Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protipravni jednani

Od: simonaa* odpovědí: 10 změna:

Predem vsechny zdravim a dekuji za odpoved. Chtela bych se zeptat, jestli bych mohla zadat soud o financni odskodneni, za neustale vyhruzky, podvodne jednani na mou osobu? jedna se o majitele baraku, kteri se mne snazi vyhodit a neustale mi vyhrozuji, posilaji vypovedi z bytu dale falesny znalecky posudek, ze nemohu uzivat radne byt a dalsi a dalsi naschvaly ... Pokud ano prosim napiste mi bud odkaz kde se o tom neco doctu, pac presne nevim jak to spravne formulovat a tudiz nemohu nic najit, mozna i proto, ze to neni mozne, ale nechci to jen tak vzdat, proto Vas zadam o radu.Jeste jednou moc dekuji s pranim hezkeho dne simona

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

0x

Soud ti žádné finanční odškodnění nedá. Zažalovat můžeš majitele baráku za nemajetkovou újmu (šance na výhru mizivá). Pokud tě podvedl nebo ti vyhrožuje, obrať se na Policii a podej oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu (podvod, vydírání, nebezpečné vyhrožování, popř. útisk). Skutkové podstaty těchto trestných činů najdeš v Trestním zákoníku, snadno to vygoogluješ.

Ale jestli máš představu, že napíšeš soudu "domácí je ksindl a dělá mi naschvály" a oni ti pošlou mega na účet, tak budeš hořce zklamaná... Soudy pracují pomalu, inkasují nemalé soudní poplatky (pochopitelně je platí ten, kdo žalobu o nějaké peníze podává) a výsledek je ve tvém případě dost nejistý... Spíš bych to viděl na trestňák, ale pozor - pokud domácího obviníš např. z vydírání a ono se mu neprokáže, může prozměnu on zažalovat tebe za křivé obvinění.

hodnocení

0x

Tvoje otázka je velmi obecná, Simono, chtělo by to něco konkrétního, aby se dalo zodpovědně odpovědět, poradit. Jezevec má pravdu. Pokud nemáš pádné důkazy, policie to odloží, protože asi půjde o tvrzení proti tvrzení. Soud se dá urychlit podáním návrhu na předběžné opatření, to bývá do měsíce. Ale stojí to peníze, předem, které, pokud nebudeš úspěšná, ti nikdo nevrátí. Chceš-li něco podrobnějšího, napiš mi vnitřní poštou.

hodnocení

0x

Protiprávně jednáte hlavně vy. Není to váš barák a vy ho užíváte bez souhlasu a proti vůli majitele. Odstěhujte se a máte to vyřešeno!

doplněno 04.11.16 16:28:

Iviku, píše tazatelka, že jí majitel posílá výpovědi? Píše! Co více by měl majite domu dělat, aby pochopila, že chce aby se vystěhovala?

ivik*

Pro babkazov: Zase jedna z Vašich fundovaných odpovědí...Jak víte, že dům tazatelka užívá bez souhlasu majitele a proti jeho vůli? Co na Vaši odpověď admin?

doplněno 06.11.16 06:54:

Pro sys:Mohu vědět, kde se v mojí reakci vyskytuje vulgarita? Není náhodou mnohem útočnější odpověď od babkazov?Nedivím se, že sem už mnozí uživatelé poradny chodí jen sporadicky a nebo vůbec.Buďte objektivní a přečtěte si, co kdo a jakým tónem píše...

doplněno 06.11.16 08:52:

Pro sys: S vámi nemá cenu nic řešit a na nic poukazovat,jste jednoznačně zaměřen jen na někoho.Odpověděla snad babkazov na dotaz? Asi těžko!Měl byste spíš napomínat její reakci,která mě upoutala a musela jsem napsat to, co jsem napsala...

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 06. 11. 2016 09:18:09
Z2 - je zakázáno napadat ...
Z1 - jak tento příspěvek odpovídá na daný dotaz?
Bylo by vhodnější reagovat na tazatele, než hodnotit příspěvky druhých.
Babkazov reagovala na tazetelku, na to, co z jejího dotazu vyčetla. Pokud se někomu příspěvek nelíbí, má možnost jej ignorovat, případně použít tlačítko Nahlásit. Cokoli jiného pouze zapleveluje vlákno a rozsévá nevraživost mezi rádce.

hodnocení

0x

Čtu tě ještě jednou a pozorněji! A máš tam, tedy s těmi majiteli, nějakou nájemní smlouvu? Pokud ano, mají právo ti dát, podle podmínek smlouvou daných, dát výpověď a po uplynutí lhůty tě soudně vystěhovat. Pokud žádnou smlouvu nemáte, mohou tě ještě dnes vystěhovat na ulici, protože tam bydlíš neoprávněně. Pokud tedy smlouva není, můžeš být jen vděčná, že tam ještě bydlíš. Prve mě to nenapadlo, vycházel jsem z toho, že tam bydlíš OPRÁVNĚNĚ.

jezevec*
hodnocení

0x

Taky jsem to přehlédl :) Takže pokud ti posílají výpovědi z bytu, jsou dvě možnosti :

a) máš nájemní smlouvu, pak musíš výpověď buď akceptovat, nebo dál bydlet a čekat, až tě dá majitel domu k soudu. Pak se buď vystěhuješ na základě soudního příkazu, nebo podáš žalobu pro neplatnost výpovědi, počkáš, jak soud dopadne a pak buď budeš dál bydlet a majitel ti bude dál dělat peklo, nebo tě nakonec stejně vystěhují a ty zacáluješ všchny ty soudy.

b) nemáš nájemní smlouvu, pak není o čem a můžeš se jen modlit, že tě nepřijde uprostřed noci vystěhovat komando Rusáků (což je varianta, kterou bych volil já být na místě majitele domu, který se nemůže neoprávněného nájemníka zbavit).

Tak jako tak, pokud nemůžeš majiteli domu dostatečně dokázat spáchání trestného činu (viz předchozí odpověď), šancí proti němu moc nemáš. A upřímně - radši bych se odstěhoval, protože i kdyby soud nakrásně prohlásil výpověď za neplatnou, ta další, kterou ti majitel domu dá, už bude určitě právně OK a budeš akorát déle trpět a víc platit...

Pokud tě bude muset vystěhovat soudně, případné soudní poplatky jsou pochopitelně za tebou...

hodnocení

0x

jak123 + Jezevec - Pokud tazatelka získala v minulosti tak zvané "užívací právo k bytu" (dekret) ještě od OPBH, nemusí písemná smlouva existovat a pronajímatel to musí brát, jako by existovala. V tom případě přešel nájem na dobu neurčitou automaticky na nového pronajímatele (například při restituci, či koupi dommu) za stejných podmínek, jaké platili v minulosti. Obě strany se tak musí řídit podle NOZ.

hodnocení

0x

Prro jezevce: To ano, ale ví tady někdo, jak se opravdu věci mají? Těch možností je několik a je na Simoně, aby je osvětlila, pokud vůbec nějakou pomoc chce, nebo jen chce bědovat. Ještě by mohl pomoci mediátor. Žádal jsem ji, aby napsala vnitřní poštou a můžeme zkusit řešení cestou neveřejnou, tedy, ne tady. No, je to jen na ní!

iz*
hodnocení

0x

Nedoplníte-li informace, nelze adekvátně odpovědět.

Nepředpokládám, že by Vám soud vyhrožoval nebo "podvodně jednal na Vaši osobu" → co vlastně tím obratem míníte?

Pokud Vám někdo vyhrožoval, můžete se obrátit na policii.

Občanský zákoník upravuje i možnost výpovědi nájemní smlouvy. Vypovědět smlouvu mohou obě strany → pronajímatel i nájemce. [Stejnou možnost – vypovědět nájemní smlouvu máte i Vy.]

Co míníte "falešným znaleckým posudkem"?

Pokud nevíme, co máte přesně na mysli, nemůžeme Vám pomoci ani s přesnou formulací...

repkin*
hodnocení

0x

Bohužel některé osoby považují to, že majitel chce nájemné za vydírání. To, že jim posílá výpověď z bytu taky za vydírání a to, že je pak přijde soudem určený vykonavatel vystěhovat za podvod, protiprávní jednání a pomalu snad i vraždu. Z toho co tazatelka uvedla se o žádný trestný čin nejedná. Možná pokud by to trošku rozvedla, tak eventuelně ano. Pokud byla výpověď z bytu doručena, tak bacha na to, pak přijde soud, soudní vykonavatel a je na ulici. Proč si myslíte, že je znalecký posudek falešný? Chce tak z bytu vyhodit jen Vás nebo i další nájemníky? Myslím si, že pes bude zakopaný někde jindy, tak jako vždycky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]