Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, moje známá dlouhodobě využívala příspěvky v hmotné nouzy a příspěvek na bydlení. Teď však prodala svuj byt v osobním vlastnictví za který dostala 2.900 000,-Kč a vzala si pronájem dvougarsonky za 16.000,-Kč měsíčně.(V pronajatém bytě nemá trvalé bydliště). Může i teď co má na účtě docela dost peněz využívat příspěvek na bydlení? Ona tvrdí, že úřady stav účtu nekontrolují. A tudíž může dál peníze čerpat. Mě to správné nepřijde.
Za odpověď děkuji.
Pro účel státní sociální podpory (příspěvek na bydlení) se sledují jenom příjmy domácnosti. Majetek se dokládá až v případě žádosti o pomoc v hmotné nouzi.
Ovšem k přiznání příspěvku na bydlení je nutné mít k bytu nájemní smlouvu uzavřenou na své jméno a mít v bytě trvalý pobyt.
Před chvilkou jsem odpověděla na pod/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.