Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem špatná?

Od: zina* odpovědí: 24 změna:

chci zistit kde je chyba hlavně jestli je opravdu chyba ve mě jsem vdaná už téměř 22 let s člověkem který nepotřebuje se líbat ,objímat ani hladit svoji ženu a pak se diví že jsem často podrážděná a vyjedu já peru žehlím uklízím i vařím a starám se skoro o všechno ale on přijde domu najise odstrčí talíř a spí někdy ani nejde spát do ložnice a spí v obýváku a když už přijde do ložnice a vidí že brečím tak si lehne a otočí se ke mě zády a spí dál nikdy jsem ho zvlášt nezajimala ani za tři krásný děti co jsem mu dala neměla jsem ani kytku stále někam jezdil za prací a když ho děti potřebovaly tak tu nebyl a když už přijel domu tak jsem jen slyšela pořád řveš vše jde vyřešit v klidu adt.. klkrát přijel na víkend po 14 dnech a ani mě nepolíbil neobejmul nic a o sexu ani nemluvím já jsem mu celou neděly vařila asi 5 chodu aby měl aspon na týden pořádný jidlo co mám dělat už jsem v koncích když už jsem se odhodlala vyhodit tak ten nejstarší syn 21 let mě napadl že jsem ohavná píča skurvená svině že tátu vemu zpátky a já vypadnu atd... přitom vždy jsem sním řešila problémy já táta i když tu byl tak jako kdyby tu nebyl jsem v koncích když nkdo neodepíše nebo máte pocit že to jsem nepatří tak to berte tak že jedna neštastná duše se jen vypovídala a když tak se moc omlouvám

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

korina*
hodnocení

0x

Zino, Zinečko ani nemohu slovem vyjádřit jak mě to bolí že jste tak neštastná. Asiproto že vím co to je být na všechno co prožíváte sama. Ale jestli to dobře chápu a to je nejhorší je proti vám váš syn a sprostě vás napadá.Pane bože to si nezasloužíte. Musíte vzít rozum do hrsti a jednat.To si k vám nesmí dovolit, jste jeho matka a taková zlá slova.Jak to bude dál a co dvě další děti? jak oni se k tomu staví? Já si myslím že váš muž byl vždy takový , nevšímavý , sobecký, ale vy jste si dělala iluze že se změní, není to tak?Tak co chcete Dělat děvče zlatý? Jen přestante plakat to mužtí nesnáší a na nic se ho nevyptávejte, třeba si své chování uvědomí.Myslím váš manžel není spokojený , probírali ste to spolu?Spíš se nechce o ničem bavit co.?Vy nechodíte do práce,?Musím zatím zkončit jedu k dceři hlídat vnučku ale určitě vám ještě napíši.Určitě to vyřešíte , budou vánoce !

radajz*
hodnocení

0x

Dobrý den, vaší situace je mi upřímně líto. Synovi se nedivte. On nevnímá a ani nemůže vaše problémy vnímat, jako vy. Můžete se pokusit mu to vysvětlit, ale v téhle fázi bych bohužel moc na "úspěch" nevsázel. Třeba po letech vám dá za pravdu a pochopí to, ale v téhle prvotní fázi šoku se to nedá moc očekávat. Je to jeho táta a vy jste ho vyhodila, tudíž jste špatná vy. Syn možná neví co vás k tomu vedlo. Nebo to teď prostě nedokáže pochopit.

Snažila jste se ty skutečnosti, co vám vadily, s manželem řešit v klidu, jak navrhoval?

hodnocení

0x

Zino, to je mi strašně líto, že v tomhle žijete. Nemám ráda, když se říká "měla jsi, proč jsi neudělala a tak", ale u vás mám potřebu tohle říkat. Proč jste to nechala dojít tak daleko, aby vámi muž pohrdal a syn (jéééžiši, syn) používal takový slovník na mámu. *plac*Když tak počítám, máte po čtyřicítce? To ještě není pozdě na nový začátek. Vyhoďte ho a komu se to nelíbí, ať jde s ním! A přestaňte brečet! *bum*Vůbec to nefunguje a jste vzorem pro své děti! Nezapomínejte na to! Doposud jste ani soucit, ani změnu, pláčem nezískala. Začněte myslet a konat! Když už nic jiného, utečte! *hej*Tohle nemám z knížek, to vím a jsem o tom přesvědčená. *slunce*Hodně štěstí a laskavý osud, babka z Ostravy.

sebod*

Zino. Můžeš si za to jen a jen sama. Píšeš, že to tak je u Vás od začátku. Tak proč jsi s ním byla, když jsi viděla, jaký je? Proč jsi s ním měla tři děti? Ano, Tvůj manžel je takový jaký je. Ale to jsi přece viděla i věděla. Jak tu někdo napsal, děti vše vidí jinak jak my. Ale aby mi syn řekl to co Tobě?!? Dosud se k Tobě choval hezky, nebo to je kopie tatínka? No, co bylo bylo. Ale co teď, že? No odejdi, co jiného. Nebo až do smrti trp.Nečekej, že se manžel změní. To by do něho muselo uhodit. Třeba kdyby byl s ženskou, co moc na city není, tak budou naprosto spokojená dvojice.

hodnocení

0x
Zkuste se o něj přestat starat, neprat mu, nevařit mu moc jídla, neuklízet moc, aby viděl co všechno pro něj děláte.
Ať pochopí že si vás musí vážit a ne to brát všechno jako samozřejmost.
72mona3*

@kuky- taky mě to napadlo, jenže si myslím, že na to už je pozdě. Chlap, co má léta full servis a ženu bere jen jako součást inventáře, tomu to nedojde. Jen si potvrdí, že je vlastně neschopná. A co se syna týká...ten to prostě okoukal od táty. Takže pokud ho Zina vyhodila, bylo to správné.

Bohužel ale známe pouze tuto verzi, nevíme, nakolik je to vykreslení situace objektivní. M.

hodnocení

0x

Milá Zino, nejste špatná, ale jste chybující. Jakmile se nám v nějaké oblasti našeho života nedaří, v něčem chybujeme. Dostali jsme život proto, abychom ho prožili a ne protrpěli, ano? Takže je potřeba, abyste měla sebe sama velmi ráda a něco pro sebe udělala. Něco pro sebe rozhodně udělejte, aby vám do života přišla změna, už přece ten pohár přetekl a tak to nejde dál, vyhodte ho nebo cokoliv jiného i za cenu, že to bude ještě horší, zavřete oči a udělejte ten krok "skočte", at už to dopadne jakkoliv. Jakmile se pevně rozhodnete, přijde k vám pomoc, uvidíte, že ano, že se vám dostane pomoci *slunce*

proc
hodnocení

0x

Zinuško, proč ste mu podlézala a najednou ho vyhodila ("já jsem mu celou neděly vařila asi 5 chodu aby měl aspon na týden pořádný jidlo co mám dělat už jsem v koncích když už jsem se odhodlala vyhodit").?

Svým chováním jste mu měla dát najevo, že Vám jeho jednání vadí - Vy jste to dávala najevo svou podrážděností ale starala jste se o něj, jako by byl nejlepší manžel na světě. To bylo úplně obráceně, měla jste se snažiž být klidná a laskavá, ale nerozmazlovat ho a nepodlézat mu. - : - Tohle nepíšu proto, abych Vám něco vyčítala nebo poukazovala na Vaše chyby, ale jako radu do budoucna.

Jak to asi pochopil manžel i syn, když se jim zdálo, že je všechno dobré a najednou byl manžel vyhozený?

Hlavní problém je nedostatek komunikace mezi vámi, nebo možná žádná. Než učiníte další kroky (ať už podle rad těch, kteří Vám odpovídají, nebo podle svého rozumu a citů), tak se svým manželem všechno ve vašem vztahu prodiskutujte. A jednejte s ním tak, jak jedná on s Vámi - buďte v klidu jako on, když bude na víkend doma, tak si udělejte pohodu a odpočívejte jako on (možná ho to vyprovokuje k tomu, že si bude chtít o vašem vztahu promluvit). A to, jak s Vámi jedná váš syn, by jste měla jeho otci také říct.

pohanka*
hodnocení

0x

Vždy je potřeba slyšet i druhou stranu.

gkvf
hodnocení

0x
No, syn určitě nezískal takové chování zcista jasna. Nejspíš je to běžný způsob komunikace u vás doma, nemám pravdu? A vzhledem k tomu, že otec doma nebýval, tak takové chování nejspíš okoukal u vás.
Jinak obecně - pokud takto nechcete žít, tak odejděte a zijte si, jak chcete.

pt®
hodnocení

0x

"zina", myslím si, že jste na...á na svého chlapa a tak jste napsala. Určitě makáte, chodíte do práce, domácnost, ale to snad každá ženská, co má rodinu. A co ten Váš? Chodí do práce, nosí peníze, je slušný? Nechodí do pajzlu, neutrácí? Jen se zeptám, kdy jste ho naposledy po příchodu objala a dala mu pusu? Kdy jste se ho zeptala, co mu je a jak se cítí? Jednou nemá náladu jeden, pak zase druhý. Ale, jako naprosto chápu, že chcete slyšet uznání, že chcete slyšet milé slovo, že chcete cítit objetí, jenže chlapi jsou někdy už po tolika letech soužití nějak natvrdlí nebo co, tak to zkuste první. Uvidíte, třeba budete koukat, moc vám to oběma přeju...

haf

Mozna je realita jina, pani je treba v domacnosti a zije stereotypne usedle, dle toho i vypada a je uz pro muze nevabna, v kazdem pripade ma doma kolem sebe nevychovance bez spetky slusnosti, je otazka jestli to neni taky jeji vina *ee*

iveta*
hodnocení

0x

Zdravím Vás,Zino.Úplně se mi udělalo špatně z toho,jak s Vámi jedná syn.To je hnus. Ale jak už tu je napsáno,chyba může být i ve Vás.Je možné,že tím,jak chcete být dokonalá a zajistit rodině veškerý servis,jste přetažená a nedostatek lásky a vděku způsobil,že jste frustrovaná,nespokojená.Vybrečíte se,chvilku se uleví,ale pak je vše na novo.Je potřeba pokud možno v klidu a bez křiku říct všem,jak se cítíte,jak si připadáte a že už takto dál nemůžete...podle toho,jak se zachovají,postupujte dál.Když to nepochopí a budou na Vás sprostí,jedině odejít a začít znovu ŽÍT. Držím pěsti!*modla*

korina*

Zinko kde jste? máte odpolední nebo jste mimo domov, dělám si a určitě i ostatní starosti o vás.Napadlo mě jestli jste to neřekla manželovi nebo si to přečetl syn a jejich reakce mohla být různá.Chce to pevné nervy a ujasnit si co od života očekáváte, určitě né trápení a ponižování.Myslím na vás , mám dcery ve vašem věku a neumím si představit že by takto žily.Věřím že to má řešení a nakonec to dobře dopadne pro všechny...to vám moc přeji- Korina

culdabulda1*
hodnocení

0x

- že se chová manžel tak, jak se chová, to je sice smůla - ale holt někteří muži takoví jsou (a jsou i horší) . Ale je divné, že se tak chová i syn.

hodnocení

0x

Měla jste nastavit mantinely chování, dokud byl ještě čas. /tak tohleto si už ke mně dovolovat nebudeš...*bzum*/

Mám pocit, že u vás doma se mluví o h...ě, stejně jako o buchtě. Kdybyste spolu komunikovali slušně, nemohl by na Vás syn vypustit z huby takovou žumpu. Asi jste všichni poněkud vulgární a z toho pak pramení i ta strašná komunikace.

Syn ve 21 letech už nepotřebuje mama servis. A´T se, chlapec, osamostatní, odstěhuje a teprve uvidí, jak mu ta /fuj, ani napsat to nemohu/ podstrojovala a jak se o něj starala. A tatínka ať vezme s sebou. Když si ti dva tak rozumějí, mohou žít spolu. Jak je vidět, bez manželky a matky se v pohodě obejdou.

Vy se časem vzpamatujete. A pak uvidíte, kam se bude Váš život ubírat. Hlavně to chce začít žít v klidu, a ten s tím vaším manželem a synem asi hned tak mít nebudete. Zbavte se jich, bude to pro dobro Vaše i jejich. Aspoň se naučí a pochopí, jak jste se starala. Jaga.

Bylo by ovšem dobře vyslechnout i druhou stranu. Takhle má člověk zkreslené informace.

pt®
hodnocení

0x

Něco ještě k výchově a o výchově dětí:

korina*

PT tak jsem to vydržela až do konce. Co na to říct? je mi z toho velmi smutno, bohužel to je obraz dnešní společnosti v jak některých rodinách děti trpí a co z nich bude? Přesně takovou rodinu jsem včera viděla v autobuse. Před příjezdem matka kouřila , mlčela v kočáru dítě tak rok a pul, žmoulajíce rohlík který tak 5x spadl na zem a bez ofouknutí , bylo dítěti opět podáno.starší děcko asi tříleté se točilo kolem odpadk. koše vyndávalo plechovky od coly a při příjezdu busu je hodilo na zem , matka nic.kluk asi pětiletý celou dobu řval a něčeho se domáhal, matka opět nickluk se vtekal a nechtěl nastoupit. Matka vyslala nejstarší asi 7letou dívenku která stála a vše pozorovala. kluk nechtěl, válel se po zemi , to už matka nevydržela a zaa volání řidiče že chce odjet popadla kluka takové dvě facky mu vyťala a vlekla ho za jejího křiku a jeho řevu do autobusu.Tam to pokračovalo, pán co stál vedle nich něco říkal a pani se na něho osopila aat se stará o sebe. no řeknu vám to musí být rodinka, chudák to děvče a to malé v kočárku, hlavně že rodiče na ně berou tisíce.já vystoupila a střetla jsem se s očima té matky. v očích zloba, vztek a beznaděj, místo lásky , klidu a citu ke svým dětem. A potom jednou tito děti budou plnit diagnostické ústavy a kriminály...

pt®

Korino, viděla a zažila jste nepěknou zkušenost, tak to dopadá, když se láska vymění za "chtíč" (jak je tady jedno takové téma). Dám sem něco k zamyšlení:

Jsou tři věci v životě, které nesmíš ztratit:
Naděje, Trpělivost, Upřímnost.
Jsou tři věci v životě, které nikdy nevrátíš zpět:
Slovo, Čas, Promarněné příležitosti.
Jsou tři věci v životě, které tě dokáží zničit:
Hrdost, Pýcha, Žárlivost.
A jsou tři věci v životě, které nikde nekoupíš:
Rodina, Přátelství, Láska.

doplněno 19.11.16 14:18:

Co je to svědomí?
mozek je otec,
srdce je matka,
když se ti dva spojí,
vznikne "svědomí"...

korina*

Ano vše je pravdivé, pýcha zničila hodně vztahů přikrmována žárlivostí a z krásného vztahu zbyly slzy, beznaděj a smutek.Díky že mám v povaze optimismus a víru v lepší dny, člověk se tomu nesmí podat a umět se radovat z věcí které nám připadají všední a obyčejné. Jako je svit slunce, květiny, ptáci a hlavně pohled na děti hrající si a s důvěrou k vám vzhlížející..Vždy se vyplatí jít dál...

hodnocení

0x

Takových chlapů je hodně, po letech je to stereotyp, pokud to tak nebylo vždy, tak bych to nechala být? Nepije? Dává vám oebze a neubližuje vám? Věnovala bych se svým konníčkům, našla si přátele. Ale spíš mě zaráží chování syna. To přece není normální, to musel okoukat doma, přece vám nenadává jen tak, poud byste se chovala ke všem hezky, klidně a s city. tak by k vám měl mít normální vztah,ale tohle, to bych si teda nechala zdůvodnit.A co dreuhé dvě děti, jak ty se chovají.

korina*

Já jsem se taky ptala p. Ziny jak to u nich funguje jak se k ní další dvě děti chovají. a ten muž se určitě dříve choval dobře , jak to vzniklo?Dnes už je jejich vztah studený , bez lásky a jsou spolu ze zvyku, asi i kvůli dětem a majetku.Ale co to dá dětem když se rodiče hádají , urážejí a ještě se přidá syn a je na matku více než vulgární.Já mám taky tři děti a kdyby se ke mě takhle syn choval , tak to by mě uplně zničilo nebot je to vaše dítě , dříve malý kluk , miminko které jste porodila. Muže jste dříve neznala byl to cizí člověk , tak si nerozumíme rozejdeme se ale nemůžete se rozejít se svým dítětem.Holt na světě se dějí věci které jsou moc smutné ale dějí se ...

zina*
hodnocení

dobrý den všem omlouvám se že jsem vám všem neodpověděla ale nebyl čas jsem kouknout já vím že nejsem dokonalá syn byl vždy dobře vychovaný aspon kdo ho poznal tak to tvrdily ale jen do té doby co začal brát trávu jeho chování se hroně změnilo přestal chodit do školy nakonec se stejně nevyučil byla jsem to já která ho nutila aby vstával do školy nevěděla jsem jak sním mluvit tak jsem i navštívila advaitu manžel vždy jezdil domu jednou za 14 dní dom dělal v lounech i já chodím do práce plus jsem měla na tarost děti asi máte pravdu že je to moje chyba že mě berou jako samozřejmost co se týče toho slovníku syna u nás se takhle doma netytulujeme ani tak sprostě nnemluvíme nejsme ani alkoholici máme ještě dvě děti nejmladšímu je 7 let a holce je 19 ty nemaji semnou problém ani já snimi klk se opravdu změnil příchodem 18 let a jak zkusil drogy tehdá se přiznal že zkusil i pervitin ale stím už skončil zustala mu ta tráva kvuly trávě mu vzaly už i řidičák manžel mi vyčítá že je to prý vše kvuly mě že prý jsem ho nikdy nevyslechla nv klidu ale to není pravda já musela syna bdit do školy a vyylechnot si že jsem pošanhaný magor když jsem ho budila a nutila do školy když jsem mu nedala 200 protože jsem věděla že jede do prahy kvuly drogám tak jsem byla svině manželu toho seděl a ani nic neřekl nikdy se mě nezastal a postupem času si kuba dovoloval víc a víc když jsem se bránila tím že jsem křičela tak manžel okřil mě at neječím a kubovi nic neřekl tak přoč by mě nemohl říkat dál tak hnusně nejsem bez chyby ale žít bez lásky je hroně těžké a opustit ho? má hrozně rád děti a já nemám finance na to abych si našla jiný podnájem jinak bych už asi dávno šla asi je opravdu chyba ve mě

pohanka*

Nevím, co je advaita. Nějaká poradna?

Víte, mě se zdá, že u Vás je ta rodina celá nefunkční. Vy se snažíte, ale bez výsledku. Nakonec se ponižujete, svádíte vinu na sebe, že je to všechno vaše vina.

Ale tím, že si posypete hlavu popelem se rodina nesrovná, nenajde klid.

S vaší rodinou měl již dávno pracovat nějaký vyškolený pracovník a i Vy jste se měla sama vzdělávat, jak pracovat krizových situacích.

Zkuste si domácí práce nějak zjednodušit. Zdá se mě, že si neumíte poradit. Má dcera nějaké pravidelné povinnosti? Je u Vás nějaká společná kultura, sport, vycházky? Pokud manžel přijede dom na víkend, tak už se mu asi nechce někam vyrážet, ale pomáhá Vám? Vlastně píšete, že lehne a leží.

Jinak každý, kdo se zabývá osobami beroucí návykové látky, tak Vám měl říci, že stačí jedna cigareta marjánky a u náchylného jedince se může spustit psychická - psychiatrická diagnoza. A syn toho bral více, je prostě nemocný, má poškozený mozek a agresivní výlevy jsou v těchto stavech běžné.

Drogy jsou příšerná věc.

Co Vám tady můžeme poradit? Politovat, nasměrovat, ale ten první velký krok byste měla udělat sama. Jestli již není pozdě. Jestli se dá ještě něco napravit. Protože jak píšete, tak jste závislá na manželově větší výplatě, sama nic neutáhnete. Víte, a ani se Vám nedivím. Já totiž určitě neporadím, že se máte sbalit a odejít. Nemáte kam, nemáte peníze. Koho byste si ssebou vzala? Malého syna? A dcera? Mohla by jít s vámi? Jak by skončil manžel opuštěn, se synem pod návykovými látkami? Vaším odchodem byste možná našla klid, ale netrval by dlouho, protože Vy jste slabší člověk a hryzalo by ve Vás svědomí. Nemáte řešení, a my také ne. Jakákoliv věc co uděláte, či neuděláte má nějaké pro a proti.

Měl by se asi změnit manžel. Ale dokáže to po tolika letech? Stát při Vás, snažit se o Vás, má Vás strašně jistou.

Možná, až děti vylétnou z hnízda a vy zůstanete s manželem sami, tak se všechno zklidní. Ale do té doby prostě navštivte nějakou manželskou psychoporadnu. Ale ne jednou, chtělo by to déle pracovat. Každopádně, pokud jste na děti byla sama celý život, Váš manžel nemá právo něco vyčítat, protože ty děti, měl vychovávat i on. Takže on si musí sáhnout do svědomí, jaký život, jaké povinnosti vám naložil na bedra.

Já jsem trochu podezíravá. A myslím, že Vy jste vůbec nemusela chodit do práce. Váš manžel s takovouto pracovní vytížeností musel domů přinášet plno peněz. Co prosím kde dělá, nebo dělal, že jezdil domů jednou za 14 dní? Vy jste si mohla najít práci jenom na pár hodin, možná ani tu ne a mít domácnost v ažůru, a vůbec se nehonit. Nemá nakonec ten Váš chlap někde ještě jednu rodinu? Víte vy vlastně kolik bere? Kolik peněz Vám dává. Vy jste mohla mít pračku, sušičku, robotický vysavač. Mohla jste si nechat jednou za týden nechat uklidit, vyžehlit od hospodyně, slečna mohla vyzvedávat děti ze školky atd. prostě nebýt na domácnost a děti sama. sama a uhoněná, unavená, nespokojená. Takže, má ten váš mužský práci, že to je terno? Nebo je za tím něco jiného. Přemýšlejte.

To jenom pro pořádek. City tedy ten Váš chlap vůbec nemá, ale nemyslím, že to je vaše chyba. Chyba je někde jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]