Nejste přihlášen/a.
Krásných míst je kolem nás nepřeberné množství, ale většinou má člověk jedno oblíbené, přesněji takové, kde je nám krásně. Jedu po cyklostezce, po pravici řeka a vlevo skály, dojedu na jedno místo a tam je příjemné, dřevěné posezení, stůl s lavicemi a stříškou. Sednu si, dívám se na řeku...vloni kolem Vánoc bylo teplo, manžel s kamarádem šli na pivo a hleděli na mne jako na blázna, že se mi někam chce jet a už vůbec nechtěli jet se mnou. Většinou tu se mnou sedí můj kamarád a vedeme nekonečné debaty, ale klidně zde posedím i sama. Oblíbených míst má člověk hodně, ale jedno je to nej...
Ted co chodím běhat s kočárkem a"dálkové"vycházky,tak některá místa jsem si oblíbila.U řeky s lesem,V lese na vyhlídce na město...Děti spaly a já mohla vytáhnout kafe a mít chvilku klid.Ovšem teď jak opadlo listí a obloha je často šedivá,tak už se mi tam tak nelíbí,jako když svítí slunce.Dneska vylezlo,takže zase bude pohoda,ale bez slunce a barev přírody nemůžu najít/nemám hezké,oblíbené místo.
..ale jinak v celém Českém Krumlově jsem jak ryba ve vodě,hrozně si tam užívám každé místo.Miluju to tam i když je to už hodně profláklé,dříve to bylo milejší.
Jasně, že sluníčko vše rozsvítí, když je cahota,studený vítr a do toho mrholí, nejvíce se nám líbí doma, ale přesto, některá místa jsou pěkná celoročně.
podbrdny, co jste v Berouně mimo pivovaru viděl? Máme zde medvědárium s večerníčkovskými medvědy, bohužel jeden vloni pošel.
Maky, zdravím,vidím, že jsme "skoro sousedi"- přes Brdský kopec, já jsem z okolí Mníšku, proto ten můj nick Toho médi je mi líto, mám pocit, že to byl Vojta? Byl jsem tam s kamarády na turist.akci vloni - šli jsme z Nižboru přes rozhlednu Děd do Berouna na Městskou horu a dva médi jsme tam viděli
Jinak tam máte moc hezky, jedno s těch mých oblíbených míst je Tetín - chodili jsme s přítelkyní ze Srbska přes Kodu do Tetína, tam na těch lavičkách na troskách hradu se pěkně sedí a rozjímá, pak sejdeme přes trať podle Berounky do Berouna. A letos jsme šli s turistama z Loděnic do hornického muzea Chrustenická štola, moc pěkná expozice ( Solvayovy lomy ze Srbska přes Bubovické vodopády a pak přes vyhlídku na skále nad Svatým Janem,a pak do Berouna jsme šli před pár lety ). A pak přes rozhlednu Lhotka opět do Berouna, to byl můj poslední výlet, tam už jsem měl takovou předtuchu, že už toho moc nenachodím... Snad se to koleno ještě dá dohromady, i když už na dlouhé výšlapy už to asi nebude, spíš na to kolo...
Pobrdny, tu lavičku na Tetíně, když se projde hřbitovem a je tam úžasný výhled na Berounku a na skály, tak tu lavičku znám a to místo mi též přijde úchvatné, jako ostatně mnoho jiných. To jste měli nádhernou trasu na výlet, jak to popisujete.
Také už toho moc nenachodím, vážím si své "opravené " nohy a tak vše absolvuji na kole, aby mi co nejdéle vydržela. Proto jsem vzdala ty Bubovické vodopády .
Pocházím ze ˇŘevnic a to jsme též byli skoro sousedi přes kopec, často jako dítě jsem šla s rodičema procházkou až na Skalku, no to je již opravdu dávno. Pávě jsem byla na srazu v Řevncích - po padesáti letech od ukončení školy.
Máte pravdu, přesně tu lavičku myslím, resp. je jich tam víc, za hřbitovem a pak přímo na té zřícenině hradu Tetína, tam je to asi nejlepší, kdysi jsme si to našli v Astru, že je tam hodně pozitivní energie a pak jsme tam jezdili čas od času v každém ročním období, když docházela životní šťáva, si tam dobít baterky Řevnice taky znám a Skalku samozřejmě taky, pak jedu po hřebenovce třeba až na Plešivec, takové magické místo, které je pro mě úplně nej
Narozdíl od toho Tetína a Skalky, kde výhled ruší hlukem ty nešťastné dálnice, je na tom Plešivci opravdu nádherně, prastaré hradiště (3000let před n.letopočtem), snad se tam teď nenavalí davy... Rádi jsme též chodili Ztracenku - autobusem do Třebenic a pak podle Vltavy do Štěchovic kolem Štěchovické přehrady, nádherná kozí stezka po skalnatém úbočí kaňonu Vltavy, podařilo se mi i domluvit exkurze na Slapské i Štěchovické přehradě a elektrárně.. Taky Vám přeji hodně štastně naježděných kilometrů na kole, já už se těším, že se doufám zadaří a na jaře ho zase osedlám
Tak těch rušivých dálnic v úvozovce jsem jsem postřehl také. Je to ale dnešní doba. prostě se musime (a naše zboží) nějak dopravovat). Jinak pro mě je docela dobré místo (kam se nedostanete, jinak jen na kole, nebo pěšky) vrchol Stožce. Zajímavé je také jezírko, ale tam cizí lidi nemají moc rádi. Prostě hřebenovku doporučuji každému projet a to mám na mysli až od Radotína (tam je surové stoupání) Až na Písek - to je vlastně jediná středočeská sedmistovka (nebo cesta obráceně). Shodou okolností jsem v Brdech i sloužil jako voják. V Jincích a na Valdeku. To stálo za to. Tam bylo koncem února metr sněhu a přijel jsem do Prahy a tam bylo jaro.
mp, tak to budeš znát oblíbené místo mého dětství v Jincích -skála nad Litavkou. A v jeskyni pod ní jsme si dělávali ohníčky.
pro Balzerka, tak tam jsem se nedostal, ale minulý rok jsme jeli Z Hostomic právě na Písek (Je tam taky řízení letového provozu) a pak jsme narazili na takovou hájovnu (zjistil jsem, že se jmenuje Komorsko) a tam je krásný výhled na Jince z druhé strany. A pak cestou na Dobříš jsem poprvé projel muničním skladem U svaté Anny. Taky dobrý
Ten Stožec je taková křižovatka, pěkná uprostřed lesů. Jen škoda, že tam v 80-letech postavili tu raketovou základnu Klondajk, jako kluk jsem tam jel s tátou jedno léto na Stožec ještě než to tam vojáci uzavřeli, to byla paráda, protože se jelo furt po hřebeni, skoro po rovince. Pak jsme tam jeli o pár let později a už jsme to nemohli poznat - cesta končila v plotě s ostnatým drátem Od té doby se musí z hřebenovky u Třebízského dubu sjet vlevo dolů, buď po asfaltce lepší, ale delší cestou kolem hájovny Knížecí studánky, nebo po červené hrbolatou lesní cestou samý kořen a pak zase vystoupat nahoru na Stožec. Ze Stožce se dá pak dojet po červené k zeměmeřičské věži Studený vrch, která je o víkendech přes léto otevřená jako rozhledna, často tam na ohníčku opékají klobásky
. Nebo ze Stožce sjet přes hájovnu Jelení Palouky do Hostomic, nebo na druhou stranu do Všeradic.
Maky,zBerouna je krásná cyklostezka dokonce až z Nižbora a dá se podle Berounky dojet až do Karlštejna,.když je hezky,není nad tu pohodu.
JABRAKA
Blbý je, že ze Srbska přes Karlštejn až k nám do Hlásné Třebaně se musí jet po silnici. Na druhou stranu, kdyby někdo vybudoval cyklostezku podle vody, tak jsme jako hospoda vyřízeni. Ale to se nestane. Tam je spousta soukromých pozemků, a to nikdo nepustí. Osobně mám rád i trasu z Hlásné do Prahy domu na Zahradní Město (cca 39 km, převýšení asi 250m, ujedu to tak za 3 hodiny). Je to trochu komerce, od Zbraslavi se setkávám i s různými živly (jako na kole 40 km/hod, když proti Vám jde maminka s dětmi, tak to promiňte). Z centrem přibývají různí extravaganti, ale to zase k Praze patří. Prostě si to užiju. Trochu mě zchladí Krčský kopec (převýšení 70 m). Ale pak už svištím přes Spořilov domů.
Letos jsem tam jel jen někdy v červnu, a na té cyklostezce z Berouna do Srbska byla cedule, že to tam bude od července uzavřené snad kvůli filmařům, tak už jsem tudy raději potom nejel. Tenhle silniční úsek Srbsko-Třebáň není nic moc, hlavně kvůli těm blbcům v autech, co tam v těch úzkejch serpeninách jezděj hlava-nehlava...Člověku na kole nezbývá než zatnout zuby a šlapat a modlit se, aby ho někdo nesejmul... Ale pak z Řevnic je krásná cyklostezka až na Smíchov...
Jabrako, tuhle cyklostezku opravdu hodně využívám, častěji směr Srbsko, ale někdy i směr Nižbor, pak po silnici až do Strádonic a po druhé stráně řeky zase zpet do Berouna...možná se na této trati někdy budeme míjet
/zvláštní znamení - jedu jako šnek /
To je pěkná otázka. Takových míst mám víc, ale vybrala jsem ty dvě nej - hrad Pernštejn, ovšem nejet autem a pěkně pěšky od vlaku a Svatou horu nad Příbramí. Tam je moc fajn a teprve nedávno jsem se dozvěděla, že je to vysoce pozitivní místo.
Dajko, u nás je také hodně silně energetických míst, např. u staletého dubu, památného, možná ještě staršího, ted nevím, když si tam člověk stoupne, je to cítit, prostě krása.
Milovala jsem Moravský kras-Punkevní jeskyně,Teplicko-adržbašské skály, bohužel tam už se nikdy nepodívám a tak mám ráda místa, kam se dostanu na inv. vozíku a manžel to nemá místo posilovny.
Milá Liduš, to zní jako trochu skepse, ale stejně nevěřím Vám (že se tam nepodíváte). Dneska, kdy slepý lezec je schopen zdolat téměř osmitisícovku, abyste nedala nějakou jeskyni, či výhled - nevěřím. Na Moravě jsem byl jen párkrát, ale třeba jeskyně byly super. Já žiji v Českém Krasu a pod Brdy (taky brzy píši Podbrdnému o svých místech) a je to tady taky docela pěkné.
Mám takové místo. Na Žermanické přehradě, v málo obsazovaném kempu s přívěsem se spící rodinou za zády. Hodně brzy ráno, tiše jsem vypadla z pelechu, uvařila si kávu, nahodila pruty do vody, hodila deku přes záda, pes se mi stulil v klíně. A já se dívala, jak sluníčko vstává, cáry par se válí po hladině, ptáci koncertují, já piju tu horkou, voňavou kávu. Jestli existuje nebe, ráj, tak právě tahle chvíle na tom místě.
babkazov, vidím to jako živé a moc by se to líbilo i mně, mám kamarádku, která je vášnivou rybářkou a podobně, jak popisuješ, to "praktikovala" , ale jinde, občas jsem za ní zajela a seděla s ní u řeky
A já to jedno nej mám. Mám jej tak ráda, že bych tam jednou chtěla spočinout. Ne v těsné urničce společně s despotickým tchánem a pomatenou tchyní, ale sama, volně, svobodně, proplouvat ta místa, která jsem za života měla tolik ráda.
Kdo mě zná, už ví, že je to moje Sázava. Dcera mé přání zná, ale vrtí nad ním hlavou. Tak kdoví, kde jednou můj popel skončí. Bude mi to pak už asi /teda určitě/ jedno. Mrtvý prd ví. A vo tom to je!
Ale když se podíváte na jarní Sázavu, musíte uznat, že hezčí místo snad už ani nemůže být. Jaga.
Babojago...jedním slovem krása.
Co se týká tvého spočinutí, podívej se na to jinak. Říkáme...můj popel, moje ostatky, moje tělo...to jsem já? Tu schránku používám JÁ jen na to přechodné období bytí zde na zemi v tomto životě.
omlouvám za tykání, to nějak samo
Nej: Místo s minimálně poskvrněnou přírodou, konkrétní palouček obklopený lesem ze 3 stran a ze čtvrté pásem trnek. Slunce tam zapadá za starou hrušku u pole. Malý deštík se přečká pod smrkem s hustou korunou. Nikdo kromě zvěře tam snad nechodí. Je tam ticho. Hřiby případně počkají. Toho kyslíku ze stromů okolo...často mi pomohl "posunout se dál".
Ve svém věku jsem už projel a užil republiku od Šumavy-Srní a Modrava,přes Mariánky a Karlovy Vary,Ústí nad Labem,Chomutov(Kovářská)Litoměřice,Mělník,Liberec,Mladá Boleslav,Kolín,Beroun,Kladno a RakovníkA na Jih Strakonice a České Budějovice až do Č.Krumlova a na Lipno-.Všude jsem pobyl a všude se našla řada míst na podívání a užití.A na Moravě také.Od Ostravy ,Olomouce,Rožnova,Zlína Hodonína a Uherského Hradiště,po Brno, Břeclav a Náměšť nad Oslavou,To jsou překrásná místa.Také Jihlava,Kutná Hora a Benešov.Vše mohu doporučit,všude jsem pobyl a užíval.
A to nemluvím o Slovensku-.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.