Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovni uloha z matematiky

Od: dylinka odpovědí: 10 změna:

Ahoj vsem,mam zajimavou ulohu hadanku z matiky a sem zvedava jestli nekdo najde reseni: :) :)

V chovatelskem krouzku v klubovne se seslo 10 devcat. 7 z nich si privedlo krasneho pejska, 5 z nich melo bobrika a 4 mely krasne kozicky. Pak prislo 5 chlapcu a kazdy mel na rameni velkeho ptaka a na cepici pero. Otazka je:

- Kolik bylo celkem v klubovne zviratek?

-Kolik bylo celkem v klubovne ptaku a kolik per?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordslayer*
hodnocení

0x

Mám takovej pocit, že tohle není o matice, ale o dvojsmyslném zadání.

jabraka*
hodnocení

0x

Dylinko,ještě jsi tam byla ty,takže připíšeme jedno čuňátko.

JB

tachosh*
hodnocení

0x

Takže mělo by tam být 21 zvířat, pět ptáků a pera se nedaj spočítat, pač ptáci jsou opeřenci...

dylinka
hodnocení

Spatne nachytal ses :) Bylo tam celkem 12 zviratek, a ptaku tam bylo 10.

Prijdes na to kdesi udelal chybu?

tachosh*

jojo... bral jsem to podle toho na rameni, jednotné číslo... vím kde je chyba... ale zvířat mi přijde málo

tachosh*

Tak jsem to propočítal a vyšlo mi 13+ zvířat

dylinka
hodnocení

A proc 13+ zvirat? Tak napis jak si to pocital...

tachosh*

no deset ptáků, jeden pes, jeden bobr a kdyby bylo psáno kozička, bylo by jich 13, ale je psáno kozičky, takže by jich mělo být víc než 1

dylinka
hodnocení

Tak ses uplne vedle :)

7 pejsku a 5 ptaku je 12 zviratek celkem. 5 z devcat melo bobrika, tech dalsich 5 se totiz holi! 4 mely krasne kozicky a 6 jich bylo plochych jak zehlici prkno!

A ptaku bylo celkem 10 protoze bylo 5 kluku a kazdy mel 1 ptaka na rameni a 1 v kalotach. Ale tech 5 se nepocita mezi zvirata :-D :-D

hodnocení

0x

Tak nějak tuším, že se nám opět vrátili naši staří známí... Nyní je to zatím dylinka a kanec. Kdo poradnu pravidelně navštěvuje, ví své...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]