Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dalekohled 50x50 do 500kč? je to možné?

Od: jarina odpovědí: 7 změna:

chci se zeptat, našel jsem dalekohled za 500kč COMET, označen 50x50, tedy průměr objektivu 50mm, zvětšení 50x. Zajímalo by mě, jestli za tuhle cenu je skutečně možné dalekohled s těmito parametry vyrobit a kde může být úskalí. Jaké může mít zorné pole a světelnost? Jak to z těchto parametrů spočtu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne...ve slušné kvalitě za 500Kč nelze..

jentak*
hodnocení

0x

Můj jeden kamarád se kdysi k takovému dalekohledu vyjádřil, "že má všechny vady, co jich optika zná".

hodnocení

0x
Za 500 stěží koupíš rozumnou čočku do brýlí, natož celý dalekohled...

hodnocení

0x

čínská samolepka snese všechno ...

sebod*
hodnocení

0x

Ahojky, kluci ;). Můžu se také optat? Vnučka )11let) si přeje dalekohled k vánocům. A já tomu prd rozumím. Teď tu dcera našla cosi (:-D). Můžete mi poradit,prosím. uscamel militari hd 10x42 . Má to cenu kupovat? Tak jasně, nepotřebuje žádný superdalekohled. Ale zase aby to nebyl spíš krasohled.*smich*. Na co mám dát pozor? Třeba když se kupuje auto, tak je důležité, jakou ma barvu :-D. A u dalekohledu? Moc děkuji.

Sebod: Zázrak to sice také nebude..Ale svůj účel použití to splní. Pro 11 leté dítě je to podle mne OK.

sebod*

Já věděla, že se tu, Martine, objevíš. A třeba i na tom bílým koni ;). Jsi moc hodný. Tak já ho teda, na Tvoji zodpovědnost, koupím *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]