je trošku ochočili a jelikož to bylo na vesnici a místa bylo dost, tak jsme si je nechali.

pt®
hodnocení

"sebod", myslím, že když přijdou k misce žrát, že by se dala chytit. lepší by bylo v nějakých rukavicích. Jsi hodná, že to dáš na FB. Já zase chodím na "modrá střecha. cz", tam se také píše o zvířátkách, tak jsem tam dala fotku. Už mně napsali z jednoho útulku, že mně paní v pondělí zavolá, ale mají plno, tak uvidíme. Moc díky.

Teda ten příběh, co píšeš, to byl zážitek s koťatama, to jste měli cirkus Humberto. Klobouk dolů. Tak papapa. - pt

pb®

Tohle mall.cz/... jsou kvalitní kotěcí granule, kdybyste chtěla/mohla investovat víc. Každopádně i levný barvený šunt ze supermarketu je lepší než rohlík a mléko. To se dělalo na vesnici, vím. Za konzervy moc neutrácejte, obvykle jsou nevalné kvality s minimem masa a ještě je to předražené. Když už, tak nějaké levné maso, třeba kuřecí žaludky nebo krky, ale těch né moc, kvůli kostem můžou mít kočky zácpu. Uvařit, pomlít, přidat trochu vařené rýže a máte žrádla za pár korun. Koupit maso můžete i z různých obchodů zabývajících se BARFem eshop.barf-krmiva.cz/... . Ta naše čertice už nežere ani kapsičky Whiskas, jen z toho olíže šťávu a jde na granule. Já bych jí to nekoupila, jsou to vyhozené peníze, ale babička, která si kočku nastěhovala k sobě, na nich trvala.

pt®
hodnocení

"pb", fakt děkuju za rady. Zatím mám dvě kg granulí a konzervu, uvidím na jak dlouho to vydrží.

Jeste párkrát podobnou stravu a chcipnou sami.

doplněno 15.11.16 21:54:

Když člověk leží ve špitálu a čte si, jak lidé "pomáhají" zvířatům tím, že jim likvidují žaludky, tak co mám napsat.

pt®
hodnocení

To je rada jak "sviňa"...

Kočku jsem nikdy neměla, takže radíte co? Akorát prdinec, že?...

aad
Kočka je masožravec a navíc neumí trávit laktozu, takže dávat ji mléko a rohlík je jako dat krave kus masa. Dejte jim konzervu nebo kus uvařeného kurete. Nebo kupte nějaké slusne granule, 1kg pytel stoji kolem 100 Kc a mate pro ne plnohodnotne žrádlo na 4 dny.

kravske mliko neni moc vhodne, kocka ho sice rada zblajzne, ale bude z nej mit akorat peknej prujem

odkud jste?

radarbrdy*
hodnocení

0x

Udělat něco pro druhé, to se dnes moc nevidí. Respekt "pt". Koťákům přeji, aby našli hodného majitele.

pt®
hodnocení

"radarbrdy", děkuju...*placni*

lidus*
hodnocení

0x

Pavli, naše kočky ¨milují teplé mléko s rohlíkem a stravovací potíže nemají, dostávají maso s konzervy Bonita, je to pro psy a v akci stojí 1,20kg 22,-, namícháme s tím co zbyde (rýže, těstoviny, knedlík, rohlík), vodu mají stále a různé granule také. Ano, "rybičky" za 120/kg ty by jim jely ale nekradu, tak je mají namíchané s tím co je zrovna v akci. Zbytky z uchyně dostávají běžně.

Zní to jako výmysl, zdřímla jsem a vzbudil mě teď manžel. To neuhodneš co se stalo, mám vždycky strach, je tam sám a kdyby spadl...Uklízím u slepic a slyším Kníík, knííík, potkan, běžím pro malorážku a víš co jsem našel? V uhelném prach krásné černé kotě, takový tlustý pucek.Ty zvuky se ale ozývají dál a tak hledám a hledám a nakonec v sudu s pilinama jsem našel ještě 3, sami nevylezou, piliny jsou do půlky. Co mám dělat? Říkám mu, chraň se tomu dát žrádlo a on, že to už udělal ale nic nežraly, dal koťata do krabice. Kočku že neviděl ale že jsou dobře živená, tak tam asi někdy chodí.Tak mu říkám o zákonu o zvířatech a obci a on, že než by se mu měla celá dědina smát jako minule, raděj se o ně postará. Tak máme o 4 strávníky víc ale jsem v klidu, každé jaro se kocouři rozeběhnou, málo který se vrací na trvalo domů. Loni se dvě kočky o dstěhovaly k sousedovi a ten je šťastný jací jsou to mazlíci. Kupuje jim Felix a v zimě topí v Petrách ve chlívě, je to starý, paranoidní pán, má pocit, že ho všichni okrádají a tak i kočky zavolá kolem 20h a zamkne chlívek.

Jo a umřela nám slepice zděděná po dědovi, měla asi 9 let.

doplněno 11.11.16 21:59:

Tak koťat je 5, jedno bylo zalezlé za sudy, doufám, že do rána už žádné nepřibude, prý jsou bílo černá, manžel mi dlouho vysvětloval, že černobílá je jinak, jedno je úplně celé černé. Otec je prý nejspíš náš azylant Eda, prý jsou mu podobná. Na zítra se mu podařilo nalákat na chalupu vnučky a dceru, já odolávám jeho psychologickému nátlaku.

pt®
hodnocení

Liduš, to jste mně uklidnila s tím rohlíkem v mlíku, už jsem se bála, aby jim nic nebylo. Teď mám žrádlo koupené, uvidím, co po neděli vymyslí paní z útulku. Jo mám hodně moc konzerv s rybičkama, to nás vždy zásobuje dcera, manžel je miluje. Co kdybych otevřela ty rybičky a dala jim to s granulema, ale jsou to rybky v oleji, tak nevím. Vy jste s manželem také takoví srdcaři ve vztahu ke zvířatům, klobouk dolů. Díky za rady, body už nemám. - pt

pohanka*

Jenom uvedu na pravou míru. Některé kočky si na mléku pochutnají a nic jim není. Jiné mléko nestráví a mají průjem. Jedná se o kravské mléko a trávení laktózy.

Je to jako u lidí, někteří mléko mohou a jiní ne.

Abyste PT nevykrvácela, lze kočkám uvařit mléčnou kaši - ovesnou, ovesné vločky jsou levné, výživné, a asi nesladit.

Jinak je pro ně vhodná dětská výživa, sušené mléko. To kdyby byl nějaký přísun starší výživy, ke konci záruční lhůty.

Podívejte se na internetové stránky - jak se starat kotě, péče, výživa kočky a tak.

Je toho spousty, jako pro štěňata. Ty rybičky slít olej a promíchat snad s chlebem. Jinak jsem pro granule a konzervy pro koťata.

Též ty uvedené srdíčka, kočka by měla mít trošku tučnější stravu než pes. Ale nemůžete jim přece vařit, je jich hodně. Něco jiného je starat se o jednu anebo celý vrh. A až budou mrazy, tak všechno pomrzne, voda, krmení.

Máte koupené pro ně již krmení, útulky jste obvolala, nějaké inzeráty na darování také vyjdou, víc již udělat nemůžete.

pt®
hodnocení

"pohanko", děkuju za rady, zkusím i tu kaši...

lidus*

Myslím, že na ryby pro lidi a v oleji bych raděj zapoměla. Víte Pavli, já tu většinou bývám za tu zlou, já nemám problém zabít, myš, potkana, vyhodit holuba co mi leze na balkon, zastřelit kunu a praštit kuřetem bez nohy , nepatřím k těm co psovi nechají udělat vozík když příjde o zadní nohy ale klidně nechám bydlet kočky co se k nám nastěhují a krmím 3 ježky co mi pijí krev, sežerou ale to nevadí, jenže kadí na náspa u vchodu ze dvora a to mi tedy vadí moc.

doplněno 11.11.16 18:56:

Pohanko, letos v létě zbyla pixla Nutrilonu, dcera ho nabídla zadarmo kamarádkám a nikdo nechtěl. Kočky to odmítaly a tak ho dostali malá kuřata (vejce na tvrdo, K1, nutrilon, šrot a řebříček). Kamarádka své kočce kupuje kondenzované mléko, ředí s vodou ale pro naše tuláky musí holt stačit to na co mám. Náš ragdolák by k mléku ani nečichl, to by raděj zdechl hlady.

hahanaj*
hodnocení

0x

Nevím, ale jak dlouho je můžete krmit je jich hodně - myslím, že by si sami hledali potravu, kdybyste je nekrmila a třeba by našli i domov...možná můj blbej názor.

pobrdny*
hodnocení

0x

Ty jsou krásné, držím moc palce*palec*ať se zadaří jim najít nový domov :) Máte dobré srdce, hned bych si je vzal, ale nemůžu... Díky moc :)

pt®
hodnocení

Včera večer jsem dala do misky granule a maso z konzervy, rukou promíchala a nesla koťatům, už byla tma. Když jsem se blížila k plotu, už mně běžela naproti, poznaly mně. Dala jsem jim misku a hned se do žrádla pustily. Všem moc děkuju za rady. Ještě jsem oslovila další útulky, zatím plno, je to smutné, tak píšu dalším útulkům...*klik*

lidus*

Pavli, vaši nalezenci se mají jak v nebi, staráte se o ně perfektně, my k těm 5 koťatům máme i kočku. Doufám, že si je odvede domů, pelíšek už mají zateplený, polistyrenová krabice a miska prý byla vylízaná. Uhlík, jak ho manžel pojmenoval, se nechá pochovat, ostatní prskají a brání se, stará kočka, že se nechá hladit. Můj muž než by raděj poryl zahrádku, bude běhat kolem koček.

pt®
hodnocení

Liduš pořád doufám. Jsem domluvená s paní z útulku, ale až z Č. Brodu, uvidím až se po neděli ozve. Dnes už mám krmení za sebou, už mně poznají a hned byli kolem mně a pochutnávali si. Liduš asi jsme s věkem nějak víc citlivější nebo co, úplně Vašeho muže chápu...*placni*

doplněno 16.11.16 17:38:

Pokračování s koťaty. Dnes přijela paní z útulku v Praze, podívala se na koťata a pokusí se je po dvou odebírat a některé už půjdou na katastraci, ty větší, aby se postupně udaly lidem. Podle toho, jak půjdou na odbyt tak si přijede pro další. Dostanu od paní i granule i konzervy, abych měla zatím čím krmit ty, co nepřijdou na řadu. Přiveze také nějakpu boudu, či domek se střechou, aby se mohly skovat až přijdou mrazy. Člověk to nesmí vzdát, dobří lide ještě jsou a snaží se udělat opravdu hodně a za ty všechny díky. - pt

doplněno 16.11.16 17:56:

"sebod", drž nám palečky...

sebod*
16.11.16 17:46

Pavlo *palec*

ronyx*

Celkem logicky - práce není kočka, práce počká ;)

korina*

Ráda čtu o dobrotě srdce k nevinému stvoření jako je kotě.Taky se snažím pomáhat celý život psům a kočindám.Teď se staráme ještě s jednou paní o tři dospělé milé kočičky v chatové osadě. Existují lidi kteří nechají dětem kotě přes léto , potom odjedou a kotě tam hladoví a zoufale hledá kdo mu pomůže.Já sama mám kocourka -nalezence , už je dospělý , vykastrovaný a je to milý společník.. Jeda z tě ch tří je po kastraci , dva jsou kocouři.Ze staré kuch. lavičky jsme vytvořily útočiště před zimou a v hranici dřeva takovou skrýš zakrytou tvrdou látkou.Od známých jsem přivezla seno a k tomu starší svetry a pletenou sukni a doupátko je jakž takž zahřeje. Tel. se domluvíme která tam pojede v týdnu a druhá v neděli. Dnes je řada na mne. už mám připravené kousky z křidélek , granule a konzervu.překvapil mě jeden starší pán , když mě zastavil a podával mi stovku že mi chce přidat na ty kočky, bylo to milé. Hned jsem zakoupila tři masové konzervy.A co je zvířat venku o které se nikdo nestará , bolí mě z toho srdce, hlavně na slovensku v romské komunitě . Je to na FB. Hlavně psi , štěnata, je to bída. Přeji hezkou neděli, u nás svítí sluníčko a je na nule...

pt®
hodnocení

"korino", to jste hodná, všichni, co se staráte o takové malé, bezmocné, bezdomovce, všem díky...*placni*

doplněno 13.11.16 19:59:

Dnes už mám za sebou krmení, přiběhly hned, už mně poznají. Mléko s rohlíkem všechno sežrané, zůstalo trochu granuliček s masem. Takže dnes do jedné misky opět mléko s rohlíkem, do druhé granule s masem a rovnou se pustily do rohlíku s mlékem. Tak ať si dají, co jim chutná...

doplněno 14.11.16 10:57:

"korino", to jste hodná, zatím se mně nikdo neozval a z jednoho útulku napsali, že to řeší obec, nevím jak, když i MP řekla, že pro kočičky u nás nic není. Dnes v noci mrzlo, snad najdu krabici od banánů a kus polystyrenu a nějakou deku a dám jim to, ale když bude pršet, tak se všechno rozmočí. Kdyby byl člověk mladý, ale co shánět, když jsou tady roky, je mně do breku.

korina*

Pt! hned bych vám pomohla sestrojit nějaký pelíšek aby nebyly na mrazu.Nemáte doma větší bedýnku nnebo krabici?zespoda dát dřevo a polyester (ten mám taky -a malý otvor na vlezení. telý starý svetr a je to. Kde chuděrky spí? Já včera přijela a už od parkovištěě za mnou běžely,než jsem otevřela vrátka sděly u prázdných misek. Chtěla jsem to trochu ohřát ale tak se mi pletly pod nohama , tak jsem to vysypala na dvě misky aa granule. šla jsem ohřát mlíko, zředila vodou a ty panečku pily. Když jsem odjížděla vyběhla kočinda neznámá nevím čí je. asi přibyde strávník.Bože jak mi je líto těch zvířat , ony se neprosily aby se narodily.a co jich je na každém sídlišti !tak mějte hezčí den než mají ony...

sebod*

Holky, nebojte se. Koťata už dávno nějaký pelíšek vybraný mají. Ony se protáhnou do nějakáho přístřešku a "ustelou" si třeba ve starých hadrech apod. Když jim tam nějaký pelíšek uděláš, tak se tam třeba ani nenaučí chodit. Pro koťata je daleko horší hlad, jak mráz. Jakmile jsou nažraná, tak je to v pořádku.

Dříve na vesnici nikdo neřešil, kam chodí kočky spát. Našly si vždycky místo. To jen teď v "nové" době si každý ochranář myslí, že kočky by měly spát nejspíš v obyváku, aby nestrádaly.

pt®
hodnocení

"sebod", kéž je tomu tak, musím věřit...nažrat jim dám...

doplněno 14.11.16 16:25:

"hahanaj", myslíte to dobře, ale jsou na opuštěném místě. Možná zjara až vyrostou, tak zvládnou delší vzdálenost, nyní vidím, že se drží pohromadě kolem jednoho místa, asi vycítí, že by to byl jejich konec, tak jsou pospolu...*plac*

hahanaj*
hodnocení

0x

Čím víc se staráte tím se neosamostatní a nebudou hledat sami. Nechte to na nich , zatoulají se někam k lidem a ti si třeba nechají.

balzerka

Tak budou mít chvíli stravu všelijakou, ale hlavně nějakou. Důležité je, že si zvyknou na člověka. Když my jsme ve stodole našli koťata, tak to se nedalo chytit. Ježily se, prskaly, drápaly, zalítly někam vysoko za trám a zaboha nešly vyndat.Taky jsem jim dávala granule na zídku, abych na ně viděla a ony si zvykaly, že jsou u lidí. Zajímavé, že dvě se ochočit po dlouhé týdny podařilo, jedno se bránilo, nevylézalo a taky nadobro zmizelo..

tarantel*
hodnocení

0x

Mléko, pečivo, těstoviny, laciné konzervy, to všechno je špatně. Ono jim to neublíží, ale bohužel ani nepomůže. Zaplácnou si břicha ale žádné živiny z toho mít nebudou. Což je pro malá koťata před zimou nebezpečné. Pokud máte jen trochu finanční možnosti, tak kupte nějaké lepší granule. Držím palce.

pohanka*
hodnocení

0x

Pt, jak dopadla koťatka?

pt®
hodnocení

"pohanko", stále stejné, žijí venku. Mluvila jsem s jedním mladíkem, který mně řekl, že jim také dávají občas něco k žrádlu a že jim dali do polorozpadlé budovy bednu s molitanem a se senem, aby jim nebylo zima. Tak jim kupuju a nosím granule s masem, jsou moc pěkná, ale nikdo je nechce. Je to moc smutné, útulky přeplněné...

pohanka*

Byl nějaký vstup v televizi /14 dní/ a tam to paní z útulku povídala, že jsou zavaleni, není nikde místo. To stejné s ježkama, teplý podzim, chvíli mráz, tak se nyní probudili a hledají potravu.

Zatím to jde, nejsou mrazy a snad do ledna trochu ještě narostou. Nezkoušela jste ty bazary, a inzerci daruji koťata? Na Annonci je pár inzerátů, že se shání koťata kříženci /poptávka/. Teď ještě, aby to neměli daleko - Prachatice, Příbram, Nymburk, Praha.

pt®
hodnocení

"pohanko", zkoušela a je tam i k dispozici můj telefon...

pt®
hodnocení

Moji milí rádcové, víte, že se tři měsíce starám o koťata a snažím se o jejich umístění do útulku. Dnes přijela paní z ůtulku s přenoskama, dali jsme jim masíčko a jak přišly, paní řekla, že se je bude snažit odchytit, alespoň některé a příště další. Mně ujely na sněhu nohy a tak jsem s sebou třískla na záda, že jsem musela jít domů a jsem ráda, že jsem došmatlala. Tak, snad se hnou ledy a koťatům se najde domov. - pt

doplněno 01.02.17 18:44:

Děvčata, člověku to prostě nedá. Zvíře si neumí samo pomoct, neumí to ani říct, takže nezbývá nic jiného, než jim pomáhat. Jsem za vás tady ráda, že máte dobré srdce a nenecháte ty čičiny napospas. - pt

korina*

ach jo milá PT vy jste jako já, kdybych měla jít po čtyřech tak musím jet na chatu a těm kočindám něco přivézt. Smutné je že tam jedna rodina bydlí a mohla by jim to dát, né nevěřím mají psa a to co jim vozíme by skončilo ve psím žaludku., taky není kdoví jak dobře živený.a to ještě jedna paní co tam má svou kočku tak si zlomila nohu a její zvíře tam líta a hladoví. Tak mi to nedalo a taky jsem ji pár granulí nasypala.a zima bude ještě dlouho, lidi říkají kočka si chytne myš , jo a kde tu myš najde? ve sněhu?Denodenně na FB vidíte tu hrůzu to trápení těch psů co žije venku , v mrazu bez jídla.Je mi jich tak líto , ůtulky plné a nebo prý plné, vše by bylo jinak kdyby dali lidé své kočky a feny kastrovat , né potom to vyhodí za plot a nestarají se.A naše zákony , vidíte ten cirkus s koňmi, nemocný, zzanedbaný , mrtvý hříbata a kolik jich tam je pořád? V jiných státech by s majitelem zatočili, u nás je na všechno čas, hlavně že má plný žaludek a zadek v teple . Myslím ty co o tom rozhodují...

lidus*

Děvčata a já si myslela, že blázen je jen můj muž. V tyto mrazy jede každý třetí den na chalupu (pouze 70km), granule jsem musela objednat kvalitní za 120kč/kg prý aby chuderky kočky měli v zimě kvalitní stavu. Každý tulák je u nás ubytovaný a nakrmený, no a tak zůstane když se má tak dobře. Letošní zimu se modlím aby naše mizerně pojištěná chalupa nevyhořela, kočce co u nás porodila koťata zamrzala voda a tak dostali el. ohřívač, naše a azylanti bydlí v uhlárně a tam je teplej. Slepicím se přitápí a tak jenom já, pokud v zimě jedu na chalupu, mám mít řádný vaťák + sněhule i v kuchyni, jelikož můj muž šetří a vytápí chalupu jen na +15C.

Korino, ten chovatel koní a psů nemůže být normální.

korina*

Liduš akorát si můžeš svého muže vážit jaké má dobré srdce a není mu lhostejné utrpení druhých, i když jsou to "jen kočičky.jo dnes se stará každý jen o sebe a je mu fuk co se děje za vraty. Teď ve z právách ukazovali jak řidiči kolik hodin jezdili kolem havarovaného velkého auta a tam byl těžce zraněný člověk, mohl vykrvácet. A co kdyby to byl on nebo jeho příbuzný?tak hezký večer...

pt®
hodnocení

Milí rádcové, tak se uvolnila další místa a tři další kočičky jsou v útulku. Během 14 dnů, by měly být už všechny pryč, v karanténě v útulku a na kastraci. Budou připravené pro nové majitele, kteří jim připraví nový domov. Až budou všechny zachráněné, tak se mně moc uleví a budu mít dobrý pocit, že je kočičkám dobře...*klik*

doplněno 23.02.17 12:30:

Liduš, dobře jste to rozhodli, včak ono se ještě někdo najde a když ne, tak jsou zvyklé u vás. Já vím je to starost, ale dokud člověk může, tak to jde.

Pohanko, zrovna letos ta zima byla delší, ale čičinky se otužily, vydržely, měly krabice v bouračce a hadry a koberečky, tulily se k sobě a teď už to bude lepší.

lidus*

Tak to je dobrá zpráva. My udali jednu kočku a ta se má královsky, žije v bytě, jezdí na chalupu. Další dvě o které byl zájem, manžel nedal, stavení bylo u cesty a ti lidé sami řekli, že u nich je koček velká úmrtnost, tak to raděj ať jsou kočky u nás, tam je auto nepřejede.

pohanka*

To nejhorší zimní období je Vámi a i kočičkám bude již jen lépe. Přeji Vám, aby se Vám péče o kočičky vrátila nějakým jiným způsobem, aby Vás čekaly jenom dobré věci. To přeji i všem dobrým duším, kterým není lhostejný osud zvířátek a zvířat nechaných na pospas nepříznivým životním podmínkám.

asd1

Je fajn co děláte, ale tohle je ze zákona povinnost obce. Vy jste to MP oznámila a ta se na to vykašlala = porušila zákon. Jó když mají nasadit botičku na auto tak jsou aktivní hned, ale když mají shánět útulek tak dělají že nic... Nebýt Vás tak by chcíply hlady.

Dřív by se šest utopilo a dvě nechaly, funguje to tak po staletí a koček je akorát... Tyhle vykastrujou, užijou si snad hezký život, ale tím linie rodu končí. Je otázka co je větší krutost.

hodnocení

0x

Nevím, odkud jste, klidně bych si 1 - 2 vzala (okr. Svitavy). A s tím mlíkem se nebojte, kočky dostávaly u nás doma mlíčko odjakživa a byly OK.

pt®
hodnocení

"aknelka", jsem daleko, kousek od Prahy. Ale jsem ráda, že kočičky řeším přes útulek. Já si k vůli nim zřídila i Facebok, abych rychleji našla spolupráci s útulkem a to se podařilo. Ale, jak se dívám na stránky pejsků a kočiček, tak mně krev tuhne, co lidé dokáží udělat nebohému zvířeti a kolikrát zrůdy hledají zvířata, jako štěňata a pak je týrají, je to hnus, jsou to zrůdy. My máme pejska z útulku na dožití a také máme svoje roky, už si nemůžeme pořídit malé kotě nebo štěně, které by nás přežilo, to by bylo nezodpovědné. Člověk zvažuje všechna pro a proti. Jsem ráda, že je ale ještě dost lidí, kteří se o opuštěné zvířátko postarají...*klik*

pt®
hodnocení

Milí rádcové, čas pokročil a další dvě koťata jsou v karanténě. Takže z jedenácti je jich 7 již v útulku. Do konce týdne, maximálně do konce měsíce, by se měly odchytat i ty ostatní kočičky. Jsem velice ráda a vděčna útulku, který si vzal odchyt kočiček na starost, nevzdali to a dotáhnou věc do konce. Zase dám vědět, až budou všechny pryč a v bezpečí...

doplněno 23.03.17 00:23:

V úterý se odchytlo jedno kotě a ve středu další tři. Takže už jen kastrace, pak karanténa v útulku a už půjdou do adopce. Tím moje mise pro 11 koťat končí. Děkuji všem za příspěvky a děkuji všem, kterým osud venkovních kočiček není lhostejný.

72mona3*

Tak to je úžasné. Sice to chvilku (víc jak chvilku) trvalo, ale nakonec se podařilo. Jen můžeme doufat, že se tam neobjeví další. M.

pt®
hodnocení

Ano, trvalo to téměř dva měsíce, podle toho, jak se postupně uvolňovalo místo v útulku. Dávám fotku z února, z útulku, kde jsou odchycená první dvě koťata, rezavé a černé. Tady jsou v pohodě spolu, v útulku na houpačce, bříška už plná a spokojená:

doplněno 07.09.17 08:29:

Koukněte se jak kočička vyrostla, jmenuje se Mašinka:

Koťata na pospas, kdo jim pomůže? #4
Koťata na pospas, kdo jim pomůže? #5

pb®
hodnocení

0x

Jedna chovatelka založila skupinu na pomoc kočkám. Mají transparentní účet fio.cz/..., z kterého jsou hrazeny kastrace toulavých koček. Kdo má Facebook, může se podívat facebook.com/...

Paní chovatelku znám dlouhá léta osobně. Tak třeba pro příště, až zase někdo narazí na tlupu bezprizorních koček, které se množí a množí. Pro jednotlivce je kastrace větší skupiny likvidační částka, ale na tohle se skládají chovatelé a milovníci koček po stovce a už je tam docela slušný základ a taky dokumentace o kastracích.

pt®
hodnocení

Sláva, rezatý kocourek má nový domov, zimu přežili venku, nyní už má domov:

Koťata na pospas, kdo jim pomůže? #6
Koťata na pospas, kdo jim pomůže? #7
Koťata na pospas, kdo jim pomůže? #8
lidus*

*hej*Je to krasavec.

pt®
hodnocení

Liduš, kdybyste je viděla v tom listopadu, jak byli všichni malí a jak se už vyklubali a dorostli. Tento rezatý dostal jméno "Kufřík", ale nyní v novém domově je to "Honzík", hlavně, že se bude mít dobře...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]