Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zemský ráj to na pohled

Od: panelakovylenoch odpovědí: 21 změna:

Dobrý večer. Jaký je Váš nejoblíbenější hrad, zámek, tvrz, kostel...zkrátka nějaká historická stavba v ČR? Kdyby jste měli určit vaše NEJ, které by to prosím bylo? Třeba se toho chytí někdo i jako tip na výlet :)

Můj asi Přažský hrad ale to není nic nového..spíš mě zajímají ostatní stavby v naší vlasti?

Děkuji :)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Zámek Hluboká a Křížová cesta na Svatém kopečku patří k mým favoritům ale nejčastěj jsme v Brně na Špilberku a v kostele na Petrově a také v Buchlovicích. V každé i malé vesnici kde je kostel, zašla bych se podívat, ovšem téměř vždy je mimo bohoslužbu zamčeno. Ač je to trochu morbidní navštěvuju hřbitovy a obdivuji nádherné pomníky (hlavně ty hodně staré). Mimochodem vila Tugendhad mě nenadchla, spíš se mi vůbec nelíbila.

martinaa*
hodnocení

0x

Souhlasím se zámkem Hluboká, přidávám Cornštejn a Vranov nad Dyjí (ani ne tak zevnitř, jako zvenčí;)).

doplněno 12.03.13 20:48:

A taky Dívčí hrad na Pálavě:)

doplněno 12.03.13 21:01:

No jasně, ruiny a zříceniny*smich* nejlepší na prohánění a focení;) Ale na Cornu fungují i řízené prohlídky, nemyslete si. Na Dívčí hrad je to zase moc krásný výlet, příroda, vinice, a pak pod sebou vidíte celé pálavské údolí. Nádhera. Popravdě, mě na nějaké obrazy a staré šaty na zámcích neužije...

Zapomněla jsem na Bítov, vidíte:) To už je hrad, ne ruina.

ladinpraha*

Zapomněla jsi na Bítov. A tohle moje rodné město bys taky mohla znát.

Zemský ráj to na pohled
martinaa*

Ale ale... to jsou přece staré Jaroměřice*palec* Jak by ne, dva roky jsem žila u MB:) Ale byly mnohem hezčí, než je přetřely tou šílenou žlutouhnědou... ovšem zahrada je nádherná, o tom žádná. Na na kraji, u benzinky, dělají super pizzu*frajer*

Vidíš, na Bítov jsem si nakonec vzpomněla, stejně, jak teď vzpomínám ještě na lednicko-valtický areál, který je také nádherný:)

doplněno 12.03.13 21:41:

Já vím, ale léta jsme byli zvyklí na červenou, která i lépe vynikla...

ladinpraha*

Tou barvou to přetřeli proto, že to byla původní barva zámku.

Zemský ráj to na pohled #2

panelakovylenoc
hodnocení

Díky oběma za tipy koukal jsem na obrázky ale ty od Martiny kromě Vranova jsou už nějaké zbořeniště *smich* ale pěkný

cestovatel*
hodnocení

Karštejn, Rábí, Křivoklát, Kost, Bítov, Č.krumlov, Děčín, Frýdlant, Chebský hrad, Janův hrad, J.Hradec, Kadaň (můj oblíbený), Konopiště, Kutná hora, Ledeč nad Sázavou, Litice nad Orlicí, Loket (spolu s Křivoklátem zde byl malinký Karel IV), Mikulov, Mladá boleslav, Ostroh, Okoř, Orlík, Pernštejn, Písek (s mostem krásný), Vyšehrad, Přibyslav, Roštejn, Radyně, Rožmberk nad Vltavou, Sloup, Střekov, Točník, Zelená hora

A ten, kterému již kněžna Libuše věštila SLÁVU - Pražský hrad

hop®

Tak proč se ptáš, když si sám odpovídáš? *sok**bzum*

doplněno 12.03.13 21:37:

To má bejt jako školení o českých památkách? *cert*

cestovatel*
hodnocení

Ne já jsem odpověděl do týhle diskuze a napsal jsem jich víc všechny které mám rád neni to snad problém..?

hop®

Hele, panelakovy cestovateli, neřeš to...

A jestli trpíš schizofrenií (rozdvojení osobnosti), tak na to je krásnej zámeček v Praze Bohnicích...

P.S.: ... a nedělej z nás debily, dík...

ladinpraha*

Pere se v něm ten panelákový lenoch s cestovatelem.

hodnocení

0x

Podle mě je nejhezčí Konopiště. A kostel je vcelku pěkný v Kunštátě (je tam krásná malba - jedna z mála, kde není Ježíš na kříži).

zabu
hodnocení

0x

Kdysi se mi hodně moc líbil Český Krumlov. Ani ne tak samotný zámek, spíš to podhradí. Tam to normálně žilo, bydleli tam lidi, normální hospody, normální krámy s potravinami, kousek vedle drogerie. Byl jsem tam letos, a vše vzalo za své. Samá cetka, šáteček, zlato, šíleně předražená jablonecká bižuterie. Pokud člověk necinká dolarama nebo eurama, tak většinou nezájem. Zatím tam nejsou TW stánky, mám ale pocit, že to brzy přijde. Prostě to kouzlo starého města je pryč. Tak jsem zvědavej, jak to bude vypadat, až se tam dostanem zase příště.

danecekdan*
hodnocení

0x

Zdravím,

již několik let trávím dovolené cestováním po hradech a zříceninách ČR a Slovenska a dokumentuji si je. Válení u moře není protě nic pro mě. Všechny tyto památky mají něco do sebe - i když je zřícenina sotva znatelná, vede tam většinou cesta krásnou přírodou a nakonec jste odměněn krásným výhledem. Na zřícenině máte výhodu volného pohybu, narozdíl u mnohdy nudné organizované prohlídky na hradě, a třeba i přenocování u ohně. a když si pak přečtete zajímavosti z jeho historie, i když tam skoro nic není, cítíte se zvláštně. Hrady mají zase jiné kouzlo, pokud Vás zajímá stavební nebo obranná architektura, některé mají zajímavé expozzice atd.

Procestoval jsem kolem 220ti hradů a zřícenin a jednoduše si spočítal, že při jejich počtu kolem 1100 v ČR to do smrti vše nestihnu:(

Těžko vybírat ty nejlepší, jak jsem uvedl, každý má své kouzlo. Do paměti se mi ale hodně zapsal především Kašperk s protějším Pustým hrádkem, jihočeský i severočeský Helfenburk, Choustník, Valečov a také Sloup v Čechách. Ten mě zaujal tak, že jsem se tam čtyři měsíce po návštěvě oženil

Doporučuji hrady.cz, kde je cca 95 procent všech památek a než někam vyrazíte, můžete si jí prohlédnout a něco o ní nastudovat. Pak tam můžete k té navštívené památce přidat své fotky;)

marenka*
hodnocení

0x

Nenapíšu hrad, ani stavbu člověka, ale zemský ráj to na pohled rozhodně je. Český ráj. Komplet. ;) Prachovské skály, Dračí skály, Klokočské skály, Hrubá skála, Malá Skála. *srdce*

danecekdan*

Souhlas krásná příroda a hlavně hodně hradů a zřícenin na relativně malé ploše...*smich*

joudic*
hodnocení

0x

mam rad Tocnik a Buchlov treba

hodnocení

0x

Prrotože jsem starý tramp a dálkoplaz, spíš jsem si připravila nějaké krásné pěší trasy, kde lze i něco vidět. Kde není jedna hospoda na druhé a nedýcháme smrad z výfuků. Místa, kam se dostaneme nejlíp po svých.

Ale když vidím, že sem píše panelákový lenoch a současně i cestovatel, nebudu o tom psát. Ti dva v jednom by se nakonec mohli pohádat, jeden by chtěl jít pěšky doprava, druhý jet vlakem doleva a tak si toho schizofrenika nemohu vzít na svědomí.

Až si cestovateli - panelákový lenochu ujasníš sám, co vlastně jsi, ozvi se. Mám prochozené Krkonoše, Český ráj, Šiumavu, Železné hory, Adršpach a jiné. Zatím to nemá cenu. Jaga.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Hukvaldy a hlavně cesta k nim.Překrásná buková stezka, v létě krásná procházka.

hodnocení

0x

Kolem Berounky, Rakovnicko, Křivoklátsko a zámek Hluboká .

hodnocení

0x

Existují místa která mám rád /rodiště, okolí Moravice, Beskydy, Krušnohorsko/ a místa která ne mě dýchnou něčím větším než je můj pozemský život. Zažil jsem to jen několikrát, ale stálo to za to. Takovým místem pro mě je třeba litoměřický dóm, nebo pařížské Grand Arche.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]