Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Rád bych se chtěl dozvědět, proč lidé nemají rádi tyto 2 fonty (Comic Sans a Papyrus)? Díky za odpověď. ![]()
0x
Zdravím,
Comic Sans patří mezi druhy "nevyzrálého" a dětinského písma, kupř. ve firemních prezentacích, v písemnostech s vážnými tématy působí amatérsky až neprofesionálně. Byl stvořen primárně do komiksů, tak by tam měl také setrvat.
Papyrus, totéž, opět "hravý" font s dětským motivem. V rozsáhlém sdělení svým bizarním tvarem mlátí do očí, čím je písmo exotičtější, tím hůře se příjemci text čte. Čili se hodí tak na pozvánky na narozeninovou párty...
doplněno 12.11.16 07:45:
jj, za málo. ![]()
0x
Pozor i na "Times New Roman" → typografové ho považují za jedno z nejhorších písem (a podle mne právem → přijde mi snad ještě horší než Papyrus a Comic Sans).
doplněno 12.11.16 10:21:
@Jofa → To se musíte zeptat jich. Já jsem jen předala, co jsem se od nich dozvěděla. (Nezkoumala jsem jejich důvod, protože mi ten font přijde hrozný).
doplněno 12.11.16 11:36:
Podle mne není možné porovnávat jen ukázkovou abecedu, je potřeba porovnat výsledný text.
Porovnejte si dvě patková a jedno bezpatkové písmo (použila jsem stejný text, fonty arial a georgia jsem musela použít v menší velikosti, aby text odpovídal textu napsanému TNR.

ivzez: Nejsem žádný odborník na tisk, ale zajímalo by mne z jakého důvodu vypadá ještě hůř a typografové jej nemají rádi,
doplněno 12.11.16 12:15:
Samozřejmě o vhodnosti použití lze diskutovat kde ano a kde v žádném případě. Mně spíše šlo o to, co je na tom písmu tak hrozného. Občas jej používám na pozvánky, plakáty...
Na dlouhá sdělení se doporučuje používat písmo BEZpatkové. Times New Roman je PATKOVÝ font. Ty se hodí spíše k menšímu množství textu, do tištěné sazby, novin atp.
Bezpatkové písmo na obrazovce méně unavuje oči, nejsou při čtení "brzděny". ![]()
doplněno 12.11.16 10:30:
Ozdobné fonty je třeba používat s rozvahou!
I já si občas dokument vizuálně "vytuním" zvláštním fontem tak, aby byl výsledný design pro čtenáře stravitelný, ale do písemností, e-mailu, živoťáku je necpu. Nehodí se to. ![]()

0x
To je jako kdybych se zeptal "Proč lidé nemají rádi houby?"
Přišel jsem na to v komentářích v anketě na nová lo/... a trochu jsem hledal nějaké informace o Comic Sansu a zjistil jsem, že lidé si z Comic Sansu dělají srandu a nemají ho rádi.
0x
Nyní je už podobných fontů daleko více, Ale dříve byly v základním balíčku odlišné jen tyto dva.Těmto fontům se smáli hlavně grafici proto, že po něm často sahali lajci, jakožto po dostupném, ale přeci jen rádoby odlišném fontu - třeba do loga, nebo jiné reklamní grafiky, pak vznikali - a vlastně dál vznikají šílené patlanice.
Je spousta stránek, kde si grafici sdílí své "úlovky" s podobnýi počiny... ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.