Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamerové systémy v obchodech

Od: bick odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jak je to s kamerovými systémy v obchodech, nedávno jsem v jedné samoobsluze narazila na kulatá zrcadla v uličkách, myslela jsem, že toto již dávno není pravda, že snad již všude mají kamery?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když pominu výrazný cenový rozdíl mezi zrcadlem a kamerovým systémem (i provozním), může to být z důvodů legislativních. Ono provozování takového kamerového systému (zvlášť pokud je se záznamem) je dnes z legislativního hlediska docela horor. Navíc na první pohled velké viditelné zrcadlo může případné chmatáky odradit spolehlivěji, než nenápadná kamera kdesi v rohu.

doplněno 02.11.16 16:03:

Ano, na viditelném místě musí být upozornění. Ovšem různých cedulí kolem nás visí tolik, že už si jich nikdo nevšímá. To zrcadlo se přehlédnout nedá.

Záznam se smí uchovávat jeden týden, pak se musí mazat.

blick
hodnocení

myslíte, že když někde je kamera se záznamem, tak že musí být na to upozornění na viditelné ceduli? aby lidí věděli, že jsou natáčení? a jak dlouho se takový záznam může uchovávat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]