Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci se naucit lyzovat

Od: nasta odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
chtela bych jet letos na hory naucit se lyzovat. Ale nevim, jak to chodi s instruktorama lyzovani. Musim si ho predem objednat? Jsou k dispozici uz v tech zimnich strediskach? Omlouvam se, ale vazne netusim, proto se takhle ptam. Nikdy jsem na horach nebyla, ani na lyzich jsem nikdy nestala.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

To není absolutně problém, je to jen otázka financí. Lyžování je jedna z nejdražších sportovních aktivit, které znám. To i golf mě přijde v současné době levnější. Když vidím v televizních záběrech, jak se to dneska točí (i bývalý president Klaus má rezervy, i když lyžuje docela dobře, hlavně teda na svůj věk a edoprotézu), tak mě jímá hrůza. Naučit se lyžovat na současných lyžích určitě zvládnete za den.

doplněno 06.11.16 18:15:

Takže vlastně ještě odpověď: kamkoli na hory přijedete, najdete nepřeberné množství instruktorů a škol na lyžování i s půjčovnami všeho, co k tomu patří. Takže stačí si jen vybrat podle stavu své portmonky.

balzerka
hodnocení

0x

Neodhadnu, kolik je vám let.Taky je důležité, jak jste zdatný a učenlivý. Na některých školách se ještě jezdí na lyžařské výcviky.To by bylo ideální. Najděte si Infocentrum té které oblasti a tam se ptejte na detaily. Nebo nějakou nejbližší Ski school. Sami stojí o klienty, tak tam kontakty budou. Jinak jestli máte někoho z kamarádů, který lyžování ovládá, poproste ho, jestli by vám nevěnoval pár odpolední a nevysvětlil vám zásady, techniku. I podle nějaké metodiky pro začátečníky se leccos dá dohnat. Napoprvé stačí malý vršíček bez vleku, jen procítit, co to dělá, udržet balanc a přenášet váhu.

doplněno 06.11.16 18:31:

Lépe bude ptát se v rubrice Sport.

doplněno 06.11.16 18:32:

Lépe bude ptát se v rubrice Sport.

lidus*
hodnocení

0x

Lyžování pro děti s instruktorem stojí 1h/300-500,-,většinou není problém objednat přímo na místě. Někde má škola lyžování šlepr v ceně, jinde si musíte koupit jízdy.

dej
hodnocení

0x
Pokud můžu poradit tak bych si půjčil vybaveni a požádal kamodku nebo kámoše vyjde to lip a naučí te to taky já se tak učil a ted jezdim zavodne :) nic těžkého to není :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]