Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kauza Brady

Od: venkov4ever* odpovědí: 61 změna:

Nelze tomu uniknout. Média, hlavně ta veřejnoprávní, tvrdošíjně generují kauzu, která brzy změní chod vesmíru a nejbližšího okolí. Je zbytečné se ptát, zda uživatelé poradny znají základní mediální fakta celého případu s (ne)udělením vyznamenání pro českožidovského emigranta jménem Jiří Brady. Nepochybně také mají svůj názor, který mohou vyjádřit v anketě a diskuzi. Přeji všem hezký večer.

doplněno 24.10.16 18:59:

Vzhledem k tomu, že přenos dat sveřepě brání v zobrazení ankety, jen doplním, že jednotlivými možnostmi pro hlasování byly lži. Aneb kdo podle poradců v celém případu lže; zda prezident, ministr Herman, samotný Brady, nebo média. Popř. všichni. *nevi*

61 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

0x

Pamatujete? ...dajli mi medajli, nedajli mi medaili... Já bych do toho kop, ta medaile bude můj hrob.

Prezident uděluje vyznamenání, stejně jako neuděluje. Slíbil? Neslíbil? Kdo ví? A tak z toho Bradyho pobrekování, mám jen divnej pocit, jakoby si to vyznamenání chtěl vydupat. Hloupě a zbytečně. Jestliže se jednou prezident rozhodl, že nedá tak nedá. A je jedno proč. Prostě nedá. A Hermann? Ten si jen přihřívá svou vlastní politickou polívčičku. Neříkám, že mám pravdu. Jen to takhle vidím.

doplněno 25.10.16 19:50:

doplněno 25.10.16 19:53:

doplněno 25.10.16 21:49:

Nikdo neví, kromě pozvaných a předsedy vlády, který podepisoval seznam minulý čtvrtek, kdo ten řád dostane. Pokud vím, jediný Hůlka to na sebe vykecal. Jsme schopni si z internetu vytáhnout seznam navržených, ale to je tak všechno.
Nebo snad věříte, že se oficiální oznámení o udělení řádu, sděluje po telefonu, tak jak tvrdí oba Bradyovi? Nevěříte tomu doufám. Pokud ano, proč? Na základě tvrzení Bradyových, kterým to údajně slíbili po telefonu? Tvrdí on A jeho žena.
Medajli nedostane, když se Herman sejde s Dalajlámou. Tvrdí Herman. Ale je to pravda? Nebo si vymýšlí? Proč bych mu měl věřit?
Uvědomujete si vůbec, že CELÁ kauza je založena na tvrzení třech zainteresovaných lidí? Všichni co si na tohle téma naskočili, kteří roztočili celé tohle blbnutí, se nachali ovlivnit tvrzením třech lidí, kterým se má věřit. Proč jim? Důvod?
Má někdo z vás nějaká fakta? Nebo se tu všichni bavíme o snůšce dohadů, hypotéz a možná lží? Ten kdo to spustil, si musí mnout ruce, jak nás zaměstnal další blbostí, a jak se mu daří nás rozdělovat na zemanovce a protizemanovce.
DIVIDE ET IMPERA.

Nechápu jednu věc.Sestru pana Bredyho umučili v koncentráku ale pan Herman je jeho synovec.Od jakého sourozence?Rodina Bradyových byli židé vyjma p.Bradyho všichni nepřežili koncentrační tábor. Ale panu Hermanovi to nějak nevadí, protože se v Německu s lansmanchaftem poplácává po ramenou a nazývá je krajany. Je to prostě všechno řízeno z USA, nařídí nám koho si zvolit prezidentem,kníže už vypadl tak tu máme možnost Švejnar, Horáček, Halík, Kocáb, prostě všichni ti, kteří mají to češství pod kůží. Lidi nebuďte hloupí, tito všichni potřebují krást a teď se to nějak zaseklo. Jsou totiž lidé, kteří do toho hodili vidle.

nikdo*

agentura JPP(jednapanipovidala) tvrdí že:

otec J. Brady Karel měl bratra Viktora. Viktorova dcera je matkou ministra kultury Daniela Hermana, takže pan Jiří Brady není jeho strýcem (bratrem jeho matky), ale bratrancem jeho matky.

klera*
hodnocení

0x

Koukněte na DVTV na rozhovor s Bradym...jemu je nějaký vyznamení někde. On je člověk, kterýmu Zeman nesahá ani po kotníky...vzhledem k tomu, co sám řekl, je tvrzení, že si chce něco vydupat mírně řečeno blbost. Je to úctyhodný člověk. Teď je otázka, zda mluví pravdu ministr Herman o tom, že mu Zeman řekl, že to vyznamenání podmiňuje to, jestli se sejde s Dalajlamou nebo ne. Každopádně je pro mě pan ministr důvěryhodnější osoba...ale důkaz není.

doplněno 24.10.16 19:44:

Tady je ten rozhovor- video.aktualne.cz/...

lidus*

Proč je pan Brady úctyhodný člověk? Co udělal mimo toho, že byl v koncentráku, byl žid, v r. 1949 emigroval a napsal knihy co neznám? Klero, ne žeby se mi líbilo vše co pan Zeman řekne a udělá ale jak si může nějaký ministr pozvat Dalajlámu nebo třeba Papeže jako oficiální návštěvu. Kdyby si ho pozval domů a zaplatil si to, nemám výhrady. Vyznamenání je fraška, vždyť se podívejte kdo má být vyznamenaný. Kde je pravda netuším, politika je svinstvo ale jelikož si náš pan prezident často nevidí do huby, jsem ochotná tomu i věřit, ovšem je mi to jedno stejně jako kauza Peroutka.

klera*

Pokud vím, tak ho Herman nikam nezval.

Vyznamenání je fraška...frašku z toho udělal hlavně Zeman. Ovšem tady nejde o to, že Brady to vyznamenání nedostal, ale o okolnosti.

Jestli si pana Bradyho nevážíte, je to vaše osobní rozhodnutí...stejně jako moje si ho vážit. ;)

culdabulda1*

klera

- Vy ho znáte?

culdabulda1*
hodnocení

0x

ve mně to vyvolává znechucení všemi a vším. Snad se do voleb vzpamatuju - ale zcela jistě nebudu volit KDU-ČSL ! - a ani ČSSD.

doplněno 24.10.16 20:08:

bmbx

- souhlas !

doplněno 24.10.16 20:24:

jofa

- TOP 09 ani náhodou ! - ani ODS - rozhoduju se mezi Okamurou (protože je to asiat) a Babišem (protože se zatím jeví jako schopnej podnikatel).

Důchod nijak neřeším, protože nic nepotřebuju a do LDN-ky nebo nějakého hospicu mne nedostanou, pokud o tom budu schopna sama rozhodnout ! Pokud mne tam dají násilím, ať si to platí, kdo chce.

jofa*

culdabulda: Myslíte, že bude lepší pro důchodce dát větší důvěru ODS, TOP 09 aby zvýšily příště důchody daleko více než to udělala ČSSD a KDU-ČSL?

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, kolik jen za dnešek bylo rozhovorů v TV s panem Bradym a všechny jen na téma vyznamenání, tak mi taky trochu příjde jakoby si to vyznamenání chtěl vybrečet, i když teď tvrdí, že by jej už ani nepřijal.

Je mi jasné, že jej do toho tématu neustále nutí tupí moderátoři veřejnoprávní TV, ale jakmile je kolem něčeho tak velký humbuk a omílají to v médiích každou půlhodinu, tak to většinou bude vše úplně jinak *smich*

iz*
hodnocení

0x

Není zbytečné se ptát, jestli uživatelé vědí... Já o tom nevím nic, unikám nejen tomuto docela úspěšně...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, zdá se, že v pátek večer se nebude muset topit a svítit ve Vladislavském sále a všichni pozvaní hosté se vejdou někam do salonku. Pan Brady vyznamenání nedostane, ale nyní doufám, že to jeho vyznamenání dostane pan Hůlka. Kdyby nebyl pan Hůlka vyznamenán, tak by to byl šok . Zdravím!

doplněno 24.10.16 21:17:

culdabulda1 - já si myslím, že to je dobře rozdělené. Paní Bohdalová, protože je starší, tak byla již vyznamenána a letos to dostane pan Hůlka.

culdabulda1*

ben -

- no s tím Hůlkou si měl Zeman trochu pospíšit, to je fakt ! - teď už je poněkud za zenitem, takže holt zase mínus pro prezidenta ...

doplněno 24.10.16 21:28:

bene

- taky ji nemám ráda - ještě tak za mlada - no, ale to jsme byli pěkní všichni ...

kareldommorsky
hodnocení

0x

Problém je už v udělování vyznamenání, protože nejsou žádná jasná pravidla za co. Aspoň trochu vymezení by to chtělo.Takhle je to jen fraška. Líbíš se mi? Tumáš! Nelíbíš? Máš smůlu. Nevím, jak se emigrant, který přežil jako dítě Osvětim a později zdrhnul, zasloužil o tento stát. Můj dědeček Osvětim nepřežil, ale na rozdíl od Bradyho nebyl Žid a dělal v odboji. Nikdy by nás ale nenapadlo, že by měl boj za svobodnou vlast být automaticky důvodem pro nějaké vyznamenávání. Boj za vlast by měl být automatickou povinností každého občana.

Bradyho a všech Židů je mi líto, ale pouhé přežití a správná "rasa" by neměly být určující pro udělování jakýchkoliv vyznamenání. Brady se navíc ani nezasloužil o popularizaci holokaustu, ale byl jen náhodně objeven jakousi historičkou, která narazila na příběh jeho sestry. Brady toho jen umně využil. (Ale fakt je, že pomohl sebrat v zámoří nějaké prachy pro Lidové noviny po převratu 1989.) Možná proto by měl být vyznamenán? A k Hermanovi - co by se stalo například americkému ministrovi, kdyby se zúčastnil jako host sjezdu kubánských komunistů, nebo se šel přátelsky uvítat s Assangem, nebo Snowdenem na nějaké konferenci o svobodě slova? Zvlášť, kdyby nejvyšší státní činitelé a vláda toto odsoudili. U nás jsou podobné excesy možné. A k Zemanovi - chová se někdy fakt jako vůl, ale aspoň mu jde o tuto republiku. Na rozdíl od jiných, který naši zemi cpou stále hlouběji do rekta některých zemí. Jestli opravdu řekl Hermanovi, co údajně řekl, je vůl dvojnásobnej, protože mu muselo být jasné, jak to pražská kavárna a její veřejnoprávní média využijí. Ale podezírám ho, že právě proto spoustu věcí dělá - jen proto, aby vytočil některé naše tzv.elity a strážce posvátných hodnot západní pseudodemokracie. Prostě z toho má plezír, protože mu ti rádoby intelektuálové a rádoby demokraté můžou tak akorát políbit šos. On si jich prostě neváží, lump jeden proruskej, nedemokratickej, ostudnej před celým světem, opilej, kouřící, anglicky neumějící, ješitnej, populistickej, xenofobní, prolhanej a ještě sklerotickej, kterej si to navíc neumí přiznat. Hanba mu! A ještě ho volila většina voličů - těch hloupejch, primitivních, kteří vůbec nechápou ty naše evropské a integrační hodnoty a vůbec nedokáží ocenit, jak krásně nám bylo, když jsme byli integrovaní v Rakousko-Uhersku a pak v Hitlerově Třetí říši a pak v sovětském východním bloku. A oni do toho nám, pražským intelektuálům, mravně vyspělým euroobčanům, bojovníkům za lidská práva a arbitrům každého prdu v téhle republice, do toho nám ti hloupí voliči chtějí mluvit? Pak to tak dopadá - blbec na Hradě a oligarcha ve vládě. A chudák Kalousek se Sobotkou z toho pak mají ujímání!

Řěšíme voloviny na diskusích a zatím nám tu vznikla nová totalita. Ale ta se pár desítkama tisíc lidí na Václaváku, nebo Letné, porazit nenechá. I kdyby měla téct krev. Bohužel.

culdabulda1*

kareldommorsky-

- jestli přežijeme islám (o jehož totalitním charakteru nelze pochybovat) - tak se stejně nějaký ten "komunismus" zase vrátí, protože se všechno opakuje a demokracie neexistuje. Vždy jde jen o nadvládu mocnější a bohatší menšiny nad většinou.

Demokracie, jak nám ji současná společnost předvádí, je jen anarchie, bezvládí a boj každého proti každému, přičemž zájmy občanů jsou až na posledním místě. A o regulérnosti mocenských soubojů se můžeme přesvědčovat dnes a denně sami v přímém přenosu. Není divu, že se pak ta obluzovaná většina občas vzbouří, provede nějakou tu revoluci a zákonitě musí přijít odebrání moci i majetku (rozežrané) vládnoucí elitě a nastolení totality, která by nový režim upevnila. A tak furt kolem dokola. Prostě v jakémkoliv společenství (tím spíše ve společenství lidí) to jinak nejde.

doplněno 25.10.16 14:01:

-jentak

- nezapomínejte na vývoj techniky - Aurora je nenávratně pryč - dnes máme přece atomovky - dobře nám tak !

jentak*

Vrátí, nevrátí? Jestliže se vývoj společnosti točí v kruhu, vrátíme se, sic o úroveň výše, do r. 1968, 1948, nebo do r. 1917 a bude se zase střílet z Aurory?

mp*

Milá Culdo, to trochu zavání závistí (Vaší). Samozřejmě že ten kdo vládne, má asi více prostředků. Určitě bych nechtěl aby můj president jezdil ve Fábii. Já mám jen jeden zásadní požadavek. Chci aby mě mí zástupci prezentovali ve světě jako svéprávnou, samostatnou zemi, kde je většina lidí schopná a šikovná, a umí se o sebe postarat.

culdabulda1*

mp -

to si ale přece přeje každej normální člověk - a po r. 89 jsme se taky všichni těšili a věřili jsme, že tomu tak konečně bude ! Není proto tak úplně vinou řadových občanů, že naše země zrovna moc svéprávným dojmem mezi našimi zahraničními "přáteli" nepůsobí ! Současná kauza "Brady" nebo cirkus kolem dalajlámy a Tibetu je toho třeba hned příkladem !

Vaší poznámce o závisti nerozumím.

doplněno 25.10.16 19:29:

- leda bych záviděla Rusům Putina ...

cechacek*
hodnocení

0x

Je to kvalitní odvádění pozornosti od sledovaných tele-blábolek a Babišo-Bakolovej plátků od daleko důležitějších věcí, poddaní, ovečky, obyčejní a neobyčejní lidé to hltají, přou se fandí jedné a druhé straně a šlechta je nadmíru spokojena..

lidus*

Tak už se do toho plete i církev.

Ivzez tomu nelze uniknout, otevřu internet, pustím tv...Jak se Vám to daří?, také bych unikla.

hodnocení

0x

Ona je poslední roky velká móda sabotovat účast na udělování vyznamenání, ale k tomu je dobré mít nějaký působivý důvod. Stačí jeden telefonát a představit se jako pan Forejt a hned je o čem blábolit v médiích několik dní *haha*

Když se nad tím člověk zamyslí, nikdo nemá nic v ruce, celý poprask vzniknul z jednoho "údajného telefonátu".

V okamžiku kdy pan Forejt veřejně prohlásí, že neexistuje aby vyznamenaný člověk nebyl obeznámen písemně, hned vyhrabou Mišíka, který prohlásí, že on byl obeznámen jen telefonicky a už mají o čem mluvit zase celý den.

Je to obrovská trapárna :-D

mp*
hodnocení

0x

Tuto kauzu osobně považuji za zlomový moment presidentování Miloše Zemana. Podle mě tímto ztratil i poslední normálně uvažující voliče. Zůstali mu jenom ti skalní.

Normálně uvažující volič by měl postřehnout kdo kolem toho zase nejvíc blábolí a kříčí (Němcová, Kalousek...) a ty by už měl konečně v příštích volbách poslat do pekel.

mp*

A vidíte, to jsou zrovna politici, které mám docela rád.

Mít je rád je jedna věc, mít je ve vládě druhá. Nevím v čem jsou tak dobří aby nám vládli ještě někdy vládli, do nedávna jsem slyšel argument, že Kalousek dostal ocenění nejlepší ministr financí, teď jestli se nepletu dostal ocenění Babiš, to asi o něčem svědčí *haha*

culdabulda1*
hodnocení

0x

kauzu "Brady" vnímám jako pokus o puč ke svrhnutí Zemana, nic jiného to není - a na většinu lidí v tomto státě se naprosto nikdo z elity neohlíží.

Ne, že by pan Zeman byl bezchybnej - ale nikdo jiný zde v současnosti není. Já osobně jsem měla ráda starého Klause, i když se mnou nikdo nebude souhlasit, ale ukazuje se, že měl v mnoha otázkách pravdu. V každém případě byl inteligentní a silná osobnost.

Ono těch osobností vlastně bylo v těch polistopadových dnech víc (mimo Havla) - ale ti se postupně někam vytratili - a současná politická scéna mi připadá nějak degenerovaná. Nějak nevím, koho bych si dnes mohla jako občan vážit.

jofa*

Tak to vypadá, že si těch metálů nakonec odveze tolik, že to ani neunese.

nikdo*

Culdo, vy umíte věštit: magazin.aktualne.cz/...

*hej*.

moravan*
hodnocení

0x

Já se nedivím, že na tu oslavu české státnosti , už téměř nikdo nechce chodit. Zeman si z toho udělal oslavu pro ty svoje vlezdopr..ky.

jofa*

Kdyby byl Brady co k čemu a přesvědčen, že byl jednoznačně pozván, tak zajdu na hrad a řeknu: Tak podívejte pánové, nedělejte si ze mně legraci a koukejte mně všechno zaplatit a můžete mně tady příště políbit pr..l. Takhle se tady nechá vláčet po náměstích a sněmovnách všeho druhu a budou na něj všichni věšet medaile, jak na nějakýho klauna a zviditelňovat se. Měl by mít taky za ta léta svoji hrdost a nevnucovat se pokud to je tak, jak tvrdí a prvním nejbližším letadlem dal sbohem.

angell1985*

Pán má na stará kolena dlouhou chvíli tak se baví.Navíc...co kdyby z toho vytekly nějaké peníze.

jofa*

Kdyby mněl trochu soudnosti, tak se sbalí a jede domů. nebo někam do lázní když už je tady. Škemrat tu o medaily a politikům dělat figuranta na věšení všelijakých vyznamenání je trapný. Zřejmě po nich touží víc, než je zdrávo moudře uvažujícímu člověku. .

klera*

Řekněte mi, jak on škemral o medaili. Proč mu to prostě nepřejete? Že by trošičku závist z vaší strany? :)

jofa*

Proč závist? Ať na něj navěšejí co chtějí a co unese. Jde o to, že o tom humbuku kolem něj ví a sám tomu neudělá radikální přítrž a čeká, co na něj pověsí. Nic víc, nic míň.

klera*

Jak si představujete udělat tomu tu přítrž? Sám prohlásil, že už o to nestojí...

angell1985*

Ano,mám strašnou závist *bzum*.Strašně by mě zajímalo co tak moc důležitého pro stát udělal.Přijde mi docela nespravedlivé oceňovat člověka který utekl do ciziny(vlastně chtěl poznat svět).Jsou jistě lidé co by si tu medajli zasloužili více.

klera*
On je oceňovanej hlavně za to, že šíří ve světě povědomí o holocaustu...a asi i za to, jak se k tomu všemu postavil, že se nenechal pohltit nenávistí. Asi byste našel někoho, kdo si to zaslouží víc, ale on si to rozhodně zaslouží taky. I když konkrétně tohle ocenění už přestalo dávat smysl.

angell1985*
hodnocení

0x

Mě ten cirkus kolem udělování připadá jak odvádění pozornosti od daleko důležitějších věcí a hlavně se mi zdá že ty metály naprosto ztrácí jakoukoliv (nevím jak to napsat) váhu.Dnes se udělují za kdejakou hovadinu.

cechacek*
hodnocení

0x

President Zeman si neváží ministra Hermana, který byl na sjezdu sudeťáků a je jim vřele nakloněn, a váženého Dalajlámu by měl také obdivovat, poněvadž to byl velký přítel Mao Ce Tunga, říkal mu táto a velký Mao můj synu a né přemýšlet, že měl Mao na svědomí jenom osmdesát milionů, tedy malinko více než Ada. A ten Brada dostane čtyři metály, tak snad nebude nespokojen, metál sem, metál tam.

ben®

Dobrý den, mně nepřijde normální, aby se někdo mstil (patrně z obav před čínským soudruhem) na starém člověku, který si zaslouží úctu. A jsem rád, že se našlo dost slušných lidí, kteří se zlu staví, projevují solidaritu, udělují ocenění a tím vyjadřují i názor na hradní politiku. Snad to alespoň trochu zmírní tu ostudu a nespravedlnost. Zdravím!

Ani jedna strana nepodala přesvědčivý důkaz že to tak bylo, nebo nebylo. Před čínským soudruhem se připo... zcela jiní lidé a docela ostudně.

Zdali pan Brady dostane nebo nedostane vyznamenání je číňanovi nejspíš srdečně jedno.

čecháčkové zase předvádějí vlezdoprdelismus a zase jsou papažtější než papež atd... a to na obou frontách této kauzy *haha*

cinematic*
hodnocení

0x

Ještě před pár dny jsem o panu Bradym neslyšel a teď koukám, co všechno se kolem něho děje... schválně na koho svedou tohle seznam.cz/...

korina*

dobrý večer, jsem konsternována z některých odpovědí na pana Bradyho a bohužel mrzí mne to od těch skalních poradců. Každý má právo na svůj názor samozřejmě ale napsat co jako udělal pan Brady mimo to že byl v koncentráku?Ne jedním ale několika, přijít o polovinu rodiny a žít s tím pocitem celý další roky je málo?Trocha soudnosti vážení.Já jsem taky nečetla žádné jeho knihy ale mám přečteno vše od Arnošta Lustiga , který píše o tom samém -o prostředí a životě v koncentr. táboře. Nebudu se dále rozepisovat ale co musí člověk udělat aby byl vyznamenán prezidentem? třeba zpívat viz p Hůlka ! Tak to mi hlava nebere...

nikdo*

korino, nezlobte se, ale ani já jsem v životě o p. Bradym nic neslyšel. Neříkám, že to třeba není moje vina. Ale když to tak kritizujete, můžete mě, a všem ostatním objasnit, co konkrétně udělal pro náš stát, aby si zasloužil nejvyšší státní vyznamenání? A prosím No flame. Jen fakta. Děkuji.

doplněno 29.10.16 00:16:

Takže žádná fakta? Pak jsem já konsternován, na základě čeho jste si vlastně udělala názor? Na základě toho, čím nás "krmí" naše "nezávislá" média? Ani na chvilku, si nepřipustíte, že jste možná obětí dokonalé obludné manipulace?

korina*

Pro Nikdo- Rozeznávejte kritiku a vlástní názor myslím ten můj.Máte pravdu že jsme o něm neslyšeli a vycházíme z toho co nám poslední dny přinesla televize , tisk a určitě ještě uslyšíme. Máte pocit že všichni co byli odměněny si to zasloužili? Já jen nesnáším když někdo o někom , když právě ho nezná pochybuje a zlehčuje jeho životní útrapy.Nedíval jste se na pořad Jana Krauze včera? Myslíte že všichni ty lidi co před pořadem přišli pana Bradyho znali?Přišli vyjádřit nesouhlas se zamítnutím jeho vyznamenání a to z jakého důvodu! A jak to bylo s tím setkáním :Dajlámi a panem Hermanem to bude určitě na programu příštích dnů.Věřím že dost lidí má stejný názor jako mám já ale je lepší jít s davem a nevyčnívat že Takže budeme mít možnost ještě o všem diskutovat a posoudit kdo to je pan Brady.mrzí mě že nemohu podat žádná fakta ale není všem dnům konec. dobrou noc

doplněno 28.10.16 21:48:

dovoluji si připomenout na " Idnes zprávy přečíst si článek o setkání lidí se stejným názorem jako mám já a samozřejmě rozdílných reakci čtenářů., děkuji Korina

culdabulda1*

- no, jenom aby lidi pana Bradyho při takovém nátlaku nezačali spíše nenávidět - lidi už takoví jsou - říká se tomu zákon akce a reakce, přičemž "akce" je v tomto případě už poněkud za hranou !

lidus*

Na Krauze se nedíváme právě pro jeho šplechty na politiku, sprosté urážky prezidenta (můžu si o Zemanovi myslet cokoli ale v zábavném pořadu můj názor nemá co dělat). Dalajláma i pan Brady jsou mi ukradení, je to jen politika a mediální tlak na lidi, 100x opakovaná lež se stává pravdou, většina lidí do včerejška nevěděla, že nějaký Brady vůbec existuje a dnes hurá jdeme "stávkovat". Naprosto stejné jako zmanipulování slavné sametové revoluce. Je to úžasné odvedení pozornosti od faktických problémů našeho státu.

Pan Brady emigroval r. 1939, co udělal záslužného pro ČR?

angell1985*

Každý člověk má v životě nějaké útrapy.Někdo horší,někdo lehčí.V koncentračních táborech a nejen tam zahynulo miliony lidí a všechno to byli něčí příbuzní.Proč tedy zrovna tento pán co utekl z Čech?Co má on víc?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je zajímavé, že někdo o spojování lidí ve společnosti jen hovoří a potom dělá opak. A potom přijede pan Brady (kterého údajně nikdo nezná) a lidé se spojí (proti nespravedlnosti, lžím, poklonkování a za slušnost i demokracii). Pan Brady toho v životě pro ČR vykonal již hodně a zdá se, že v tom (mimoděk a až nechtíc) pokračuje - a to je dobře. Zdravím!

cechacek*
hodnocení

0x

Nerad bych byl kolonie Číny, raději jak prohlásil vážený pan Herman u sudeťáků, že bychom měli být další Spolková země sousedů, to je vynikající nápad jen jej uskutečnit, poněvadž paní Merkelová má kladný vztah k migrantům a je dobrý vůdce

korina*

Přeji hezký den, co říci jako poslední odpověď, víc se k tomu nebudu vyjadřovat.Každý má nárok mít svůj názor a dokonce ho smíme říci nahlas Žijeme v demokratické zemi. Až jsem se oklepala při představě že by z nás , jak píše "cechacek mohla být kolonie Číny" tak toho bych se nechtěla dožít. Teď se asi pohnou ďejiny po zvolení nového presidenta v USA a u nás to bude taky co nevidět.Nemám představu kdo to bude.No ještě k té kauze Brady" at je to jak chce slušné to ke starému pánovi nebylo.Myslím že jemu o to ocenění tak nešlo , má jich víc než si umíme představit.Jde o princip, ten hraje v každém nedorozumění důležitou roli.Myslím že si o tom ještě hodně přečteme a uslyšíme.Mějte hezký den Korina

nikdo*

korino, padají z vás prázdná slova bez argumentů. Proč by z nás měla být kolonie číny? Protože to tvrdí čecháček? Jak jste na takovou hloupost přišla a proč jste ji byť jen na okamžik uvěřila? Co Vás k tomu vede?

O jakém principu mluvíte? Co má co společného princip a nedorozumnění, jak to nazýváte. I když s tím nedorozumněním, jsme si hodně blízko. A co si přečteme? Domněnky, spekulace. Fakta žádná. Tím jsem si jist.

Ben: Opravdu máte dojem, že to, co se včera dělo na Staroměstském náměstí národ spojilo? Opravdu si to myslíte? K čemu asi povede, tímto spuštěná předvolební kampaň p. Horáčka? Myslíte, že mluvit o odvolání prezidenta už v půlce volebního období, přispívá ke sjednocení národa? Nikoliv. Ta polovina co neuspěla v minulých volbách, neunesla a nesmířila se dodnes s porážkou svého kandidáta. A má snahu to zvrátit. Jakkoliv a jakýmikoliv prostředky. Včetně těch nečestných.

doplněno 29.10.16 10:40:

Pro pochybovače, pravý důvod včerejší "oslavy státního svátku"na Staroměstském náměstí. Kdo komu posloužil? Kdo komu udělal loutku?

cs-cz.facebook.com/...

zpravy.idnes.cz/...

doplněno 29.10.16 11:00:

korino, omlouvám se, že jsem nepochopil vtip. Ale to, k čemu posloužil Brady Horáčkovi včera na staromáku, jako vtip neberu, a proto slova v té souvislosti vyřčená(napsaná), beru možná vážněji, než by se slušelo. Ať se daří.

lidus*

¨Horáček prezident? To snad ne. To je stejné jako Stropnický ministr, umělci ať dělají svoje a nepletou se do politiky.

korina*

Proboha snad mohu okomentovat to o té kolonií samozřejmě že to není žádná spekulace , pouze jsem se zmínila o vtipném podání "cechácka a vy z toho děláte jakoby to byla jedna z možností co se tady bude dít.Jde o vtip nikoliv skutečnost. Ještě jednou si přečtěte jeho odpověd a mou reakci ANO?už mě to unavuje , mám jinou aktivitu než vyvracet nehorázné napadání.

korina*

Omluvu beru a na včerejší děj na staromáku jsem nesledovala a do ted nebyl čas se podívat na záznam.. ač se nám zdá cokoli nemožné, nepochopitelné a pro nikoho dobré pokud ti nahoře se rozhodnou my to musíme přijmout. bohužel . jsem moc zvědavá kdo bude v naši zemi ten nejvýšší? ale to brobereme až to bude aktuelní...

doplněno 29.10.16 13:30:

ted se omlouvám já , napsala jsem to o kolonku níže,. dělám tři věci najednou.peču buchty,luxuji a do toho telefonuji. ...

jofa*

nikdo" Já Vás doplním. Źádají demokracii, slušnost, toleranci. Ano. Od každého, jen nikoliv od sebe.

lidus*

Řekla bych, že této vykonstruované kauze se daří odpoutat pozornost od podstatných věcí, myslím, že nemáme jasnou osobnost na post prezidenta. Nebo snad o někom víte?

karelpokorny

My ale už pomalu kolonie jsme.Akorát si nejsem jist jestli Německa nebo USA.Stále jen někomu lezeme do zadnice.To bude zas po světě bordel až vyhraje Clintonová.

radkapod*

Otázka pro ty kteří to sledují...už se nějak vyjádřil Babiš? Byl ve svátek na hradě nebo na náměstí? Možná mi to ušlo, nevím...nebo pořád čeká co bude pro něj výhodnější?

ben®

Dobrý den, pan Babiš nebyl nikde - myslím, že je v zahraničí. Zdravím!

culdabulda1*
hodnocení

0x

- docela by mne zajímalo, co bude, pokud se podaří odstranit Zemana a ostatní, proti kterým vystupují Herman a spol? - čistě z technického hlediska - jinak mi to naštěstí už může být skoro jedno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]