Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tschechischen Republik neue land

Od: cechacek* odpovědí: 11 změna:

Část občanů je možná proti ministru D. Hermanovi, ovšem ten jeho názor u Landsmanšaftu , že bychom mohli být další Spolkovou zemí Německa / možná sedmnáctou / není špatný. Velká část občanů České republiky tihne k západu a zbytek by si zvyknul, je tam zhruba po dvou % Turků, Asiatů a Afrikánů, Česko by představovalo skoro 10% k počtů obyvatel Německa, s ohledem, že odpadla Británie, Francie se podřídí a Německo bude lídr Evropy, mají solidního presidenta J. Gaucka, kladný vztah k Američanům, vyšší platy, sociální dávky, důslednost a.p. Poté by se již herci v Praze a spol neměli proč bouřit, rovněž rudé trenky, Dalajláma a nedostatek vyznamenání by byl vyřešen.

doplněno 01.11.16 10:52:

Od hedvábného sametu se vystřidalo jenom 11 vlád, všechny tyto vlády a jejich ministři mají trochu másilka na hlavě za různé kauzi a kauzičky, já na lobistu, lobista zpět, já na svoji stranu stranička zpět. Pokud nahlédnu jenom do seznamu " Seznam politických afér od roku 1989 ", tak dávám za pravdu starší generaci, že si Češi neumějí vládnout, pokud nemají nad sebou Rakušáky, neb skopčáky, či Uljanovce. Od těch sametových poudaček se dle Švýcarského odhadu promrhalo v české kotlině okolo dvou bilionů korun, nejdřve privatizace, poté hr exekuce, poté Evropské dotace až již nebudou dotace nakutá se opět nový pramen. Nebýt těchto odborníků, kteří nejdříve porcují co se dá a až poté se upravují zákony, mohla být Česká republika jeden z nejbohatších států v Evropě. Nejsem příznivec havlovců, klausovců, zemanovců, ale máme naději následovat vedení Ukrajiny, předseda vlády bude pravděpodobně miliardář a president jeho kámoš a společník.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x

Možná by ses mohl zeptat východních Němců, jak se jim líbí ty západoněmecké hodnoty, zvláště s ohledem na počet Turků, Pákistánců a jiných podobných snědých a černých, nevzdělaných, neintegrovaných, neintegrovatelných, německy nemluvících multikultů, kteří je vytlačují z jejich domů, škol a měst a nyní je už začínají ohrožovat i bombama (nedávný zmařený teroristický útok v Chemnitz/Kamenici, Leipzig/Lipsku, Berlíně).

Doporučuji číst zprávy ze Sachsen/Saska (německý stát sousedící s ČR, nejrozvinutější část bývalé NDR, 4,5miliónu obyvatel).

iz*

Neměl byste nějaké odkazy?

doplněno 31.10.16 00:44:

O Pegidě vím, mysltla jsem spíše "oficiální" zdroje.

A zaráží mne, že se na různých místech objevuje informace o Hermanově výroku nez jediného odkazu. Zatím jsem našla jenom Hermanův projev u Landsmannschaftu, v němž o spolkové zemi nemluví...

ctenar*

K něčemu konkrétnímu?

On je důvod, proč Pegida vznikla a má takovou podporu právě v Drážďanech/Dresden v Sasku/Sachsen.

ctenar*

Ty oficiální zdroje jsou strašně politicky korektní. Musí se číst mezi řádky a nebo odchytit ten náhodný článek, kde to trošku více ujede.

Zahraniční noviny komentující naopak události v Německu ten filtr nemají, takže napoví, jaké události si má pak člověk dogooglovat, které se na hlavní stránky velkých novin nedostaly.

Jinak můj příspěvek není o tom, co řekl Herrmann (nevím, co řekl), jako spíše komentář k tomu, co se stane, když se někdo připojí k SRN.

Východní Němci i dnes mají průměrně asi 80% platu toho západního a nezaměstnanost 2-3x vyšší než Západ. Třeba zmíněné Sasko mělo nezaměstnanost přes 12% v době, kdy sousední Ústecký kraj (2.nejchudší v ČR) měl asi 9,5% (celá ČR snad 6,5%). A jak jsem psal, Sasko je nejprůmyslovější a nejtechničtější (hi-tech) země bývalé NDR.

Při cestách po Sasku tam moc chudoby vidět není, ale Němci si vždycky dokázali udržovat větší pořádek než Češi. Prostě cítí zodpovědnost za stav svého okolí, kdežto Češi si myslí, že je to starost někoho jiného (města, obce, státu, souseda, ...).

angell1985*
hodnocení

0x

Že-by další protektorát i s novým protektorem?

iz*
hodnocení

0x

Čecháčku, o tom ,že měl Herman říct něco ve smyslu, který uvádíte, jsem už četla na více místech, ale nikde jsem nenašla jediný odkaz, který by to potvrzoval.

Dočkám se u Vás?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, umíte být ironický a snad i vtipný - více to nemá význam komentovat. Zdravím!

doplněno 01.11.16 11:18:

cechacek - to Vaše doplnění nedotazu svědčí o tom, že jste velmi kritický, ale uniká Vám, že je to dost podobné v každém státě. Takže, není to o tom, že u nás je "marast" a jinde je vše růžové (a někdy je to v cizině ještě mnohem horší). Např. nyní je docela "zábavné" sledovat, jak dopadne Venezuela a ten jejich řidič autobusu, který jim dělá prezidenta.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- dobrej nápad -

mp*
hodnocení

0x

Přiznám se, že když se občas proháním po německých dálnicích, nebo když se procházím po jejich upravených městech a využívám jejich služeb, mám podobné myšlenky. Ale určitě bych se nevzdával vlastní identity. Viz naši herci, umělci - ti jsou ze své podstaty více citlivější, takže každé nebezpeči vnímají obyčejně dříve, než my běžní občané. A většinou mají i dobrý odhad.

dam®
hodnocení

0x

Pokud nemáš zázemí ani u vlastní mámy, tak se ti nedivím, jen by bylo fajn abys respektoval rodiny s zázemím a tradicí a nebečels jen sám o sobě.

cechacek*
hodnocení

Bene máte pravdu, Česko není na tom nejhůře na př. v korupci pěkné 37 místo, před námi jsou vyspělejší země a sice, Bostwana, Bhutan, Lithuania, Taiwan, Estonia prostě těžko je předhoníme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]