Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chutná havraní nebo vraní maso?

Od: nikc® odpovědí: 23 změna:

Dalo by se jíst? Zkoušel to někdo? Děkuji. Hezký den.

Vraní má být jedno n. Omlouvám se.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Můj děda z ran dělal polévku a nic lepšího jsem nikdy jako polévku nejedl.

lidus*

I můj děda vařil polévku, bylo mi tak 10 let a myslím, že jsem ji nikdy nejedla, nebo o tom nevím.

hodnocení

A jakou barvu má to vraní maso?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Když je hlad, je i husa dobrá. Vrány se kdysi chytaly na polévku. Maso měly údajně tuhé, ale nadrobno nakrájené to v polévce nevadilo. Pochybuji, že ještě najdeš pamětníka, který to ochutnal.

Tak vidím, že se pamětník najde.

doplněno 13.11.16 09:28:

Klidně střílej. A za chvíli tam URNA bude pořádat manévry. :-D

doplněno 13.11.16 09:42:

Vrány se stejně nestřílí, ale chytají na poli do kornoutu.

hodnocení

Koukám na havrany na protějším věžáku, tak mě napadlo, že bych si zastřelila večeři. To nakupování už je nuda. A stojí to peníze. *ee*

To je teoretická úvaha nebo bude následovat i praktickej pokus? V tom případě se ptám čím?

hodnocení

To je jen teorie. Nemám čím střílet a ani jak vylézt na protější věžák. Jak chutná mě zajímalo víc.

venkov4ever*

Podle Zákona o ochraně přírody a krajiny, § 5a ...v zájmu ochrany druhů ptáků, kteří volně žijí na evropském území EU...je zakázáno...jejich úmyslné usmrcování nebo odchyt jakýmkoliv způsobem...*hej*

doplněno 13.11.16 10:05:

Odstřely (Pest Control) jsou jen na povolení a jen pro někoho. *fn*

haf

A co treba takovej premnozenej vypasenej holub znecistujici trusem mesto? *ee*

mcmerkurion*

... musí ho odchytit odborná firma a usmrtit plynem ...

hodnocení

Ale dřív se to smělo je chytat, když to tady psal albatros? Nebo je chytali tak, že na to nikdo nepřišel? A co když se přemnoží, bude jich tu moc? Kdyby jeden chyběl, nic by se snad nestalo a nepřišlo by se na to nebo ano? Kdo je počítá? Na to povolání ani není. Na doživotí by mě nezavřeli, kdybych si chytila jednoho ptáka. *smich*

doplněno 13.11.16 10:10:

Tady jich je těch havranů... Kdyby jeden chyběl, určo by na to ani odborník nepřišel, poněvadž vypadají všici stejně. Všichni jsou to Pepové.

Na doživotí ne. Za 1 vránu až dva roky. Havran bude výživnější, poněvadž je chráněnej *nevi*

Obávám se, že vránu hned tak někdo z rádců neviděl a ani by ji nepoznal.

culdabulda1*
hodnocení

0x

lidi by taky sežrali už všechno !

doplněno 13.11.16 10:16:

nikc

- no stejně jako se nic nestane, pokud chybí pár lidí - taky jsou přemnožení, k nerozeznání a neuvěřitelně škodliví ! ! !

venkov4ever*
13.11.16 10:26

*palec* *slunce*

haf

Culda - tak to zase prrr! Lidi jsou rozeznatelni a zvlast ti škodlivi - byvaji na viditelnych postech, takze se taky casto odkopou a jen tak snadno neschovaji :)

danys*
hodnocení

0x

Maso je velice chutné, chutově mězi masem psím a kočičím. ;)

hodnocení

Danys, kde jste jedla kočičí a psí maso? Někde v Číně, ne? V Číně jedí kdeco. Viděla jsem jednou dokument o tom, co v Číně na tržištích mají za kuriózní jídla, bylo tam vše možné... Osmažené drápy z kuřat v těstíčku a osmažená varlata z kohouta, kohoutí hlavy, uvařené slepičí přirození. Ale ty havrany a vrány tam osmažené neměli. Možná je tam nemají. Ty mají kliku, co?

doplněno 13.11.16 15:32:

Různé hady smažené tam měli a kouhoutí varlata v polívce byla prý dobrá a zdravá, na plodnost.

doplněno 13.11.16 16:50:

Zde je ten dokument, který běžel na Prima Zoom csfd.cz/...

pohanka*
hodnocení

0x

Proč by na tom mělo být něco špatného. Však se jedly i veverky, v Jižní Americe morčata. V 60ti letech jsem dostala holoubátka. Vynikající masíčko, jako jemná zvěřina.

Tipuji, že maso bude mít takovou chuť, jako zvěřinka. To nebude bílé, vyhnané, zapáchající chudák kuře.

doplněno 13.11.16 15:26:

Obležení Leningradu: ...nejdříve zmizeli psi a kočky..., věřím, že potom i ptactvo, případně krysy a tak.

rs230
hodnocení

0x

Vraní respektive havraní polévka je delikates.Maso je nepoužitelné protože je hrozně tvrdé .

Vaříte ho třeba 4 hodiny a pořád je tvrdé.Za války to byla běžná strava.Havrani se chytali

do papírového kornoutu, namazáného speciálním lepidlem na bázi klihu.Do kornoutu

se dalo kousek masa s( myši) a havran tam strčil makovici.Kornout se přilepil a bylo

vymalováno.Stačilo je pochytat..

Rs230 : *palec*

Jestli je polévka z těchto ptáků delikatesa? nevím ale je jisté že je polévka z nich výživnější než drůbeží!Za války se jedla nejen polévka z vran ale taky ježci,okapní králíci /kočky/ (to i později a taky dříve viz Babička Boženy Němcové) psi běžně ještě před takovými 20-30 roky...jj lidi nevíme co je hlad!

hodnocení

0x

Havrani se prý dožívají spoustu let,tak jestli chytíte nějakého ,,staříka,,tak ho budete vařit 3 dny a ještě nebude maso měkké,to vás i hlad pak přejde. :--))

hodnocení

Děkuju všem za odpovědi. Zdravím.

doplněno 14.11.16 20:09:

Spíš bych se s nimi chtěla kamarádit než je vařit. Njn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]