Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Finsko neodolatelna nabidka,rodina

Od: renemoutvic odpovědí: 28 změna:
Ahoj,mam moznost jit delat do Finska za 10700eur(288900kc) mesicne do lesa.Z toho mi budou strhavat 1500 euro ktere budu mit na jidlo v hotovosti a bydleni mame zdarma pobliz prace ve srubech.Je to vzdy na 6 mesicu a pak letet na mesic domu.Podminky? 3000m nad morem a -18-25Celsia.Veci dostaneme novy,specialni termopadli,bundy,monterky atd.Mame tam jet na lehko,uz mame vybehana povoleni a prelozene smlouvy jak do cz tak do finstiny.Leti nas 6 kamaradu,zaridil jsem to pres znamost ktera tam dela.Odlet 1 ledna,navrat 7 cervna,penize chodi primo na cz ucet,dan je 15%.Vse podlozeno smlouvou,letenku dostaneme mesic predem,zadne poplatky,dela tam 24 cechu uz 6 let,za tu dobu pry nikdo neskoncil.Na miste je pristavena gelikiptera kdyby se neco stalo.4h denne trva jizda na misto a zpet,dela se 10h denne,takze z toho 6h,4 dny se dela a 3 je volno,k dizpizici auto,snezne skutry.Takovou nabidku proste nedostane kazdy !Koukam na to jako bezva prilezitost jak si nasetrit rychle na barak a zabezpecit rodinu.Mam pritelkyni a mame chlapecka 14 mesicu.Otazka je jak to bude malej snaset? Co myslite?Kazdopadne tam na pul roku uz letime,to je 100%..kde jinde si vydelam za pul roku 1 500 000 v cistem :)
Diky za nazory

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

renemoutvic
hodnocení

Zapomel jsem dodat ze tam neni signal na mobil,wifi ale ano,takze skypovat,psat mohu :)

hodnocení

0x

Za mě osobně, já bych do toho šla, ale fakt na půl roku, víc ne, pak by se vám dítě odcizilo úplně. Navíc bych okamžitě udělala svatbu, nikdy nevíte, co se může stát a jaké pak může vznést nároky nějaká přítelkyně?

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. A to budete pracovat ve Finsku ve výšce 3 tisíce nad mořem? A kde to prosím je, když nejvyšší vrcholek Finska měří asi tak 1300 metrů? Jinak chlapec odloučení bude určitě snášet dobře. Jemu chybět nebudete, pro něho je momentálně nejdůležitjší jeho máma. A ta mu asi zůstane doma, ne? Spíše jste se měl ptát, jak to odloučení zvládne vaše přítelkyně? Spousta rodin takové rozdělení na delší dobu nedalo a rozpadly se... i přes ty peníze, které byly důvodem odloučení na delší dobu.

doplněno 28.10.16 10:49:

Hm, možná, že si více peněz vyděláte rubáním těch skal než kácením stromů. Jen směle do toho, za chvíli budete v balíku. Určitě je to práce snů. A toho půl roku vydržíte i bez wi-fi.

renemoutvic
hodnocení

To misto se jmenuje Galdhøpiggen

To je ale v Norsku

renemoutvic
hodnocení

Rikam,cesta 2h z finska,lezi na hranicich s Finskem :)

Na hranicích to není a s Finskem už vůbec ne. Podle mapy, to je k nejbližšímu okraji Finska, přes půlku Norska, celý Švédsko a Botnický záliv nějakých 650 km. To za dvě hodiny nedáš ani vrtulníkem. Nehledě k tomu, že ve třech kilometrech moc lesa neroste.

Ale klidně tam jeď, když to je tak neodolatelná nabídka, ale něco tam falíruje a dost.

Finsko neodolatelna nabidka,rodina

V těchto zeměpisných šířkách už nic neroste ani mnohem níže... Známá mi ukazovala fotky z nějakého norského pohoří (ale ne úplně na severu), kde ve 400 m. n. m. už byly jen holé skály; les končil níže. Takže by tam tazatel mohl jedině kutat nějaké doly, v těch horách.

figurek*
hodnocení

0x

no. Řekněme si co se stává řidičům kamionů, kteří mají rodinu. Aby si vydělali, věčně nejsou doma a vztah proto obvykle končí rozvodem. Majetek se dělí, chlapovi nezbude skoro nic, je zas tam kde byl, jenom je o pár let starší a má na krku alimenty.

A hlavně se dobře zeptejte, jak a kde se bude vaše mzda danit a kolik bude ta skutečná čistá.

Spolehlivě ne 10700 eur za měsíc, ale tak sotva půl.

doplněno 28.10.16 10:07:

*smich* Patnáctiprocentní daň ze mzdy. Ve Finsku. *smich*

renemoutvic
hodnocení

Nebojte 15% dan a 1500 jidlo,nic vic :) s 6000 cisteho budu urcite doma za mesic,ty eura jsou v cistem
doplněno 28.10.16 10:11: Nemusite se k tomu vyjadrovat,provokaci od zavistivce zapotrebi nemam :-P
renemoutvic
hodnocení

Zenit se zatim nehodlam,tak se nebojte

hahanaj*
hodnocení

0x

tak já se hlásím, pojedu taky *smich*...dobrej vtip

cechacek*
hodnocení

0x

Renemoutvic, kde to vlastně je, Finsko, Švédsko, Norsko, nebo Rusko

renemoutvic
hodnocení

Finsko,jezdi se i za hranice norska

hodnocení

0x

A co v takové výšce budete kácet? Skály? Nebo tam budete hrabat sníh a led...?

Finsko neodolatelna nabidka,rodina #2
venkov4ever*

Podle mě tam bude prodávat Amway z pozice Diamond. *haha*

hodnocení

0x
Pokud mate rodinu, tak se na to vykaslete. Manzelka i dite vas potrebuje.

hahanaj*
hodnocení

0x

Hlavně abyste nenaletěl - nebyl byste první ani poslední ...připadá mi to vše takový nesmysl,ale mohu se mýlit.

hodnocení

0x

zajímavé...
-letíme 1.ledna...
Čtvrtina finského území leží za polárním kruhem. Díky tomu se zde dá zažít půlnoční slunce. Čím více na sever, tím je víc dnů, kdy je to možné. Na severním konci Finska v létě Slunce nezapadá po 73 dnů a v zimě nevyjde 51 dnů.
sluníčko vychází jen na několik hodin denně. Na severu nastává polární noc (kaamos), která trvá podle zeměpisné polohy až dva měsíce.
-3000 m..
Finská krajina je převážně rovinatá s nízkými kopci. Výjimkou je severozápadní cíp Laponska, u hranice s Norskem a Švédskem, kde se nachází nejvyšší hora Finska Halti s výškou 1328 m n. m.
-4h denne trva jizda na misto a zpet,dela se 10h denne,takze z toho 6h,...
denně 40 % pracovního času stráví pracovníci cestou. (bydleni mame zdarma pobliz prace ve srubech)!?
-4 dny se dela a 3 je volno...
pracovní týden ve Finsku se zkrátil na 40 hodin. Mám dojem, že soukromník by je nechal pracovat třeba 10 dní a pak jim dal 4 dny volna. Vozit kvanta lidí denně kilometry a kilometry na pracovisko, to je na krach...
- strhávat 1500 euro ktere budu mit na jidlo v hotovosti...
Finská kuchyně vyniká střídmostí a jednoduchostí. Hodně se konzumují ryby a mléčné výrobky. Za místní specialitu je považováno například sobí, medvědí nebo losí maso. 50 € denně na stravu, tak to je All inclusive, zřejmě v tom bude i pálenka a koláče.

Tak nevím...

iz*
hodnocení

0x

Galdhøpiggen je v Norsku a měří 2.469 m. A možností práce si tam moc představit nedokážu...

Chcete se tu "pochlubit", nebo Vám opravdu jde o vztah se synem?

hodnocení

0x

Stačí se podívat na fotku z letecké mapy a je jasné,že tady buď někdo naletěl nebo hulí nekvalitní matroš:)

Rozporů v tom Vašem euforistickém vyprávění je ažaž.

hodnocení

0x

Mno. Tak já tomu nevěřím, jelikož si představte, že právě letos jsem potřebovla udělat venkovní schody na půdu a podbít zespoda střechu palubkama. Sousedka má truhláře kterého zná a když ona něco potřebuje, tak si to zadá u něj a zrovna jí v tu chvíli pracoval na půdní vestavbě. I pravila mi, že mu řekne a domluvili bychom se na objednávce. Ale upozornila mne, že musím spěchat, neboť dotyčný má vyjednanou práci ve Finsku, kde prý šíleně hledají zrovna české truhláře a on už to má vyjednané a pojede tam, neboť bude prý královsky placen za to, že bude někde v lese kácet nějaké stromy. Něco se mi na tom nezdálo, ale budiž. Nakonec to nebyl můj problém, můj problém byly ty schody a střecha. Tak přišel, ale nedohodli jsme se, protože nechtěl udělat celou objednávku,ale pouze ty schody, neboť jede do toho Finska a choval se dost nadřazeně, že jako se nebude párat s nějakou takovou objednávkou za osmnáct tisíc, když pojede do toho Finska a tam mu budou královsky platit. Takže jsem jeho služby musela odmítnout. No a proč to píšu, nakonec je stále tady v Čechách, nikam neodjel, a dnes by asi rád udělal celou objednávku. Jenomže já už nechci. Nelíbil se mi jeho přístup. Sousedky jsem se ptala jak to, že je stále tady, když už by měl být dávno v tom Finsku. No a ona mi najednou řekla, že to byla nějaká blbost a podfuk a že to vůbec nedopadlo.

doplněno 28.10.16 18:18:

A tazatel se podle mne potřeboval pochlubit jakou bude mít úžasnou práci a já to chápu. To je lidské. To o tom synovi je pouze zástěrka, aby to nevypadalo tak blbě. A já mu radím aby seděl na zadku, hledal dobrou práci tady a nevěřil na pohádkové příběhy. Jenom doufám, že už něco předem nezaplatil, aby mu ta "úžasná příležitost" neutekla. Já nechápu proč si lidé myslí, že v Norsku potřebují zrovna Čechy k tomu, aby mohli kácet stromy, nebo co.

doplněno 28.10.16 19:32:

A ještě doplním. Jestli fakt věříte tomu že někam poletíte a že vyděláte jeden a půl milionu za půl roku, tak je Vaše naivita nebetyčná. A přesně na tomhle je to celé založené. Vy nevyděláte ani kačku, a kapsu si namastí ten který je opravdu mazanej a který tohle vymyslel. Vy jste jenom jeden z těch kapříků kteří skočili na udičku. A jestli máte fakt dítě a nějakou družku která bude zřejmě stejná jako Vy, když vás v tom podporuje, tak už nemám co dodat. Teda měla bych co dodat, ale nic by to neřešilo.

hodnocení

0x

nevím, zda se autor chce vytahovat nebo je hlupák a naletěl, ostatní tu mají pravdu, nejvyší hora Finska má 1321 m, takže žádných 3. tis., a fakt nevím, co tam bude dělat.

hodnocení

0x

Tak nevím, no? Sice je tam pár nesrovnalostí, ale znala jsem chlapa, co takhle jezdil do Norska. Nor zaplatil letenky, taky jezdilo víc chlapů z jednoho města, jeden to dohodil dalšímu.. ubytování měli zdarma. Nor měl molo, nějaké lodě, nějakou výrobu něčeho, natírali molo, lodě a opravovali, něco stavěli...práce bylo hodně.

Peníze přesně nevím, odhaduji tak půlku, každopádně zabezpečil rodinu. Bohužel si jich neužil, náhle umřel.

janka99*
hodnocení

0x

No nevím, daň ve Finsku je rozhodně vyšší než 15%, leda, že byste to danil až v ČR. Co se týče dítěte, snášet to bude dobře, pokud to bude dobře snášet přítelkyně. Otázkou je, jaký k Vám bude mít po návratu vztah, to, že Vás uvidí neznamená, že pro něj nebudete po návratu cizí člověk, 6 měsíců je dlouhá doba.

ctenar*

Jestli v zemi nepracuje déle než 180 dní v roce, tak tam nemusí danit a daní až v ČR. Takhle to někde funguje (Norsko).

Vzhledem k tomu, že Finsko je plné Rusáků a Estonců, tak nevím, proč by potřebovali nějaké Čechy.

Ten název (Goldhopping?) ani nezní finsky.

Celé to vypadá moc podezřele.

Podle mě moc dobrý plat v Norsku je tak 6000,- €.

balzerka
hodnocení

0x

Znám jednoho, je to sice přes 10 let, co takhle jásal, že si vydělá v Norsku na ropné plošině. Nikam nakonec nejel, ale zaplatil za brožuru s informacemi o práci a vyřízení formalit několik tisíc.Organizátor inkasoval a zmizel. To nepíšu ze závisti. Jen, že i taková může být realita.

hodnocení

0x

Nesmíte věřit všemu, co Vám kdo nakuká, milý pane.

Kdyby to opravdu byl výdělek 1,5 miliónu za půl roku, určitě by si takovou smetanu Finové slízali sami, hájili by si tu práci a nedali by si tam nastrčit nějaké cizince. Udělali by to sami.

Je to něco podobného, jako když tlustá slečna věří, že tabletkami za 5 tisíc zhubne bez práce, bez diet a bez cvičení za měsíc 30 kilo. A jsou takové.

Lidská hloupost je nekonečná a hluboká jako moře. Pokud tam opravdu pojedete a za půl roku se vrátíte, napište nám, jak to probíhalo, jak a kolik jste vydělal. A my se chytíme za nos! A budeme Vám tleskat.

Jo, jo, KRÁSA POMÍJÍ, BLBOST JE VĚČNÁ. To jsem neřekla já, ale rakouský dramatik a herec pan Nestroy. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]