Nejste přihlášen/a.
Dalo by se jíst? Zkoušel to někdo? Děkuji. Hezký den.
Vraní má být jedno n. Omlouvám se.
Když je hlad, je i husa dobrá. Vrány se kdysi chytaly na polévku. Maso měly údajně tuhé, ale nadrobno nakrájené to v polévce nevadilo. Pochybuji, že ještě najdeš pamětníka, který to ochutnal.
Tak vidím, že se pamětník najde.
Klidně střílej. A za chvíli tam URNA bude pořádat manévry.
Vrány se stejně nestřílí, ale chytají na poli do kornoutu.
Koukám na havrany na protějším věžáku, tak mě napadlo, že bych si zastřelila večeři. To nakupování už je nuda. A stojí to peníze.
To je jen teorie. Nemám čím střílet a ani jak vylézt na protější věžák. Jak chutná mě zajímalo víc.
Podle Zákona o ochraně přírody a krajiny, § 5a ...v zájmu ochrany druhů ptáků, kteří volně žijí na evropském území EU...je zakázáno...jejich úmyslné usmrcování nebo odchyt jakýmkoliv způsobem...
Odstřely (Pest Control) jsou jen na povolení a jen pro někoho.
Ale dřív se to smělo je chytat, když to tady psal albatros? Nebo je chytali tak, že na to nikdo nepřišel? A co když se přemnoží, bude jich tu moc? Kdyby jeden chyběl, nic by se snad nestalo a nepřišlo by se na to nebo ano? Kdo je počítá? Na to povolání ani není. Na doživotí by mě nezavřeli, kdybych si chytila jednoho ptáka.
Tady jich je těch havranů... Kdyby jeden chyběl, určo by na to ani odborník nepřišel, poněvadž vypadají všici stejně. Všichni jsou to Pepové.
lidi by taky sežrali už všechno !
nikc
- no stejně jako se nic nestane, pokud chybí pár lidí - taky jsou přemnožení, k nerozeznání a neuvěřitelně škodliví ! ! !
Danys, kde jste jedla kočičí a psí maso? Někde v Číně, ne? V Číně jedí kdeco. Viděla jsem jednou dokument o tom, co v Číně na tržištích mají za kuriózní jídla, bylo tam vše možné... Osmažené drápy z kuřat v těstíčku a osmažená varlata z kohouta, kohoutí hlavy, uvařené slepičí přirození. Ale ty havrany a vrány tam osmažené neměli. Možná je tam nemají. Ty mají kliku, co?
Různé hady smažené tam měli a kouhoutí varlata v polívce byla prý dobrá a zdravá, na plodnost.
Zde je ten dokument, který běžel na Prima Zoom csfd.cz/...
Proč by na tom mělo být něco špatného. Však se jedly i veverky, v Jižní Americe morčata. V 60ti letech jsem dostala holoubátka. Vynikající masíčko, jako jemná zvěřina.
Tipuji, že maso bude mít takovou chuť, jako zvěřinka. To nebude bílé, vyhnané, zapáchající chudák kuře.
Obležení Leningradu: ...nejdříve zmizeli psi a kočky..., věřím, že potom i ptactvo, případně krysy a tak.
Vraní respektive havraní polévka je delikates.Maso je nepoužitelné protože je hrozně tvrdé .
Vaříte ho třeba 4 hodiny a pořád je tvrdé.Za války to byla běžná strava.Havrani se chytali
do papírového kornoutu, namazáného speciálním lepidlem na bázi klihu.Do kornoutu
se dalo kousek masa s( myši) a havran tam strčil makovici.Kornout se přilepil a bylo
vymalováno.Stačilo je pochytat..
Rs230 :
Jestli je polévka z těchto ptáků delikatesa? nevím ale je jisté že je polévka z nich výživnější než drůbeží!Za války se jedla nejen polévka z vran ale taky ježci,okapní králíci /kočky/ (to i později a taky dříve viz Babička Boženy Němcové) psi běžně ještě před takovými 20-30 roky...jj lidi nevíme co je hlad!
Havrani se prý dožívají spoustu let,tak jestli chytíte nějakého ,,staříka,,tak ho budete vařit 3 dny a ještě nebude maso měkké,to vás i hlad pak přejde. :--))
Děkuju všem za odpovědi. Zdravím.
Spíš bych se s nimi chtěla kamarádit než je vařit. Njn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.