Nejste přihlášen/a.
Ahoj,v tv jsem dnes viděl reportáž o klaunech co po ulicích v noci straší lidi.Říkaly že v německu se pokusil soused v masce klauna vystrašit mladíka kladivem,ten na něj vytáhl nůž a pobodal ho.Bohužel jsem nestihl reportáž dokoukat takže nevím jakou to mělo nebo bude mít dohru.Zajímal by mě na toto váš názor,popřípadě jak by jste se zachovaly vy?Kolik z vás se zachová jako Rambo?
Magorů přibývá. Přes pár dny se psalo o Švédsku, pak o Německu a včera už bylo zveřejněno video z auta, které napadl klaun na silnici kousek od Hradce Králové (na YouTube tady)
Obrana je asi celkem problém - jak z právního hlediska (Němci už varovali, že obrana proti klaunovi nemusí být braná jako přiměřená, ale také před hlášením klaunů na tísňové linky, kde by to mohlo být bráno jako jejich zneužití), tak z faktického (nikdo nemůže předem vědět, jestli ten magor v masce má kladivo opravdové či molitanové či jestli při obraně nevytáhne klaun třeba pistoli).
V jedné z diskusí jsem zachytil odkaz na nějaká videa z YT, kde se parta nějakých kluků (tuším že z USA) zaměřila na vyhledávání klaunů a jak nějakého někde viděli, tak ho bez varování seřezali. Což by teoreticky mohlo být řešením...
Tak je to forma recese, že jo. To, že se to momentálně masově šíří je díky globalizaci médií a sociálních služeb. Ono to za chvíli přejde a po klaunech neštěkne ani pes. Osobně mi to nějak nevadí, ale klauníci musí počítat s variantou, že je prostě v rámci vlastní bezpečnosti a strachu sejme. Takže jako klaun bych byl velice opatrný. Co bych dělal kdybych někde večer potkal klauna s motorovkou? No asi zdrhal, jako každý, protože nikdy nevíte, kdo je pod maskou. Může tam být recesista. ale taky masový vrah, který využívá této vlny recesní zábavy ve svůj zvrácený prospěch.
Samuraj, máte pravdu ve všem. Jen odpovím na vaši otázku Kdo by neutekl. Ten, kdo má odvahu a nůž. A to se stalo. Klaun s kladivem, jakože humor, ale někdo s kudlou, humor nepochopil a byl rychlejší. Od doby, kdy jsme přestali chodit do cirkusu, nikomu klauni nepřijdou srandovní. Působí více jako hrozba. A také díky nějakým filmům, nemají s humorem vůbec nic společného. Ani Kašpárek našim dětem a vnukům nic neříká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.