Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je někde žebříček piva podle chuti/kvality?

Od: postcd® odpovědí: 5 změna:

Nějaký nezávislý žebříček podle kterého dobře nakoupit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

Takový žebříček si musí sestavit každý sám. To za Vás nikdo neudělá.

hodnocení

0x

Zkuste se podívat do pivního atlasu... *pivo*

atlaspiv.cz/...

hodnocení

0x
Kazdy rok se vyhlasujou vysledky nejlepsich piv. Jenze kazdy ma sve chutove bunky.
Nejlepsi je sestavit si sam zebricek a zkusit minipivovary.

figurek*
hodnocení

0x

Takový žebříček jde těžko sestavit.

Ostraváci vám budou tvrdit, že nejlepší pivo je Radegast a že Starobrno stojí za h (hodně málo), brňáci vám budou tvrdit pravý opak.

Proto si myslím, že jestli chcete někomu koupit pivo jako dárek, pak zkuste lahvový Budvar 12. Budějovickou dvanáctkou nic nezkazíte.

hodnocení

0x

To je přece nesmysl, to záleží na každém jedinci. Každé pivo je jiné, ale které je lepší? Podle čeho by se to mělo hodnotit? Je to stejné, jako kdybyste se zeptal, jestli je hezčí barva žlutá, nebo modrá, vlasy blond, nebo zrzavé. Teď je kupříkladu "módní hit" pivo Svijany, spousta lidí se po něm může utlouct. A představte si, že mě tohle pivo ale vůbec nechutná, místo něj si dám radši kofolu. Naopak mně chutná protivínský Platan (11 stupňů), který skoro nikdo nepije a když Vám ho doporučím, budete mi pak možná nadávat. Často piju plzeňský Primus, nebo pražský Braník, piva, která leckdo nevezme do pusy. A taky nepříliš rozšířeného Bakaláře. Brňáci nedají dopustit na svoje Starobrno, Ostraváci na Radegast. Ani jedno z těchhle piv ale já nemusím. Občas si dám s chutí plzeňský Prazdroj, ale znám pár lidí, kteří zase nemusí ten. Snad by se dalo hodnotit podle prodaného množství, ale ani to není objektivní, malé pivovary logicky prodají méně piva, než velké, bez ohledu na kvalitu. Takže se seberte, nakupte si v supermarketu od každého piva pár lahví a po večerech můžete hodnotit. To, které Vám bude chutnat nejlíp, je pro Vás to nejlepší.

figurek - možná byste se divil, ale znám pár lidí, kteří by si Budvar rozhodně nedali a radši by šli do jiné hospody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]