Nejste přihlášen/a.
Podívat se na tohle, i když už po večeři, nebyl zrovna nejlepší nápad. Klidně bych tu 5, 4 nebo 3 se 6 poctivými houskovými knedlíky polknul i, když sem právě dojedl večeři (6 rohlíků s cca 30dkg vajíčkové pomazánky). Přidal by se někdo k ke mně?
Ronyx. Neprovokuj . Samý nezdravý ňamky
. Já bych si dala gulášek. Viděl jsi ty krásný knedlíčky? A horký guláš posypat nakrájenou cibulí na kolečka. Kurňa... Už mám poslintaný monitor
. Hele, ženský se tady někde v diskuzi baví o novém pořadu, kde někdo vaří a pak k tomu pozve každýho, kdo má chuť. Tak by si tady rádkyně mohly vzít mustr a pozvat nás. My přeci už nejsme cizí, že?
Přiznám se, že provokace to byla zcela záměrná a úmyslná, protože já na to dostal takovou chuť i přesto, že jsem fakt právě dovečeřel. Já vím, mně se to kecá, když můžu doslova sežrat klidně ten guláš (nebo cokoli dalšího z toho) s 10 knedlíkama třeba ve 2 v noci a s váhou mi to ani nehne
Jo, nápad s pozváním by to nebyl špatný. Hlavně hodně knedlíků a omáčky, u svíčkové by ani maso být nemuselo. Někdo se k testování svého kuchařského umění v oblasti poctivé české kuchyně hlásí snad dobrovolně?
No vidíte a já třeba z toho nejím nic, kromě kachny tak 1x ročně a ještě navíc většinou bez knedlíku, ostatní mě neláká ani trochu.
Jsem ta jen abychom se nepochopili špatně, já vám ta jídla nehaním, pouze jsem zareagovala na "dali byste si". Popravdě mě kombinace maso+knedlík+omáčka nikdy neseděla. Ale zas nejsem králík, co by přežíval na zelenině :D
Z nicku sice nepoznám jestli jste ten nebo ta, ale ono je to jedno. Věřím vám to, že tohle nemusíte (nejíte), každý jsem nějaký. Já zase nejím špagety, zeleninové saláty (přesněji zeleninu nejím kromě výjimek jako je špenát téměř všechnu) a podobná "hladová" jídla - nenajím se toho a taky mi to nechutná (známí si z toho dělají srandu, protože říkám že "co je zelený je jedovatý"). Ale co - někdo to někdo ono, když vám to vyhovuje...
@maahra - ale jo, však já to taky nemyslel zle. Sice se přiznám, že z těch zeleninozřoutů a obilízřoutů mám srandu (přesně jak píšete - nejsem králík), ale zase chápu, že někdo prostě přibere i když se na jídlo jen podívá, takže se musí hlídat.
Hezký večer. Gulášek i svíčkovou bych si dala kdykoliv ( kdekoliv asi ne ), kachnu neodmítám, ale nevyhledávám...a smažák bych s radostí vyměnila za vaši vajíčkovou pomazánku... M.
Smažák bych klidně vyměnil (i když vajíčkovou pomazánku a vejce všeobecně taky hodně rád), jediná podmínka ke smažáku by bylo hodně tatarky O kachně sem nepsal (ani nevím, jestli jsem ji někdy měl) - nemám rád "pomalá" jídla (drůběž, ryby - kromě konzerv) ne snad ani proto, že by mi to nechutnalo, ale protože než to dojím, tak mám zase hlad a navíc se na to musím moc soustředit a vybírat kosti, což taky nerad.
Kromě dušené mrkve bych si dala úplně všechno. Za největší lahůdku považuji špenát. Koupila jsem si zabitou ovci - špenát, skopová pečené na česneku a majoránce a chlupáče mi prosvětlí pochmurné zimní dny.
Další krásná věc je zabíjačka. Jsem z vesnice, na zabíjačkách jsem vyrostla. Dneska už nejsou. Škoda. A koupit si tlačenku, jelítka, jitrnice v řeznictví? To bych toho řezníka nejraději honila kolem náměstí a těmi jelity ho tloukla, aby věděl, co je pravá zabíjačka a co šunt. Nikdy, podotýkám, opravdu nikdy, jsem v řeznictví nekoupila takovou zabíjačku, té chuti a té vůně, jaká byla doma. To se snad ve velkém /a aby se vydělalo/ ani udělat nedá. Mám proto hrozně ráda herce pana Hanzlíka pro jeho výrok: Největší svátek je, když se zabije prase. /Slavnosti sněženek/. Měl svatou pravdu. Kdo byl někdy na zabíjačce, potvrdí mi to.
A tak, kdo můžete a pokud můžete, dejte si. Přijde i čas, kdy si třeba dát nebudete moci. Ať už ze zdravotních, nebo z finančních důvodů. Zvláště my starší už jinou radost nemáme. Děti jsou daleko a mají svoje starosti, sex - no škoda mluvit a tak je pro nás dobré jídlo alfou i omegou života. Ovšem i zde nám nepřející lékaři staví své zákazy: diabetes, cholesterol, vysoký tlak...
Tak všem přeji dobré zdraví a správné trávení. Jaga.
Tak kromě toho smaženýho sejra můžu všechno (nemám rád mléčné výrobky). Svíčkovou miluju (ovšem ty nazelenalé knedlíky bych asi radši vyměnil za klasické), vepřo-knedlo-zélo (případně špenáto) taky, guláš si dám občas s chutí (radši doma, na ten hospodský už nemám zuby ), husa mi chutná, ale bývá mi po ní těžko. S kachnou je to lepší. A protože kachna má plavat, tak zapít dobrým
. A na závěr šlofíka na gauči
.
Odpoledne jdu na preventivní prohlídku, tak jsem zvědav, co na tuhle stravu zase řekne moje tělo. Zatím si neztěžovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.