Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké z těchto aut by jste vybrali? Proč?

Od: asas odpovědí: 12 změna:

Ahoj,
Chcu kupovat auto a jsem člověk co vše musí 7x prověřit co se týče koupě auta a proto mě zajímá názor někoho uplně cizího :D
Audi A6 Avant 2.0 TDI ( 2004 + )
Audi A4 Avant 2.0 TDI ( 2007 - 2010 )

Volkswagen Passat B6 Sportline ( 2.0 125 kw , + 2006 )

Volkswagen Touran
Volkswagen Touareg

Škoda Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI

Subaru Outback 2.0 D

nebo jinak : Silné , spolehlivé Combi v Naftě

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co nějaký Ford S-max 2.2 TDCi.

qwrqwdr
hodnocení

no já spíše klasický kombík . Když forda tak Mondeo 2.2

No, Touran a Touareg mě zrovna jako klasickej kombík nepřipadají.

mot
hodnocení

1x
subaru protoze subaru.

hodnocení

0x
Audi A6 s dvoulitrem v naftě s manuálem pouze pokud nemám na V6 a náklady s ním spojené.Bonus je spotřeba.
A4 je klasika která krom nákladů na provoz nabídne též bonus v pohobě kvality a dojmu z interiéru. Podobně jako A6.
Passat nee, tyhle motory mají velkè náklady na udržení v provozuschopným stavu, ať si myslí kdo chce co chce.
Touran bude olítanej a Touareg s 3,0 V6 TDI na tom bude lépe. V terénu dokáže ze všech aut té velikosti nejvíc, zvlášť s Terrain Paketem.Na silnici jezdí famozně obzvlášt na vzduchovém podvozku.
Octavii RS TDI proboha neeee. Nejhorší motor co kdy Škoda vyrobila. PD ve spojení s filtrem PDF byl omyl století.
Subaru Outback v naftě ujde, spotřeba nic moc a díly drahý dostupný víceméně jen v originálu.
Já doporučuji Volvo V70 nebo XC70,s motorem D5 alias pětiválec 2,4 litru.

jezevec*
hodnocení

0x

Já osobně jsem před časem volil A6 2,5 TDi a nemůžu si ho vynachválit. Budou tě strašit spotřebou, ale při rozumný jízdě se vejdeš do 8,5l nafty (na dálku i 7, ovšem ve městě i 12), záleží na tom kde a jak budeš jezdit.

Z toho, co nabízíš, bych volil Passata a škrtl Touarega (kamarád ho měl ve verzi 5,0TDi a plakal jak želva, víc poruchová prý ze všeho, co kdy vlastnil, byla jen ruská lednička). Navíc při každym sešlápnutí plynu uslyšíš, jak se někdo v Kuvajtu směje... :)

Úplně upřímně - nejlepší auto, který jsem kdy v životě vlastnil (poměr spotřeba, výkon, náklady, spolehlivost) byl úplně starej Passat 1,9 TDi z roku 1996. To auto bylo prostě nezničitelný a věrně sloužilo patnáct let. Ani jednou mě nenechalo ve štychu, chtělo jen naftu (do 5l/100km) a olej, plus samozřejmě pravidelnou údržbu...

tycoon*
hodnocení

0x

Ani jedno. Vyjmenoval jste asi nejhorší "vraždy", na které lze v bazarech narazit.

Obecně vzato: Sehnat 10 let starý, spolehlivý a silný diesel je docela oříšek.

o28w5z82yb
hodnocení

0x

Stále nechápu myšlenkový pochod, proč kupovat 10let starý diesel PD či CR?

1. Buď jezdím hodně km, takže mě do "roka a do dne" dostihnou všechny zápory dieslu.

2. Nebo najezdím málo a pak budu klidně volit i benzín.

Pak každou chvilku vidím zoufalé lidi, kteří platí pro ně obrovské sumy za opravy.

Zrovna teď tu stojí Subaru Outback 2.0D rok 2012. Půjde do bararu. Zanáší se rychle DPF - nejde už vyčistit, vstřiky jsou mimo toleranci. Dále se už začíná ozývat dvojhmota. atd...atd.. Na tacho skutečných 250tis. (první majitel)

Auto z venku pěkné, ale uvnitř tiká časovaná bomba, stejně tak jako u většiny takových ojetin. On to raději prodá a půjde si koupit nové, než se trápit se starým.

hodnocení

0x

Takto staré diesely nebrat - vlastní zkušenost. No, vlastně žádné diesely...

lidus*
hodnocení

0x

Druhý rok máme nový Volswagen Touran, 2l, nafta, 5 místná verze jelikož kufr potřebuji na inv. vozík.

Mít víc peněz tak Volswagen Touareg ale opět jen nový.

hodnocení

0x

citroen berlingo 2,0 HDi 66kW - cena třetinová při nákupu, variabilní prostor, motor osvědčený (hledat bez filtru pevných částic!)

Rozdíl částky přepravené na koncern a citronku si vložte na účet - na servis tohoto vozu vám bude stačit v nejbližších 5-10ti letech.

hodnocení

0x
Mercedes třídy E combi po faceliftu (2006-2009).
Se spolehlivým čtyřválcem 220 CDI nebo šestiválcem 320 CDI.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]