Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je nejlepší škrabka na brambory?

Od: bakos odpovědí: 34 změna:
34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jednoduchá otázka, jednoduchá odpověď: tahle -

eva.cz/...

bakos
hodnocení

díky ale tahle mi nevyhovuje

dejv111neprihl

Přesně, tahle stojí za houby. Já mám nejraději plastovou s keramickým pohyblivým (kývavým) ostřím, ta je podle mě nejlepší. :)

pohanka*
hodnocení

0x

Piraňa.

doplněno 15.11.16 12:12:

Mám škrabku z trhů v Letňanech již deset let, prodával to nějaký důchodce v malém stánku. Německý výrobek. Má kulatý konec do ruky, ne to špičaté na konci. Slouží věrně, stále ostrá, sedne do ruky, je pevná.

Lze koupit třeba v domácích potřebách na metru B ,,Luka,, bílou bez té špičky, ale je použit trošku tenší materál. Takže není to ono.

Tescoma má nerezové škrabky, dávat ale pozor, aby ostří bylo opravdu zoubkované. I když jsem to hladké nezkoušela, s tím nemám zkušenost.

hodnocení

0x

Já používám jedině takovou s plastovou rukojetí, je to český výrobek, ta umělá část je hranatá, ale velice dobře se drží. prodává se v kovomatech, nemají to v žádném řetězci. Chtělo by se to pozeptat. A taky vyrábí i pro leváky.

radkapod*

Tak to máme asi stejnou ;), nedám na ni dopustit. Plastová část se dá lehce sundat když něco uvízne, což je veké plus.

Jaká je nejlepší škrabka na brambory?

radkapod, tak tahle škrabka je senzační, nejdříve dělali tu zarážku kovovou a přišroubovanou k nožíku a pak začaly z umělé hmoty, ale je moc šikovná *tanec*

Maky,není to tak dávno co jsem ji kupovala dceři a i s tou kovovou zarázkou.Používali jsme ji už za mého dětství a je ta opravdu nej.mamina

vera*

tahle je nejlepší,pro praváka i leláka na ostrý nuž a je to super

lucie*
hodnocení

0x

Vždycky jsem měla tu klasickou dřevěnou ale poslední dobou mi to s ní nešlo.Koupila jsem v Jysku tuhle a je ostrá jak blázen:)jsem moc spokojená,jde to samo. jysk.cz/...

hodnocení

0x

mě vyhovuje tenhle typ, jen mám kovovou i rukojeť

wusthof.cz/...

hodnocení

0x

Nejlepší, jakou jsem kdy měla byl v podstatě malý ostrý nožík a na něm přišroubovaná taková ta škrabka, tedy zarážka, bylo to v nějaké sadě nožů a pak ji měli i samostatně.

jvdj
hodnocení

0x
Já používám tento typ: ikea.com/...

mil®
hodnocení

0x

Já používám tuto: decodoma.cz/...

hodnocení

0x

po mnoha pokusech a vyhozených škrabkách mám druhým rokem tescomu z tesca - tescoma.cz/...

naprosto super

sebod*

jmlc. Souhlas. Také jsem skončila v šedesáti letech na této škrabce :-D. Za mě: je nejlepší *palec* A jak píše Babča, nemusí být ani značková.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Já mám oblíbenou tuto: zkraceno.cz/... Je to ve skutečnosti nožík s opěrnou planžetkou, a pokud se nožík ztupí, planžetka se odšroubuje, nožík nabrousí a škrábe zas jako ďas. Používám 10 let. Ida

doplněno 15.11.16 15:31:

Zdá se, že zkrácený odkaz nefunguje, vkládám celý: kds.cz/...

idanova, to je přesně ta, o které tu básním, myslela jsem, že se již nevyrábí.

hodnocení

0x

Já miluji škrabku s příčnou čepelí. skrabky.heureka.cz/...

Ne konkrétně tuhle, nějakou značkovou, obyčejnější, ale s příčnou čepelí. Když jsem měla s podélnou čepelí, pak jsem se nemohla domýt, dodrhnout ukazováčku. Stále jsem ho měla takový jako "zažraný".

hodnocení

0x

Dobrý den. Tak dlouho jsem tu moji hledal na netu, až jsem ji radši vyfotil. Koupil jsem jich 5 ks asi před dvěma lety v tržnici v Holešovicích. Před tím jsem měl myslím 3, ale čas od času praskne ta umělá hmota. Pak jsem je dlouho nikde neviděl, tak jsem vyzkoušel lecjaké, ale žadné se nevyrovnaly těmto. Takže když jsem je objevil, koupil jsem jich 5. Jedna stála myslím 29,- a mám pořád 4 v rezervě.

Jaká je nejlepší škrabka na brambory? #2

Taky je moje nejoblíbenější, ale blbě se shání...Vyrábí Mechanika Praha.

To jsem ani nevěděl, kdo to vyrábí, ale díky za informaci. Našel jsem to přímo na stránkách Mechaniky, ale stojí už 38,-.

hodnocení

0x

já mám už asi 10 let tuto, nejlepší co jsem kdy zkusila...

Jaká je nejlepší škrabka na brambory? #3

Mindo, vřelý souhlas. Také jsem ji měla několik let, ale se slupkami jsem ji vyhodila. Poplakala jsem si a koupila podobnou.

Já teda nevím, ale klasická škrabka podobná nožíku je asi ergonomicky nejlepší, bramboru držím v jedné ruce a druhou škrábu s tím že se zapíraám o bramboru palcem, tyhle škrabky co spíš vypadají jak nástroj na holení musí být strašně nepohodlné na škrábání, jsem přesvědčený, že oškrábání brambory je tímhle vehementem nepohodlné a zdlouhavější. Podle mě je to dobré tak na oloupání salátové okurky, ale na brambory to považuji za úplný nesmysl.

skodik

Ano. ta je nejlepší, pracuji s ní už cca 20let, taky ji občas vyhodím se slupkami a těžko seženu novou. Jezdila jsem pro tyto škrabky do Hanušovic, ale už je nemají, "pláču" a hledám nový zdroj !

matous

Já jsem si myslel totéž. Nedal jsem dopustit na "nožíkovou" škrabku. Než jsem nastoupil do hospody a každý týden jsem musel oškrábat 2 pytle brambor na neděli. A to jsem zvládl jedině s tímhle "holítkem" a teď už jedině tuto. Ovšem jsou mezi nimi velké rozdíly. Osobně mám radši s tvrdou plastovou rukojetí, tahle plechová (sorry, nerezová) se rychle ohne, pokřiví, čepel začne vypadávat. Ale možná z nějakého pevného kovu by šla.

iz*
hodnocení

0x

Jaká? Samozřejmě ostrá. [Proč všichni odpovídají na otázku "Která"?]

balzerka
hodnocení

0x

Mám super škrabku z jarmarku. Má dřevěnou rukojeť, ale hlavně, krátkou vzdálenost od okraje držátka ke škrabacímu výřezu . Jeden centimetr, né víc. Klidně i jen 8 mm. Jak má delší krček, tak se mi s ní špatně pracuje.

doplněno 16.11.16 22:52:

To je ona, ta moje oblíbená! Jak píše a prezentuje na fotce Rora pode mnou. Jenže ja ji mám z Jičína za 60,- asi před 15 lety.

rora*
hodnocení

0x

Brambory jedině touhle podélnou oboustrannou nakupka.cz/... S tou příčnou škrabkou mám pocit, že si ostrouhám i ruce.

balzerka

Chválím tu stejnou!

hodnocení

0x

Já už asi deset roků používám tuto škrabku. Vyzkoušela jsem jich do té doby několik, manžel používám rovnou od Tescomy, ale já na tuto nedám dopustit:)

skrabky.heureka.cz/...

Já teda nevím, ale klasická škrabka podobná nožíku je asi ergonomicky nejlepší, bramboru držím v jedné ruce a druhou škrábu s tím že se zapíraám o bramboru palcem, tyhle škrabky co spíš vypadají jak nástroj na holení musí být strašně nepohodlné na škrábání, jsem přesvědčený, že oškrábání brambory je tímhle vehementem nepohodlné a zdlouhavější. Podle mě je to dobré tak na oloupání salátové okurky, ale na brambory to považuji za úplný nesmysl.

brambory
17.11.16 07:53
hodnocení

0x

Ostrá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]