Nejste přihlášen/a.
Byl jsem v docela obyčejné cukrárně a dal si presso. Naprosto úžasné! Značka kávy byla Musetti a když jsem kouknul na internetovou cenu, pochopil jsem.
Dobrý den. Když jdeme na pivo, tak si občas dáme obyčejného turka s malým prckem a abych řekl pravdu ani nevím kolik to stojí. Pokaždé to platí někdo jiný- střídáme se. Jinou kávu jsem si nedal ani nepamatuji. Teda myslím v restauraci nebo kavárně. Pouze v práci a doma Dělám si espresso. Kupuji Segafredo Casa nebo kávu z Lidlu v plechovce. Jinak kolik bych dal za kávu? Já myslím, že 50,- bych dal, ale jen proto, že by to bylo vyjímečně a ne pravidelně.
Protože kávu nepiju, nebyla bych ochotná zaplatit nic. Nechutná mi prostě.
Radši bych si dala dobrý čaj. Vyzkoušela jsem Lipton, Pickwick, a řadu dalších, přesto mám poslední dobou nejraději obyčejný černý Pigi s dostatkem čerstvého citrónu.
Tak na zdraví! Jaga.
babojago, PIGI mám již oblíbený řadu let...ano, s citronem, s kávou nikde moc spokojená nejsem, tu si dám jako ten čaj doma
A já , Babojago, nejraději Rooibos s vanilkou nebo karamelem od Rossmanna. Sáček na 3/4 l konvici.
babajaga-když jste na čaj,doporučím černý čaj s bergamotem(většinou to jde jednoduše dohledat na obalu,jestli je s bergamotem)Tu vůni jsem si zamilovala a myslím,že je to tradiční čaj o páté(early grey)Z roibosu se mi zvedá žaludek a teď kupuju zelený čaj u vietnamců,ten jejich...je dost silný,děláme jej do hrce a pijeme všichni.
Domů kupujeme zrno za cenu 500kč/1kg. Kafé máme jen o víkendu, takže nás to nezatěžuje a dobrý kafé se hodí. V práci máme jedno z těch levných zrnek (Lavazza Crema e Aroma) a chutná opravdu jako kakao, kdežto doma máme kafé.
Aktuálně máme všude chválené IZZO Caffé Gold a další v řadě je naplánováno zajímavé Mauro Caffé De Luxe.
Pokud by bylo opravdu fantastické, klidně bych si připlatil. Ale lepší už asi nedokážu ocenit.
S kamarádkami chodíme"na kávu", ale dávám si všude mátový čaj z čerstvé máty, pouze v jedné restauraci v našem městě ho nevedou, tak tam si dávám černý. Za kávu bych dala vyjímečně tak do 50,-Kč, jinak kávu si vařím doma, u čaje se v kavárně také nechá hezky posedět
Na kafe chodíme často a do 50kč/za šálek nám to nevadí.Nechceme kávovar domů,protože to bereme jako rituál,někde si zajít mezi ldi,někdo nás obslouží,pokecáme(ať s manželem,tak tchýní atd.)dnes už mají snad všude našlapané kávovary,takže se nechceme "zaprdět "doma a v teplákách pít kafe v kuchyni.No a já musím k tomu mít MalrborkuKafe není jen o kávě,ale i o čistotě stroje a o kávovaru...
kafe-tak tam nechoďte,vytáhněte tepláky,udělejte turka a nebude Vás nikdo otravovat kouřem.no a kavárny které znám i cukrárny mají tak dobrou klimu,že ani nevím,že je tam kouř.
Osobně si kupuje hlavně kolumbijské zrnkové kávy, které mají plnou chuť, rád experimentuji co se jídla a pití týče. Kdysi jsem ochutnával cibetkovou italskou kávu, která byla drahá jako čert, ale ta chuť stála za to. Kávu jste v puse (příjemně) cítili ještě dlouho po konzumaci.
Já mám hodně rád přirovnání. V tomto případě mě napadá, jak z dobré mouky upéci dobrý koláč. Určitě je hodně dobrých mouk, ale ne každý z nich dokáže upéct dobrý koláč. Asi tak. takže bych to viděl spíše v rukách, než v druhu kávy. Jinak cena cca kolem 600 - 700 kč za kg dobré kávy je podle mě standard. Někdo může dát víc, někdo méně, to mu ale chuť určitě nezaručí.
Jo ještě doplňuji. V restauraci u nás v Česku za základní kávu s mlékem tak od 35 do 55 kč. Pak samozřejmě různé další varianty se cení hlavně dle pracnosti, umění a fantazie, ale asi u mě max tak 80 kč.
Doma piju kávu 2x až 3x denně. Dříve jsem pil klasické obyčejné rozpustné kávy, ale dnes, asi je to věkem, si rád připlatím za kvalitní. Levnou rozpustnou kávu už bych asi nedal do pusy.
Domu si kupuju opravdu kvalitní kávu, nejraději mám jednu, co stojí cca 600,- za 1kg. Protože vím, že kvalitní káva je dražší nemám problém si v kavárně připlatit a dát 50,- za kávu.
nedal bych ani halíř!Protože černá káva způsobuje rakovinu plic.Každému chytrému člověku dojde,že hnědé kávové zrno je vlastně připálenina s mnoha jedy včetně rakovinotvorného akryamidu,který se tvoří při pečení.JE to to samé,jako když připálíte cokoliv na tu samou hnědou barvu a pak to ještě sníte.Představte si,když by jste třeba připálila na tu samou černou barvu jako pražená káva třeba maso nebo buchtu a pak to každý den jedla.JE to to samé jako když pijete praženou černou kávu.Je zarážející,že mnoha lidem to nedochází.Proto je dobré pít jen zelenou kávu,která není pražená.Na pražené kávě vydělává jen mafie a lobby,kteří ji praží a dováží
oprava-není to akryamid ale akrylamid !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.