Nejste přihlášen/a.
Dopil jsem si ranní čajíček a k otázce nebo řekněme diskuzi mě dovedla jedna věc. I když je to stokrát omílané, určitě nevadí to nadhodit znovu. Příjde mi (nevím, možná jsem to jen já), ale příjde mi, že se dnešní mladé slečny začínají "rozprdelovat", tím myslím negativně. Neříkám, když cvičí, ale myslím tím necvičící a příjde mi, že se z toho stává pomalu normální věc a vidím to denně. Já jsem mlaďoch, ale úplně stejnou věc mi říkal padesátník, kdy prý to za něj tak nebylo. Možná kec, nevím... Líbí se mi štíhlé, elegantní typy, takový "french style". U některých kluků už od puberty mi zase příjde, že se začíná objevovat svalový nedostatek, neschopnost pracovat, atd. Zase- může to být pouze můj názor nebo to může být tím, že dnešní 35 - 40+ prostě v mládí měli víc pohybu, dělali s rodiči, atd,... když se kouknu na fotky otce a okolí, ať už před vojnou nebo po ní, tak mi příjde, že dřív to byli "víc chlapi".
Co si o tom myslíte vy?
Stačí se kouknout na filmy ze 70-80 let a hned vidíme rozdíl. Dnes když vidím školáky na základce, ať už to jsou holky nebo kluci, tak už tito kluci, i když jsou štíhlejší postavy, tak nemají svalstvo a břicho jim "přetéká", je to žalostný pohled. Ale v hraních her na pc a tabletech-phounech, to jsou machři, to jo..
A co s tím chcete dělat? kdo přidá ke své výšce 10 cenťáků? Jsou věci, které nejdou ovlivnit. Je dobře, že je každý jiný, alespoň si lze vybrat podle gusta. co se líbí Vám, nesnáší jiný a se Vám protiví, miluje jiný...
Aktivně jsem cvičil, vím, co jsou lidské somatotypy ... Taky ale určitě přiznáte, že somatotyp není vše. Stravování, přístup k tělu, apod... Jak píše odpovídající níže- to, jak si postavu vytvarujeme ovlivnit jde. Jsem Endomorf a rozhodně nevypadám jako vaše ukázka. Já taky nikomu nic nevnucuji, chtěl jsem tu otevřít takovou debatu na téma proměny standartů našich těl za určitá období. A jen jako příklad jsem nadhodil, co se líbí mně, je to ale jen takový bonus k otázce, nikoliv podstata...
Jo, doba se změnila, jsem taky starší kus, jako dítě jsem byla tlustá a všichni se mi smáli, ale takový počet mladých grní a ochablých kluků jako dnes, to fakt dřív nebylo. Já si osobně myslím, že dnes je všemi médii diktováno, jak má člověk vypadat a spousta lidí to neustojí, takže buďto se začnou přežírat - evidentní u holek nebo si žijí svůj život u počítače, jako spousta kluků, z kterých venku trčí nesebevědomí na všechny strany. Ono je čímdál horší být sám sebou. Nedávno jsme o tom mluvily s kamarádkou, když my jsme maturovaly - 1982 - tak na tablu byly zastoupeny všechny typy holek - hubené, tlustší, krátké vlasy, delší... Loni maturovala od známé dcera a my ji nemohly na tablu poznat - téměř všechny holky dlouhé odbarvené vlasy, žádná tak akorát, buďto hubené nebo bečky, ani jedna nakrátko...jako stádo. Takže tak, kdo neodpovídá dnešnímu trendu krásy, tak hodí flintu do žita. Jinak se určitě shodneme, že dnešním klukům chybí vojna, tam se museli opravdu osamostatnit od rodiny a ne jak dnes, kdy nejsou v 35 zralí na rodinu, protože si bez maminky ani neohřejí polívku a nebo zase opačný extrém - borci, co všechno mají, všude byli, ale ta lidská stránka kdesi pokulhává.
Genetiku ovlivnit nelze, takže pokud má holka "rozprdeleno", ještě to neznamená, že si dopřává dlabanec a necvičí. Ale pravdou je, že z oplácaných si už srandu kvůli vzhledu nikdo nedělá ( protože má cool boty, triko, kabelku a pije bubbleology... ), protože jich je prostě víc. Opravdu mají méně pohybu, fastfoody na každém rohu a radši courají po obchodních centrech... M.
Neovlivníme, jestli máme postavu typu hruška nebo přesýpací hodiny atd., ale množství svalů a tuku ovlivníme stravou a cvičením. Stačí se podívat na většinu sportovkyň. Pokud nejde o sporty jako sumo, vzpírání, hod kladivem atd., mají do nějaké rozprdelenosti opravdu daleko. Takže za mě ano, dopřávají si a necvičí.
stále se vymlouváte na genetiku a že to nejde ovlivnit - genetiku sice neovlivníme ale to jak si vytvarujeme postavu ovlivnit jde.
koukněte na některé dívky ze zadu - jak mají zařezanou podprsenku, potom kalhoty pod pasem, potom takga ... tim co si oblékají si vytvarují postavu tak, že vypadají jako housenka
Já nemám ráda "vyhublé lidi", myslím si, že trocha tuku je zdravá, ale vše s mírou. A ano, myslím si, že dříve měli lidé více pohybu. My můžeme být třeba chytří jak chceme, ale vše(přinejmenším většinu) se učíme z tabletů, počítačů a mobilů. Tzv.chytré aplikce tomu mnohdy jenom napomáhají. Ale toto je opravdu o individuálních názorech.
Ano, většina národa degeneruje. Kondice klesá, přibývají civilizační choroby v mladém věku. Normou se postupně stává opácanej řízek a ixatá buchta. Lidem žalostně chybí pohyb a informace o tom, jak tělo funguje. Mají falešnou představu, že to vyřeší posilovna, proteinové a energetické nápoje. A zlobí se na doktory, když jejich zoufalou životosprávu neřeší lékama.
To ano, ale musí to být v symetrii... Pak není problém. Myslel jsem tím ale takovou tu asymetričnost... Štíhlý pas, vyprdelený spodek... Jde mi taky o názory na mezigenerační rozdíly a současné stavy .
Jo, ale to, kde přiberete, nemůžete ovlivnit. Někdo přibere rovnoměrně, někdo tloustne jen na břiše, někdo tloustne jen na stehnech a zadku. Podle mě trochu tuku není na škodu, pokud to není obezita.
Neviděla bych to tak tragicky, nakonec "velká prdel-základ rodiny" Někteří si na tom dokonce postavili kariéru- Lopez, Beyoncé... On ten "french style" taky může být třeba za třicet let jak zmuchlaný papír od sekané.
Ona je krása pomíjivá.. tělesné proporce dle mého názoru nejsou ničím, co by mělo být na prvním místě při výběru partnera.
Ale faktem je, že já tohle nějak nesleduji.
Není to žádná urážka, komiko... Napsal jsem to jako názorný příklad. Stará se necítí ani moje babička, o to tu nejde, není to žádná urážka. Nebudeme si ale nic nalhávat, člověk ve 35 není v mládí. Bylo to myšleno tak, že vy a vaši kamarádi jste byli ve dvaceti daleko aktivnější než současní dvacátníci.
Odjakživa v naši rodině byly ženské prdelaté a s prsama, chlapi vysocí 2m a štíhlí. Trochu se povedlo to změnit tím, že se do toho vložila genetická výbava partnerů. Pohybu, jistě měli naši předci víc, makali na poli od dětství a také nejedli to co my. Počítače jsou nutné ale je třeba děti od mala učit i jezdit na kole a necpat je hranolkama a colou.
Myslím, že trendy je jednoznačně hubenost, to máte pravdu., jak u kluků tak holek. Jak tady zaznělo o ochablosti kluků, to jistě souvidí s životním stylem ale taky trendem doby. Steroidový svalovci z 80tých a 90tých let jsou out, ostatně, stačí se podívat, jak vypadají hlavní hrdinové dnešní filmové produkce. Už ze zdravotních důvodů myslím, že je to tak dobře. Samozřejmě, každý má právo na vlastní preference a to je také dobře.
Tak, tak Toktaku. zatím co mi chodili krást třešně a u toho se holt musí vylézt na strom, dnes by ten co mu trochu úrody odnesete, byl schopen žádat odškodnění a odebrání hříšníka sociálkou. My maximálně dostali facku a ještě se naučili rychle utíkat. Dnes musíte děti všude vodit a ani to není zárukou, že se nenajde nějaký obejda, pedofil...
Vraci se moda jak v oblekani, tak v macatosti pozadi, driv se nosily tzv.honziky, dnes si potrebne damy nechavaji zadky umele kulatit, protoze zenska bez kvalitniho zaobleni neni to prave orechove, na tom se vsechny generace normalnich chlapu shodnou, s pulkama hubenyma jak dva strouzky cesneku se muzou chlubit jen nekteri muzi
Já mám pocit, že se ženská postava, během let, hodně mění. Když jsem byla mladá, nejkrásnější ženy měly vosí pas, boky a zadek a plná ňadra. Sofia Loren a vlastně všechny Italky, BB, Laďka Kozderková, Eva Kačírková. Určitě bych si vzpomněla na jména stejně krásných žen, které mi ničily sebevědomí do velkého mínusu. Zachránily mě spodničky a široký pásek na sukni.
Máte pravdu! Chodím na bazén, sleduji a nechápu, že je tolik dívek, kterým nevadí, jak jsou zpuchlé a špekaté. Plno kluků je změkčilých, ixatých a prdelatých. Za jednu generaci jsme stačili takhle zdegenerovat. A tihle lidé mají vydržet pracovat určitě do 65 let! Už teď musí mít zdravotní problémy.
A nejlepší jsou v elasťácích.
Zdravím,
mě někdy děsí, když tu po ulici, a vidím pár - žena rozprdelená, valící se machna a muž s tělem komára, končetiny jak párátka, případně obráceně (tuto variantu tak často nevídám).
Nějak mi neleze do hlavy, jak "toto" může fungovat. Když hledám partnera/ku, tak by jeho/její tělesná konstituce měla být nějak adekvátní té mojí, ne? Mně někdy přijde, jako kdyby dívka/chlapec neměli na vybranou a spárovali se zrovna s tím, "co zbylo". Řeknu-li to hnusně.
Víte co se říká: není důležité jak vypadáme, ale to, co je uvnitř. Mozek, srdce... plíce, játra... M.
Rozumím. Ale tohle je až móóc extrém. Fitnessák se přeci nezamiluje do rozkydlého lenocha sedícího 24/7 u PC.
A je úplně jedno, jakou miliónovou povahou oplývá, tohle zkrátka ta druhá strana nepřenese přes srdce (když ne hned, tak časem), nekompatibilní dvojice.
No a vidíte. Vy stále hledáte a oni jsou spolu, milují se a hledat nepotřebují. A prdí na to, co si o nich myslíte. Nemám pravdu?
Víte, že třeba Helenka Růžičková měla nesmírně krásné manželství? Toto není tvrzení vyčtené z novin. Znala jsem je.
Babčo . Přesně tak. Jestli jim je spolu dobře, tak ona ať má třeba 150 kg a má kohouta na hlavě, on ať má 50 a je celej rezatej
. Hlavně že jim dvěma to klape.
Samozřejmě máte. Já to těm lidem přeju, když jim to klape, mají harmonický a klidný vztah, budiž.
Horší je, pokud setrvávají ve vztahu (nefungujícím) jenom proto, aby zatnuli tipec uštěpačným poznámkám okolí.
balzerko. Pro budoucnost národa jsou nanic jak ti tlustí, tak ti svalnatí, vyhnaný práškama. A to nezmiňuji anorektiky
wehappyfew. A Ty se snad domníváš, že ti krásní, štíhlí, vysportovaní jsou všichni spolu šťastní? Že nesetrvávají ve vztahu jen kvůli lidským řečem? To je přeci úplně stejné.
To netvrdím. Já jen, že v dnešní době je trendy vrhat se ze vztahu do vztahu střemhlav, hrrr a bez váhání, který je předem odsouzený k nezdaru. Najít si správný vztah a dát mu pevné základy, to je dneska umění.
Nevzpomínám si, že jsme jako mladé holky nikdy mluvily o dietách, ani jsme se stále nevážily. A většina z nás byla štíhlá, ale měly jsme opravdu hodně pohybu. Všude si doklusat pěšky, autama jsme nikam nejezdily, většina chodila 2x týdně do Sokola.A když příjdou vnučky, neustále řeší diety, správný životní styl, posilovny a já nevím co ještě.
Přidám sem skutečný příběh.
Asi před 40 lety se narodilo děvčátko. Maminka ho nechtěla, tatínek o něm asi ani nevěděl. Dostalo se k bezdětným rodičům, kteří z místa a data narození a barvy kůže holčičky usoudili, že tatínkem byl kubánský sezónní dělník. Malá mulatka rostla do krásy. Když dospívala v mladou ženu, byla se svým zjevem docela spokojená, jen ten zadek. Ta obrovská pr*el. Nenáviděla své pozadí, které v genech zdělila po svých tmavých babičkách a prababičkách.
"Nechci tu pr*el, nechci, ji nechci." Cvičení ani diety nepomáhaly, byl to genetický znak. Usilovně myslela na nechtěnou část těla. A možná nezdědila po svých babičkách jen tělesnou konstituci. Možná i trochu schopností voodo či černé magie...?
Jedno ráno ji našli těžce zraněnou ležet u silnice. Přežila. Ale bez zadku, zato s vývodem a berlemi na celý zbytek života. Takové to bylo pěkné děvče. A mělo přesně takovou prdelku, jakou si dnes mnohé ženy nechávají pomocí injekcí či jiných vycpávek vytvarovat.
Všechno je relativní. I lidská krása.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.