Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny milé Rádce,
Často si pokládám otázku,jestli jsem něco neprošvihl.Aby jste rozuměli,v dětství jsme si jako děcka hrály,blbly,honily se.Dnes jsem puberťák(možná to bude tím) a připadá mi,že si člověk v dospělosti nic neužije.Už nemůžu říct,pojďte hrát na schovku.Jenom se sedí doma u pc a to mě štve.Prý,že jsem staromódní,říkají ve třídě.Jinak když přijdu třeba na oslavu 50 strašně si to užívám.Nikdo není drzý,povrchní atd.Nějaké slušně vychované dítě přijde do třídy,kde jsou nějací sígři,děcko se třeba nezmění,ale aby se s ním někdo ve třídě bavil,musí se přetvařovat,je to hnus.Když jedu za svými prastrýci,říkám si,jestli i oni tohle zažívali.Jsou na sebe milí,mají supr vztah.Nevím,hlavně i kantoři nepředávají hodnoty.
Je to věkem, zřejmě jste trochu "napřed". Já jsem měla něco podobného. Moji vrstevníci mi vždy připadali drzí, hrubí, nevychovaní, povrchní... Po dvacítce se z nich většinou stali normální lidé, se kterými se dá o ledasčem na úrovni "pokecat".
A s tou "staromódností": to může být i povahou; záleží, co je tím myšleno.
Mně vždy říkali, abych se vrátila do 19. stol. Možná měli pravdu (a platí to pořád). Jsem zkrátka v mnohých ohledech takový staromilec, nijak mi to nevadí a hlavně to už nikdo moc neřeší — alespoň ne přede mnou.
Nevím tedy, zda to není nějaká bouda, pochopitelně (že už jich tady bylo dost), ale slovo "kantor" užívají v mém okolí jak někteří mí vrstevníci, tak i mladší (puberťáci). My jsme to doma nikdy nepoužívali, ani prarodiče, nikdo. Každá rodina má do jisté míry svůj slovník, takže bych to tak brala.
Dítě, zaujala mě tvoje poslední věta: "Kantoři nepředávají hodnoty." Jakou máš představu, že by to kantoři měli dělat? Třídu mají plnou rozjívených děcek, která mají něčemu naučit. Proto přece škola je! O jakých hodnotách mluvíš a jak a kdy by je kantoři měli předávat?! Škola by měla hlavně učit a na "hodnoty", ve tvém pojetí, by měla být rodina.
hs, naprostý souhlas! Mě ještě zaujala ta absence mezer před interpunkcí, takhle mladí nepíší, ti to mají pod kůží, takhle píší jen někteří staří. Tady z nás někdo dělá blbce, nebo trolluje.
mezera samozřejmě po interpunkci
No nevím, ale moje dítko zásadně nedělá za interpunkcí mezeru a mohu mu to vtloukat do hlavy, jak chci, stejně si to nepamatuje. Co tím chci říci? Že dotaz nemusí být od staršího člověka. Moje dítko je docela mladé.
"...takhle mladí nepíší..."
Ale to je omyl. Takhle právě píší především mladí. Tenhle zlozvyk vznikl při psaní SMS, u kterých je potřeba šetřit každým "zbytečným" znakem, tedy i mezerou. Neznám nikoho nad 25 let, kdo by úmylně vynechával mezery po interpunkci.
Já znám – můj otec, například. Pravopisně píše dobře, ale tímto všechny svoje texty "shazuje" o několik úrovní dolů (a můžu mu to opakovat, jak chci).
Já myslím, že hodnoty by měli předávat všichni, kdo pracují s dětmi a mládeží. Rodiče/ prarodiče především, ale ti ostatní také nejsou "z obliga".
Hejkale, díky za informaci. Ono se těch trollů zde bohužel hemží poněkud hodně a člověk má potom tendence je vidět na každém rohu.
To je dobrý. Myslel jsem, že mi pomůžete, ale vy řešíte blbosti.A co to je za poradnu, kde se dá zjistit, co kdo, kolik napsal. To mohou pouze registrovaní? Trotl a spol.?
Admin a moderátoři vidí IP, jinak nikdo. Mimochodem, já jsem vám odpověděla. Podle mě to za pár let přejde a zatím to zřejmě musíte vydržet (nebo najít někoho, kdo je v podobné situaci, a s tím se přátelit).
Nikoliv registrovaní, ale poze administrátor a "syslové". Je to proto, aby se poradna udržela na určité úrovni.
"...Myslel jsem, že mi pomůžete"...
A s čím jako ? Vždyť Vy jste o nic nežádal, dokonce jste se ani na nic neptal. Vaše "otázka" je pouhé konstatování jakéhosi Vašeho názoru. Nebo se nás ptáte "...jestli jsem něco neprošvihl..."?. Možná ano. Ale co, to musíte vědět Vy. Věšteckou kouli tady nemá ani ten admin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.