Nejste přihlášen/a.
na mě udělalo podobný dojem letiště Charlese de Gaulla...je to asi tak 20 let a vybavuji si jezdící schody různými směry, hrozný hukot a protože v ten moment přistálo několik letadel z bývalých kolonií, tak byli úplně VŠUDE (kromě naší 5-členné pražské skupinky - letěli jsme tam přes Amsterdam) samí černoši v lesklých (saténových?) oděvech
) Pak jsme teda přejeli těma schodama jinam a tam už to byl standart...takže Vás chápu ![]()
No já naopak byl minulý týden 2x na letišti Ruzyňském a naopak mě překvapilo, že ve středu a teď v neděli dopoledne tam bylo strašně málo lidí, celkem tam mohlo být max. tak pár stovek, ale co jsem třeba v létě letěl, tak tam bylo možná 10 000 lidí celkem. Jinak, když já mám třeba 14 dní dovolenou přes léto, a jsem na chatě, kde je všehovšudy 500 obyvatel, a jsou dny kdy kromě sousedů a prodavačky v místním obchůdku nepotkáte nikoho a pak musím do práce do Prahy, tak je to pro mě taky vždycky takový šok, to nemluvě o tom, když přijedu hodně pozdě večer v neděli, kdy je klid a je i v Praze prázdno, ale ráno musím v sedm do práce a jedu MHD a z toho klidu a pohody musíte ihned naskočit mezi ty uspěchané lidi, kteří pospíchají mačkají se a všude ten stres a spěch, no hrůza. ![]()
Jojo a hlavne chudaci , ti co bydli v chatarskych oblastech , pres tyden klidek , pohoda tabacek a pres vikend tlupa cechacskych luftaku , co hned grilujou , chlastaj a delaj bordel...
Jinak souhlas , pres vikend v Praglu je mrtvo oproti tydnu.
Holomóc? To je, chlapče, dědina!
Jezdíme 1 x ročně na velký vlakový výlet, sice pro někoho nic moc, ale přesto něco přes 500 km vlakem za den. V Praze na Hlavním nádraží máme skoro 1,5 hodiny čekání. Než nám pojede osobák na Vrané a Čerčany. Lidí jako máku a necítíme se tam vůbec dobře. Jak to řešíme?
Informační centrum. U zdí celkem klid. Stojí tam židličky, i když ne moc. Ale za chvíli se pokaždé nějaké místo uvolní. Manžel si tam sedne, já jdu do Billy na Hl. n. koupit něco k jídlu. Mají tam moc dobré rohlíky /zahnuté/, a něco k tomu. A mattonku. A 2 banány /třeba/. No a nakonec každému eskymo. Je chutné, ovšem nikoliv už za padesátník, jak si ho mnozí pamatujeme. ![]()
Pak sedíme a hodujeme, napijeme se, já násleně hledám pracně odpadkový koš, kterých na Hlav. nádraží opravdu je jako šafránu. Aspoň kolem toho inf. střediska. Mrsknout to pod židli mi nedovolí slušné vychování. A najednou už koukám, že je na tabuli náš vláček na Čerčany! ![]()
Prostě chce to nikde se nemotat, neprodírat davem, nekoledovat si o okradení. Ale někde posedět a vyčkat na další spoj. Pokud jdu něco nakoupit, držet si peněženku v kapse rukou.
No a pak už jen šťastnou cestu. A sednout do správného přípoje.
Jaga.
Jinak, pokud Ti vadí lidé, jeď do Krkonoš. Já šla po hřebenech z Černé hory do Pece. Koncem května. A nepotkala jsem ani živáčka. Ovšem je pravda, že ten den lilo jako z konve a blesky se křižovaly nad hlavou. Ale fakt - nikde nikdo. jen jeden blázen a to jsem byla já!
"...pokud Ti vadí lidé, jeď do Krkonoš..."
Na konci září jsem v Krkonoších byl (Benecko). Skutečně lidí minimum (jeden den mlha jak mlíko, takže jsem neviděl prakticky vůbec nikoho, ale ani ty hory
). Ale zkoušela jste se tam podívat v letní sezóně? Po horských "ztezkách" (občas i dlážděných) proudící davy ve čtyřstupech tam i zpátky... Děkuji, nechci. To radši Bílé karpaty, tam je to ještě jakš-takš snesitelné.
Ale jsme už mimo téma. ![]()
Na hlavním nádraží v Holomócu mají geni(t)ální perony. Každé větší nádraží vyčleňuje pro peron šířku dvou kolejí. Ale v Holomócu je to jen jedna. Takže když k peronu přijedou dva expresy - každý z jedné strany - nastane ta pravá sardinerie. Na davy lidí také nejsem zvyklý, nezvykl jsem si na ně ani během dlouholetého pobytu ve stolici, spíše naopak. Na venkově naštěstí davy nejsou. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.