Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba dušičkového koše

Od: miji odpovědí: 7 změna:

Co dávate nebo se vám osvědčilo jako podloží do dušičkového koše? Aby to nebylo lehké a ve větru koš neodlitl?Díky moc za rady a nápady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vezmu nějakou žardinku /misku na květiny/, keramickou nebo umělou, naplním na zahrádce hlínou, zapíchám tam nejrůznější větvičky, co na zahrádce potkám...stříbrný smrček, mahon a pod., k tomu nějaké sušené květiny a hlínu pokryju kamínky /kačírek/...tak tohle určitě vítr neodnese *smich*

doplněno 27.10.16 07:12:

Jestli máte proutěný košík, bývá tam igelit, nebo ho tam napřed vložte :)

hodnocení

0x

Dávali jsme hlínu, nebo písek, navíc jsem dovnitř strčili velký kámen a zamaskovali ho, máme hrob taky " na větrné hůrce".

hodnocení

0x

Snad na každém hřbitově protivně fouká. U nás taky.

Do koše dám hlínu a na ni navrch mech. Takové ty krásné zelené bochánky, pěkně hustě vedle sebe. Z hlíny se tak nevypařuje vlhkost, proto zapíchané větvičky dlouho vydrží svěží.

A když jsou někde řidčeji, je ten mech hezčí na pohled, než když je jenom samotná hlína. Jaga.

Jago, dobrý nápad, letos dám mech místo kamínků *tanec*

miji
hodnocení

Děkují všem za rady a zkušenosti,je to pro mne velká pomoc...na mech jsem si vůbecnevzpomněla.Hezký den přej.Miji

72mona3*
hodnocení

0x

Otázka je zodpovězena, také jsem dávala hlínu. V poslední době jsem se naučila dávat i živé rostliny (většinou vydrží až do jara) v kombinaci s větvičkami. Bělomech vyplní holá místa a udrží vlhko. M

doplněno 27.10.16 12:17:

Samozřejmě je to dražší, takže pokud pokud bych řešila víc hrobů, byl by to trochu problém. Ale zase se to pak dá použít dál.

Výroba dušičkového koše
miji
hodnocení

Dobrý nápad...je to hezká kombinace a praktické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]