Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PojistovnaMIsebrala vsechnynasporene penize?

Od: vendy87* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Jako mlada holka jsem si pred 9lety zridila zivotni pojisteni - sporeni a penzijni pripojisteni u pojistovny UNIQUA. Mesicne jsem posilala 2.300Kc. Po trech letech jsm se dostala do financni tisne a nemohla jsem penize posilat. Dvakrat jsem nezaplatila a smlouvu mi kvuli tomu vypovedeli. odkupne cinilo necelych 5000Kc. moc jsem to neresila, rikala jsem si, kdyz to tak pisou v dopise, tak to tak asi bude..Jednou jsem se o tom zminila mymu nynejsimu priteli, a ten mi rikal, ze mi nemuzu vzit moje nasporeny penize, je tomu tak? Muzu to jeste s pojistovnou nejak resit? Dokumenty o me zanikle smlouve jeste mam...

PojistovnaMIsebrala vsechnynasporene penize?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stir*
hodnocení

0x

Prvni dva roky co nasporite bere pojistovna jako sve naklady, vy zacinate sporit az od tretiho roku. Najdete to v podminkach, ale tento postup je nespravny. Nekdy staci, kdyz jim napisete, že si budete stezovat u ČNB, to ppjistovny nemaji rady a kdyz to nepomuze, tak poslat stiznost k CNB

doplněno 06.12.16 13:49:

no ale jestli je to uz sest let, nejspis to bude promlcene...Zivotni pojisteni, penzijni pojisteny a jine produkty se sporenim je cerna dira!

vilik*
hodnocení

0x
Chtěl jsem popsat obecný princip fungování pojištění a jak se liší od spoření, ale vy byste to stejně nečetla, jako jste nečetla smlouvu a její podmínky. Při pojištění se spořící složkou samozřejmě spoříte jen část a ta navíc podléhá jiným pravidlům než třeba ukládání na spořící účet.
V krátkosti, s největší pravděpodobností máte smůlu. A příště se seznamte s podmínkami před podpisem. A váš přítel taky.
xy

popište, jiní si to rádi přečtou...

iz*

Popište, zajímá mne to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]