Nejste přihlášen/a.
V PC jsem měl 4gb operační paměty, dokoupil jsem další 4gb, celkem mám tedy 8gb. Ve vlastnostech počítače mi to ale pořád píše 8gb (využitelných 3,25gb). Je nějaký způsob, jak využít celých 8gb?
máte systém 32bit - potřebujete mít instalovaný 64 bitový systém, tj. kompletní přeinstalace windows
PC je tak rychlý, jak rychlá je jeho nejpomalejší část.
Díky přeinstalaci OS budete mít PC "jako nový" - první měsíce se jistě tak nesekal ani s 2GB ramky. Pokud nemáte daný OS, na aukru jsem právě kupoval jednu z mnoha za 380,-Kč W7 PRO vč. štítku COA. Aktivace je vlastně "reaktivací" - odzkoušeno již na 3 PC a je to legální.
Jistě díky ramce a grafice budete zase v pohodě fungovat, jen s tím procesorem nemůžete chtít hrát nejnovější hry náročné na operace...
Ta grafika a ramky budou jistě za 64bit velmi rády a jednou za čas.. třeba rok nebo dva, je přeinstalace PC zdravá.
Záleží ještě na dalších parametrech PC a programech, které možná ani nepoužíváte...
Nemám MS Office - stačí mi libreoffice. Prohlížeč jeden, správa fotek jeden, přehrávač videa jeden... NERO bych nechtěl ani zdarma...
Prostě počítat s tím, že PC potřebuje i volné místo na HDD a neinstalovat každou blbost, byť je zrovna zadara.
o.k. rozumím... dokážete ještě poradit, jestli to má se starší sestavou smysl? 64 bit systém jsem tam měl instalovaný původně ještě se 2gb, ale neskutečně se to sekalo a vše hrozně trvalo, tak jsem to po dvou dnech přeintaloval na 32 bit. Mezitím jsem upgradoval na 4gb a teď na 8gb, procesor je stále původní Athlon X2 2,6 GHz, grafika dobrá 730 GT. Podle mě hodně záleží na tom procesoru, tak se obávám, že to chodit svižně nebude ani s 8gb, co myslíte Vy?
zlepšení poznáte...já to řeší i tak, že instaluji starší verze programů, které nemají takové výpočtové a grafické nároky na pc..ale jejich funkce mi stačí..třeba winamp, total commander...atd..
No 64 bitový systém zvládne ovládat 8 GB RAMky. 32 bitový zvládne ovládat max. 4 GB. Udělal jste 2 protichůdné věci. Samotný 64 bitový systém se stávajícím HW nezrychlí, ale 8 GB mu pomůže. Do 32 bitového je 8 GB zbytečně moc a neumí s tím pracovat.
Pokud máte 8 GB ramky, doporučuji se vrátit k 64 bitovému systému, abyste mohl využívat celou ramku.
Operační paměť je něco jako pracovní stůl. Aby se na pracovním stole dobře dělalo, musí být větší, než potřebujete. Na menším pracovním stole se dělá špatně, protože pořád musíte něco schovávat, skládat, překládat z místa na místo a každou chvíli něco hledáte.
S RAMkou je to podobné. Vždycky musí být větší, než jakou skutečně potřebujete. Jinak váš PC začne schovávat, skládat, překládat z místa na místo a každou chvíli bude něco hledat. Dělat na počítači s nedostatečnou RAMkou je hodně tvrdá zkouška trpělivosti. O tom něco vím.
No a k tomu 100% využití. Na sto procent RAMku nikdy nezaplníte, stejně jako nikdy úplně stoprocentně nezaplníte hard disk. To nejde. No a navíc, když jste normální uživatel a ne nějaký vývojář hardwaru, pak ani nemáte důvod proč se o to snažit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.